Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra uitgang Plein in Vlijmen

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Heusden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Heusden


Extra uitgang Plein in Vlijmen 18-10-2001

In november van vorig jaar is de weekmarkt in Vlijmen verplaatst van de Vliedberg naar parkeerterrein het Plein in het centrum van Vlijmen. Op donderdagen wordt een deel van het Plein in beslag genomen door kramen. Hierdoor is de verkeerssituatie op donderdagen anders dan de rest van de week. Automobilisten moeten het parkeerterrein via het voetgangersgebied aan de oostzijde verlaten. Door het aanleggen van een extra uitgang op de verbinding van de Mgr. Van Kesselstraat met het Plein verbetert de gemeente Heusden de verkeerssituatie. Volgende week wordt met de werkzaamheden begonnen. Bezoekers van het plein zullen hier nauwelijks iets van merken.

Verbetering op marktdagen
Behalve dat door deze extra uitgang voetgangers op donderdag geen last meer hebben van automobilisten die het parkeerterrein verlaten, is het voordeel dat er een eenvoudige situatie ontstaat. De ingang is altijd ingang en de noordelijke uitgang is altijd uitgang, ook op marktdagen.

Geen opstoppingen
De huidige in- en uitgang blijven gewoon gehandhaafd. Met de extra uitgang wordt het verkeer over de twee uitgangen verdeeld, waardoor er geen opstopping bij één van beide uitgangen ontstaat. Verkeer vanuit de Mgr. Van Kesselstraat naar Plein moet wel rekening houden met de verkeersbewegingen vanuit de noordelijke uitgang.

Overeenstemming
Ook de ondernemersvereniging Hartje Vlijmen en het Gemeentelijk Verkeersveiligheids Overleg zijn blij met deze nieuwe situatie. vorige pagina naar boven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie