Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Universiteit Leiden met Parnassia

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
Den Haag, 17 oktober 2001

Samenwerking tussen Universiteit Leiden en Parnassia, psycho-medisch centrum

De sectie Klinische en Gezondheidspsychologie van de Universiteit Leiden en Parnassia, psycho-medisch centrum hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst zijn concrete afspraken gemaakt om samen te werken rond onderwijs, opleiding, onderzoek en cliëntenzorg op het gebied van cliënten met psychiatrische en psychologische stoornissen.

Concrete resultaten die voortvloeien uit de samenwerkingsovereenkomst:
* pre- en postdoctorale stagiaires van de Universiteit Leiden krijgen structureel de mogelijkheid om binnen Parnassia stage te lopen. Zowel klinische als onderzoeksactiviteiten zijn mogelijk;
* medewerkers van de Universiteit Leiden worden betrokken bij onderwijs- en opleidingsactiviteiten binnen Parnassia en vice versa;

* medewerkers van de Universiteit Leiden worden gedetacheerd bij Parnassia ten behoeve van de cliëntenzorg;

* wetenschappelijk onderzoek wordt op elkaar afgestemd, met name op het terrein van angststoornissen, stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en somatisatie. Er lopen reeds enige onderzoeksprojecten en een aantal wordt de komende jaren nader ingevuld;

* de Universiteit Leiden krijgt op één van de locaties van Parnassia ruimte om een dependance te vestigen;

* de mogelijkheid wordt onderzocht om een bijzondere hoogleraar psychopathologie namens Parnassia te benoemen.

Waarom is deze samenwerking belangrijk? Deze samenwerking is van belang voor het ontwikkelen van een optimaal onderwijsprogramma binnen de komende Bachelor/Master structuur en het kunnen opzetten en uitvoeren van kwalitatief hoogstaand cliëntgebonden onderzoek. Op deze wijze ontstaat synergie tussen de kennis en ervaring aanwezig binnen de Universiteit Leiden en de praktijkervaring en de directe cliëntenzorg zoals Parnassia die kent. De overeenkomst geldt voor 5 jaar en wordt door een begeleidingscommissie geëvalueerd.

Meer over de samenwerkingspartners Parnassia, psycho-medisch centrum is de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Den Haag. Parnassia is uitgegroeid tot een ambitieus psycho-medisch centrum en begeleidt, behandelt en verpleegt mensen met psychische problemen. Parnassia stelt de vraag van de cliënt centraal: zorg op maat, kleinschaligheid en individuele aandacht voor de cliënten.

De sectie Klinische en Gezondheidspsychologie valt organisatorisch onder het Departement Psychologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden.
---

Parnassia logo


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie