Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Dolle Minabrug feestelijk geopend in Leiden

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Nieuwe Dolle Minabrug feestelijk geopend

Donderdag 18 oktober wordt de vernieuwde Dolle Minabrug in de Leidse Stevenshof feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Hillebrand, de heer Pesant en de leerlingen van de De Zwaluw en de Anne Frankschool laten die middag speciale ballonnen op. Ook neemt wethouder Hillebrand een nuttig cadeau voor de school mee en maakt hij de namen van de winnaars van de tekenwedstrijd bekend. Omwonenden van de brug zijn per brief uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de Dolle Minabrug. Onder meer op verzoek van de Anne Frankschool is de verkeerssituatie op en rond de brug veiliger gemaakt. De brug is aan weerskanten drie meter verbreed, waardoor er nu vrijliggende fiets- en voetpaden zijn. Tot verkort werkte de brug als flessenhals en maakte de fietsers en automobilisten van dezelfde rijbaan gebruik. Ook zijn er maatregelen genomen om de snelheid van het verkeer te verlagen. Zo is het wegdek op de kruispunten voor de brug verhoogd aangelegd. Nu het wegdek van nieuw asfalt en plaveisel is voorzien, zijn de werkzaamheden afgerond. Graag wil de gemeente met de direct betrokkenen even stilstaan bij deze verbetering van de verkeerssituatie in de Stevenshof.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie