Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SFOR 'bouwt bruggen' in Bosnië

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

Marketentster

SFOR "bouwt bruggen" in Bosnië

18-10-2001

De SFOR-vredesmacht in Bosnië bouwt letterlijk èn figuurlijk bruggen in Bosnië. In de Bila-vallei, ten noorden van Travnik, werd gisteren (17 oktober) de Brug van Vertrouwen officieel geopend door ondermeer de commandant van het (Nederlandse) 11 Gemachniseerde Bataljon. Het project werd gerealiseerd door twee eenheden van het Federale Leger van Bosnië, 3 (Bosnisch-Kroatisch)Garde Brigade uit Busovaca en 7 (Bosniac) Gemechaniseerde Brigade uit Zenica. Door dit project samen te klaren hebben beide voormalig strijdende partijen getoond, dat de wil en de mogelijkheden om samen te werken duidelijk aanwezig is, vandaar ook de toepasselijke naam voor de brug. Het totale project, bestaande uit een weg en een brug, werd gerealiseerd met financiële steun van de Nederlandse regering.

Ook de opening van de brug was een gezamenlijk project. Luitenant-kolonel Gerard van Opdorp, Commandant van 11 Gemechaniseerd Bataljon SFOR, werd bij de openingsceremonie geassisteerd door de burgemeester van Travnik en vertegenwoordigers van beide eenheden van het Federale Leger. Een marketentster van het Wapen der Genie fleurde met het uitschenken van een borrel de ceremonie op.

Een dag eerder, op 16 oktober, werd in het ziekenhuis in Travnik de afdeling Gynaecologie na een grondige verbouwing heropend. Overste Van Opdorp mocht, samen met de gynaecologe en de oprichter van het ziekenhuis, het ceremoniele lint doorknippen. De afdeling Gynaecologie van het ziekenhuis biedt na de verbouwing ruimte voor 30 patiënten, verdeeld over tien kamers. Ook de wasruimtes en de toiletruimtes werden opgeknapt. Het geld voor deze renovatie werd via de Nederlandse ambassade in Sarajevo beschikbaar gesteld. (foto's: NL Mediagroep Banja Luka) Opening Brug van Vertrouwen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie