Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Havenwethouder Dales van Amsterdam naar West-Afrika

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Havenwethouder Dales naar West-Afrika

De Amsterdamse wethouder voor Havenaangelegenheden Geert Dales vertrekt op 18 oktober voor een bezoek aan West-Afrika. Hij leidt een delegatie van 28 personen, afkomstig uit tien verschillende bedrijven en instellingen.
De delegatie, waarin ook de provincie Noord-Holland, de gemeente Zaanstad, en de Kamer van Koophandel zitten, gaat naar Ivoorkust, Kameroen en Nigeria. Behalve de overheid is ook het bedrijfsleven goed vertegenwoordigd. Zo zijn Boskalis, Ballast Nedam, Wijsmuller, Ceres en diverse andere bedrijven en rederijen ook in de delegatie opgenomen. Op 28 oktober keert de delegatie via Lagos terug naar Amsterdam.

De delegatie zal tijdens haar bezoek als eerste de havensteden Abidjan en San Pedro (Ivoorkust) aandoen. In Kameroen staat vervolgens Douala op het programma. Ten slotte bezoekt het gezelschap het Nigeriaanse Lagos.
Het voornaamste doel van de handelsmissie is het bevestigen en verstevigen van de vriendschapsbanden die er tussen de Amsterdamse en de West-Afrikaanse havensteden bestaan. Dit wordt onder meer gedaan door het afleggen van verschillende bedrijfsbezoeken in en rond de havens. Ook worden de betreffende gemeenten en kamers van koophandel ceremonieel bezocht.

Belangrijk onderdeel van de missie is de presentatie van een onderzoek door de stichting Amsterdam Port Consultants over het afhandelen van de cacaostroom. De Amsterdamse haven heeft als grootste cacaoverwerkingshaven ter wereld groot belang bij een zo efficient mogelijke afhandeling van dit transport. Met de gezamenlijke handelspartners zal worden gekeken wat er bijvoorbeeld op logistiek gebied op de samenwerking gewonnen kan worden.

Ditte Papousek

^


-

© gemeente Amsterdam - 17-10-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie