Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Nieuwegein verwacht geen knelpunten invoering euro

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Gemeente verwacht geen knelpunten rond invoering euro De gemeente Nieuwegein verwacht geen echte knelpunten rond de invoering van de euro in de gemeentelijke organisatie. Sinds de eerste interne tussenrapportage over de euro-invoering heeft de gemeente een behoorlijke vooruitgang geboekt: toen werd nog een achterstand geconstateerd ten opzichte van de landelijke planning, nu is die nagenoeg ingelopen. Dit staat in de tweede tussenrapportage die onlangs door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld. Deze tussenrapportage geeft de stand van zaken weer op 1 oktober 2001.

In een recente rapportage van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de stand van zaken bij de sociale diensten in Nederland krijgt de Nieuwegeinse gemeentelijke sociale dienst een totaalscore van ´goed´ wat betreft de invoering van de euro. In een ander recent rapport van het ministerie van Financiën staat de gemeente Nieuwegein als geheel (exclusief dus de sociale dienst) bij de 50% van de Nederlandse gemeenten hoort die redelijk tot goed op schema liggen wat betreft de invoering van de euro.

Er resteren nog een paar actiepunten, waarvan overigens niet wordt verwacht dat ze tot problemen gaan leiden:


* De sociale dienst moet de nieuwe programmatuur nog testen. Deels is dit begonnen, deels begint dit binnenkort.
* Ook de aangepaste software voor de afgifte van bouwvergunningen moet nog een keer worden getest.

* Hetzelfde geldt voor de nieuwe programmatuur voor de gemeentelijke belastingen. Dit kan pas in de eerste twee weken van januari 2002 worden afgerond. Dat hoeft echter geen problemen op te leveren, omdat de eerste gemeentelijke belastingaanslagen pas in februari/maart 2002 worden verzonden.

* Voor de afvalstoffenheffing moet nieuwe programmatuur worden aangeschaft. Inmiddels is de keuze op een bepaald pakket gevallen. Volgens planning zal de programmatuur vóór 1 januari werkend zijn.

In de loop van november krijgen medewerkers met veel klantcontacten een training over de invoeringen van de euro. Ook zal de gemeente in de laatste maanden van 2001 de publieksvoorlichting over de invoering van de euro opvoeren. Die voorlichting zal aanvullend zijn aan de landelijke voorlichting, en (dus) vooral betrekking hebben op euro-informatie die specifiek voor Nieuwegein is, niet op algemene euro-informatie.
Verder zal de gemeente, aan de hand van beschikbare landelijke voorbeelden, een continuïteitsplan opstellen. Daarin komt onder meer aan de orde hoe fouten of verstoringen tijdig kunnen worden herkend en welke maatregelen bij de meest essentiële werkprocessen eventueel genomen kunnen worden om fouten te herstellen.

---

Invoerdatum 18-10-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie