Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internet Security Systems vereenvoudigt bescherming IT

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Internet Security Systems vereenvoudigt bescherming IT-infrastructuur

Verlaging cost of ownership met eerste gecentraliseerd beveiligingsbeheersysteem

Atlanta, Brussel, Hillegom, 18 oktober 2001 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) introduceert RealSecure SiteProtector, één enkel platform voor de bescherming van informatie. Dit platform is het enige beveiligingsproduct dat het beheer van netwerk-, server- en desktop-beschermingssystemen verenigt. Gebruikers kunnen beveiligings-bedreigingen controleren, monitoren en analyseren vanuit één centraal punt. Medewerkers kunnen hierdoor optimaal worden ingezet, terwijl de operationele kosten worden verlaagd.

"RealSecure SiteProtector onderstreept de visie van ISS om een beschermingsplatform te bieden tegen bedreigingen van elke aard. Daarnaast biedt dit platform een volledig geautomatiseerde, real-time analyse van netwerken, servers en desktops", zegt Tom Noonan, CEO van Internet Security Systems. "RealSecure SiteProtector combineert de inbraak- en kwetsbaarheidsdetectie-technologieën van ISS. Hierdoor kunnen bedrijven de beheertijd verlagen en in real time prioriteiten toe kennen aan belangrijke beveiligingsactiviteiten."

ISS introduceert ook een nieuwe versie van RealSecure Server Sensor, het eerste server-protectiesysteem. Dit systeem combineert preventie, monitoring, detectie en responsetechnologieën. De overname van Network ICE Corporation door ISS vormde de basis voor de verdere ontwikkeling van RealSecure Server Sensor en is een krachtig en effectief server-protectiesysteem.

RealSecure SiteProtector
Als eerste geïntegreerd beheersysteem in zijn soort vermindert RealSecure servers en desktops. RealSecure SiteProtector biedt grote voordelen voor grote en middelgrote organisaties:

- Constante kennis door real time correlatie van beveiligingsbedreigingen.
- Tijdwinst en lagere kosten door geautomatiseerde installatie en beheer waaronder toegang op afstand tot diverse sites.

- Efficiënter gebruik van medewerkers door de mogelijkheid het systeem volgens eigen behoeften te configureren en door consolidatie van gebeurtenissen.

SiteProtector beheert alle protectietechnologieën van ISS, waaronder Internet Scanner, BlackICE en RealSecure-producten. Huidige gebruikers kunnen het uiterste halen uit bestaande investeringen in ISS-oplossingen, terwijl nieuwe gebruikers profiteren van hun investering in hoogwaardige beveiligingsproducten.

RealSecure SiteProtector minimaliseert zowel de kosten voor initiële installatie als de structurele operationele kosten. Beveiligingsmedewerkers kunnen met SiteProtector samenwerken door gebruik te maken van een, op de functie van de beheerder gebaseerde console, die op afstand te beheren is. Hierdoor wordt tegemoetgekomen aan de wensen van elke organisatie. RealSecure SiteProtector biedt daarnaast een aanpasbare interface die beveiligingsinformatie verzamelt en correleert. Zo kunnen medewerkers een groot aantal beveiligingsbedreigingen analyseren waardoor de operationele efficiëntie vergroot wordt.

ISS Security Fusion Technology
Gebruikers van RealSecure SiteProtector hebben de mogelijkheid gebruik te maken van de krachtige, nieuwe 'fusion' technologie. Deze zorgt voor een automatische, real time monitoring en correlatie tegen bekende kwetsbaarheden. Tevens kan door middel van deze technologie nagegaan worden of een aanval al dan niet succesvol was. Ook valse alarms kunnen automatisch genegeerd worden, waardoor geld gespaard wordt en de gebruikersefficiëntie toeneemt.

RealSecure Server Sensor
RealSecure Server Sensor wordt beheerd door SiteProtector en beschermt servers door inbraakdetectie, actieve blokkering, kwetsbaarheidanalyse en door correlatiemogelijkheden te combineren. Deze nieuwe versie van RealSecure Server Sensor (versie 6.0.1) is het eerste ISS-product dat de netwerkmonitoring- en geavanceerde protocolanalyse-technologie van BlackICE integreert. Gebruikers profiteren hierdoor van de herkenningsmogelijkheden van een netwerkaanval en van gedefinieerde toegangsmogelijkheden voor het netwerk. Voordelen hiervan zijn:

- Comprehensive Server Protection - Een naadloze integratie van de BlackICE Agent 3.0 netwerk-monitoringtechnologie die een bewezen stabiliteit en een bron van informatie over nieuwe netwerkaanvallen biedt.
- Enhanced Protection - Nieuwe herkenningsmogelijkheden voor netwerkaanvallen van Microsoft Internet Information Server (IIS), waaronder de recente Code Red en Nimda internet-wormen.

- Customized Signatures - Voor de gebruiker gedefinieerde netwerktoegang die bepaalde gebruikers de mogelijkheid bieden hun eigen signatures te ontwikkelen of op maat te maken. Dit om nieuwe omgevingsspecifieke aanvallen te identificeren.

Internet Security Systems
Internet Security Systems is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van oplossingen voor beveiligingsbeheer voor het internet. ISS levert beveiligingssoftware, beveiligings-diensten op afstand, strategisch advies en opleidingen. ISS beschermt zo waardevolle informatie en zorgt voor veilige en ononderbroken e-business.
De oplossingen voor beveiligingsbeheer van ISS worden gebruikt door meer dan 8.000 klanten wereldwijd en de tien grootste telecommunicatiebedrijven in de Verenigde Staten.
Internet Security Systems - opgericht in 1994 - heeft haar hoofdkantoor in Atlanta, Georgia (VS), en vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Noord-Amerika, Azië, Australië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.
Meer informatie is beschikbaar op de website van ISS: www.iss.net.

Voor meer informatie:
Internet Security Systems
Jos Nijsen
Tel.: +31 (0)10 286 26 00
E-mail: (jnijsen@iss.net)
E-mail: (claire@lvtpr.nl) / (julia@lvtpr.nl)

Lammers van Toorenburg PR
Claire Westerhof / Julia Vonno
Tel.: +31 (0)30 656 50 70
E-mail: (claire@lvtpr.nl) / (julia@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie