Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Anti-oorlogsbijeenkomst op Kerkpleintje in Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

anti-oorlogsbijeenkomst op Bossche Kerkpleintje

Morgen -donderdag 18 oktober- staan we voor de tweede keer sinds de bommen boven Afghanistan exploderen op het Bossche Kerkpleintje. Natuurlijk helpt dit niks tegen de oorlog, maar we kunnen niet anders. We kunnen niet stil blijven zitten terwijl vele honderden oorlogsdoden en duizenden gewonden vallen en vele tienduizenden mensen op de vlucht zijn geslagen. Zij voegen zich bij de miljoenen dakloze vluchtelingen en ontheemden die Afghanistan de afgelopen jaren reeds zijn ontvlucht voor godsdienstwaanzin en oorlog.

"Stop de oorlog, nu!" en "Stop het terrorisme!" roepen we, "rechtvaardigheid, geen wraak" willen we. We zijn bang voor de komende gevolgen van de huidige bombardementen. Tussen de atoombom-bezittende landen India en Pakistan lopen de spanningen flink op sinds de Amerikanen en Britten Afghanistan bombarderen. Met de oorlogspropaganda worden er oude en nieuwe vijandbeelden opgeroepen. De onverdraagzaamheid neemt wederom verontrustende vormen aan. Bommen zijn geen antwoord op vernietigend terrorisme. Wie het terrorisme werkelijk wilt bestrijden moet de voedingsbodem voor dat terrorisme wegnemen. Armoede, onderdrukking en arrogantie bouwen fundamentalisme op. Fundamentalisme met geweld bestrijden is het stomste wat je kunt doen. Het zal alleen maar sterker worden, denk aan de kruistochten. Daarom willen we dat het bommen gooien stopt, en staan we hier volgende week weer. Sluit je aan. Doe mee. Laten we elkaar zien dat er meer mensen zijn die vinden dat bommen geen argumenten zijn.

Het Anti-Oorlogs Comité DenBosch is te bereiken via Kleintje Muurkrant, Postbus 703, 5201 AS, DenBosch 073.6136927 ((kleintje@stelling.nl)) Op internet-adres www.wereldcrisis.nl kun je jezelf op de hoogte stellen van anti-oorlogs-acties. Kom overmorgen, zaterdag 20 oktober naar de landelijke anti-oorlogsdemonstratie in Amsterdam, vanaf 14.00 uur op De Dam.

Kleintje Muurkrant, Postbus 703, 5201 AS, 's-Hertogenbosch 073.6136927

zie internetadres www.stelling.nl/kleintje en www.stelling.nl/kleintje/actueel.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie