Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oud bestuurslid NBSB van der Linden overleden

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Nederlandse Schaakbond
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond

In Memoriam S. G. van der Linden

Van de NBSB ontvingen wij het droevige bericht dat de heer S.G. van der Linden geheel onverwachts op zaterdag 13 oktober 2001 op de leeftijd van 67 jaar is overleden.
Siem, zoals iedereen in de schaakwereld hem noemde, was Lid van Verdienste van de KNSB welk lidmaatschap hem bij zijn afscheid uit de Commissie Kadervorming (CK) in 1999 was toegekend door de Bondsraad. Omdat hij vanuit de Commissie Kadervorming tevens zitting had in de Scheidsrechtercommissie nam hij ook van die commissie afscheid. Hij bleef evenwel nog lid van de Bondsraad en lid van diens Financiële Adviescommissie (FAC). Daarnaast bekleedde hij nog de functie van penningmeester van de NBSB, binnen welke bond hij in een respectabel aantal functies in de laatste 25 jaar heeft gediend. Naast lid van de CK gaf Siem ook opleidingen voor de wedstrijdleiderscursussen van de KNSB en was hij nog actief als arbiter in de KNSB-competitie. Kortgeleden legde hij zijn functie van penningmeester van de NBSB neer, bij welke gelegenheid hij tot Erelid van de NBSB werd benoemd, en gaf hij te kennen ook het lidmaatschap van de FAC te willen beëindigen. Dat zou een dezer dagen zijn beslag krijgen. Met hem is een uit die groep onvermoeibare schaakorganisatoren heen gegaan. Hij ruste in vrede. Op de website van de NBSB: www.cybergate.nl/nbsb is een condoleanceregister geopend.

Op vrijdag 19 oktober 2001 begint om 15.00 uur een herdenkingsdienst voor Siem van der Linden in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Duivelsbruglaan in Breda. Om 16.30 uur wordt Siem gecremeerd in het crematorium aan de Tuinzigtlaan in Breda.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie