Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Sittard

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-10-2001 Politieberichten Sittard (RKey; 16.30 u) Donderdag, 18 oktober 2001

District Sittard

Sittard; in de soep
De politie heeft vanmorgen, donderdagmorgen een 15-jarige jongen uit Maasbracht aangehouden. Die wordt verdacht van handel / verkoop van verdovende middelen (xtc-tabletten) op een school in Sittard aan een medeleerling. De verdachte kwam in beeld bij een onderzoek tegen een 15.jarige jongen uit Hoensbroek. Die laatste wordt ervan verdacht op 8 oktober jl. tijdens de lunch op die Sittardse school een paar xtc-tabletten in de soep te hebben gedaan van een 15-jarige medescholier uit Heerlen, zonder dat die daarvan iets in de gaten had. Het Heerlense slachtoffer ging na ontdekking daarvan voor alle zekerheid naar het ziekenhuis alwaar zijn maag werd leeggepompt. Hij werd toen ter observatie voor een nacht opgenomen (hartbewaking) en kon daarna weer huiswaarts. Bij het toen ingestelde politie-onderzoek kwam de Maasbrachtse jongen in beeld als de verkoper van de xtc-tabletten. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten (jeugdsnelrecht).

Sittard; hennepkwekerij
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een bewoner van een woning aan de Dr. Nolenslaan in Sittard bekeurd met een boete van fl. 2.300,-. Bij controle vanmorgen in diens woning vond de politie in de kelderbox een hennepkwekerij met totaal zon honderd hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen groeilampen (4), transformatoren (4), een ventilator en een afzuiginstallatie inbeslaggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie