Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen PvdA over asielzoekers uit Mauretanië

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 18 oktober 2001

Vragen van de leden Middel en Albayrak (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Justitie.

1. Is het u bekend dat het voor uitgeprocedeerde asielzoekers uit Mauritanië zo goed als onmogelijk is om bij de autoriteiten van hun land een laissez-passer te verkrijgen?
2. Bent u ervan op de hoogte dat de Mauretaanse ambassade in Brussel slechts reispapieren afgeeft als de aanvrager zijn paspoort kan laten, alsmede een geboorteakte, wat vreemd mag heten voor een land waarvan de meeste inwoners nooit een geboorteakte hebben ontvangen? 3. Is het u bekend dat door de IND van betrokkenen wordt verwacht dat zij via correspondentie met familieleden - die niet zelden analfabeet zijn - veelal niet-bestaande identiteitspapieren moeten achterhalen? 4. Hoeveel uitgeprocedeerde Mauretaniers bevinden zich momenteel in zowel het bestand van de IND als de opvang van de COA? 5. Wat denkt u te kunnen veranderen aan de ogenschijnlijk uitzichtloze situatie van betrokkenen, die weg moeten maar dat niet kunnen, zelfs al zouden ze willen?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie