Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Vries wil betere telefonische bereikbaarheid politie

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Minister De Vries wil betere telefonische bereikbaarheid politie
Een persbericht bij het onderwerp Alarmnummer 1-1-2 18 oktober 2001
Minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vindt het noodzakelijk dat de telefonische bereikbaarheid van de regionale politiekorpsen wordt vergroot. Om dat te realiseren dient naar zijn oordeel - naast het Landelijk Telefoonnummer Politie, 0900-8844 - een rechtstreeks nummer (één nummer per regio) in het leven te worden geroepen dat tegen lokaal tarief rechtstreeks toegang geeft tot het regionale teleservicentrum. De bewindsman concludeert dit op grond van de resultaten van het Evaluatieonderzoek Landelijk Telefoonnummer Politie (LTP) dat hij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Uit het evaluatieonderzoek is gebleken dat de bereikbaarheid van het in september 2000 in gebruik genomen LTP-nummer en de geboden kwaliteit in de regionale servicecentra niet voldoen aan de normen die bij aanvang van het project door de korpsen zelf zijn vastgesteld.
De invoering van een tweede telefoonnummer voor de politie naast 0900-8844 komt volgens de minister tevens tegemoet aan het verzoek van veel burgers en instellingen om een uitzondering te kunnen maken op het 0900-tarief van 30 cent/minuut wanneer zij bellen voor het verstrekken van politieinformatie en
buurtpreventieinformatie.
Uit het evaluatieonderzoek dat in juni, juli en augustus 2001 door PriceWaterhouseCoopers werd uitgevoerd, is verder naar voren gekomen dat de kwaliteit van de dienstverlening per korps grote verschillen laat zien. Een viertal korpsen (Drenthe, IJsselland, Zeeland en Limburg-Noord) steekt in positieve zin af, terwijl een even groot aantal (Amsterdam-Amstelland, Noord- en Oost-Gelderland, Gooi en vechtstreek en Hollands Midden) in negatieve zin opvalt. De overige korpsen zitten hier tussen in. Volgens De Vries bevestigt de evaluatie in belangrijke mate de kritische reacties van burgers over het functioneren van het landelijk telefoonnummer die hem hebben bereikt. Hij onderstreept dan ook dat het merendeel van de korpsen nog veel moet verbeteren om de bereikbaarheid van het LTP-nummer en een adequate behandeling van LTP-gesprekken in de regionale servicecentra zeker te stellen. De korpsbeheerders hebben laten weten dat met de versterking van de personele en organisatorische bezetting van de regionale teleservicecentra inmiddels is begonnen. De verantwoordelijkheid voor de invoering van het LTP en het adequaat functioneren van de regionale servicecentra berust bij de korpsbeheerders. Het ministerie van BZK heeft voor een bedrag van 2 miljoen gulden bijgedragen in de publiekscampagne waarbij het LTP in samenhang met het alarmnummer 1-1-2 werd gepresenteerd. De werking van het LTP-nummer zal in maart 2002 wederom aan een meting worden onderworpen.

Relevante links:
Evaluatierapport Invoering Landelijk Telefoonnummer Politie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie