Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adobe Premiere LE voor OEM-distributie beschikbaar

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Adobe Premiere LE voor OEM-distributie
Versie 6 nu beschikbaar bij nieuwe Sony VAIO-reeks

Amsterdam, 18 oktober 2001 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE), de leider in network publishing, kondigde vandaag aan dat Adobe® Premiere® 6 LE, een beknopte versie van Adobe's bekroonde digitale video editing software, verkocht zal worden bij de nieuwste computersystemen van hardware partners, waaronder Sony Corporation.

In een afzonderlijk persbericht kondigde Sony vandaag aan dat het, met onmiddellijke ingang, Adobe Premiere 6 LE-software gaat bundelen met de nieuwe Sony VAIO®-lijn. Sony is de eerste onderneming die de nieuwe versie van Adobe Premiere LE aanbiedt en de verwachting is dat andere hardware-fabrikanten, nog dit jaar, soortgelijke Adobe Premiere LE-softwarebundels zullen gaan aanbieden.

"We zijn zeer verheugd dat wij onze nieuwe VAIO-klanten de kans kunnen geven om met Adobe Premiere 6 LE te experimenteren met digitale video editing," aldus Hiroyuki Bando, general manager van Business Strategy Department, Sony Corporation. "Met de geweldige groei in de verkopen van digitale videocamera's, hebben onze klanten ook behoefte aan gebruikersvriendelijke video editing software, waarmee ze snel de beginselen onder de knie kunnen krijgen en zich verder kunnen ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat Adobe Premiere hiervoor het geschikte instrument is."

Adobe Premiere 6 LE wordt geleverd via een selecte groep wereldwijde fabrikanten, en is een beknopte versie van Adobe's populaire video editing software, maar met een beperkter aantal toepassingen dan de volledige versie. Adobe Premiere 6 LE-software stelt video-hobbyisten in staat om snel en simpel digitale video's te editen op hun desktop computer. De nieuwste versie van Premiere LE bevat ingebouwde ondersteuning voor een groot aantal digital video (DV)-apparaten voor Windows en komt met een aantal essentiële editing tools, waarmee ook onervaren video editors opwindende digitale video kunnen produceren.

Naast native DV-support maakt Adobe Premiere 6 LE gebruik van verschillende toepassingen in de volledige versie van Adobe Premiere, waaronder automate to timeline, een selectie van video transities en de mogelijkheid om titels te creëren. Adobe Premiere 6 LE is geïntegreerd met een aantal bekroonde Adobe-applicaties waaronder Adobe After Effects®, Adobe Photoshop® en Adobe GoLive(tm) en is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans.

Over Sony VAIO
Adobe Premiere 6 LE, in bundel met de Sony VAIO-lijn, is binnenkort beschikbaar in de V.S., Canada, Europa en Japan. Aanvullende informatie over Sony VAIO-producten vindt u op www.vaio.sony-europe.com/.

Prijs en Beschikbaarheid
De volledige versie van Adobe Premiere 6.0 is beschikbaar voor een geschatte winkelprijs van EUR 699,- / Hfl 1540,- / BEF 28.198. Klanten die al gebruik maken van Adobe Premiere LE kunnen upgraden naar de volledige versie van Adobe Premiere voor een geschatte winkelprijs van EUR 235,- / Hfl 517,- / BEF 9.480. Adobe Premiere 6.0 is ook een onderdeel van de Adobe Digital Video Collection, een geïntegreerde, kosteneffectieve suite van DV tools. Informatie over Adobe Premiere 6.0 en de Adobe Digital Video Collection kan worden nageslagen op .

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) is opgericht in 1982 en bouwt bekroonde softwareoplossingen voor Network Publishing, inclusief web, e-paper, print, video, draadloze en breedbandtoepassingen. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, beheren en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,2 miljard.

©2001 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Adobe Premiere, After Effects, Photoshop en GoLive zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor vragen of meer informatie neem contact op met:

Sanjay Korteweg
Account Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 530 4339 (direct)
Fax: +31 20 530 4331
Email: (sanjayk@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie