Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

donderdagmorgen 18 oktober 2001
10:33 donderdag 18 oktober 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ASSEN

Een 8 jarige jongen uit Assen is woensdagmiddag met been- en hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De jongen liep bij het oversteken van de Groningerstraat in Assen tegen een rijdende taxi op en stuiterde terug op het wegdek. De taxi werd bestuurd door een 43 jarige vrouw uit Hoogezand

Een 56 jarige vrouw uit Assen is woensdagavond met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Toen ze zonder voorrang te verlenen op haar bromscooter, komende vanaf de Mahatma Ghandiweg de Europaweg Noord overstak,werd ze gegrepen door een personenauto, bestuurd door een 27 jarige vrouw uit Leens.

ROSWINKEL

Een vijfjarig meisje uit Roswinkel is woensdagmiddag in zorgwekkende toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Ze werd, toen ze op haar fietsje de Roswinkelerstraat in haar woonplaats overstak, geschept door een bestelauto, bestuurd door een 57 jarige man uit Emmer Compascuum. De man heeft door te remmen en naar links te sturen nog getracht het plotseling overstekende meisje te ontwijken maar heeft de aanrijding niet kunnen voorkomen.

HOOGEVEEN / ASSEN / NW. AMSTERDAM

Bij winkeldiefstallen op diverse plaatsen in Drenthe zijn woensdagmiddag zes verdachten aangehouden.
Personeel van een supermarkt aan de Tamboerpassage in Hoogeveen betrapte een 30 jarige inwoner van Hoogeveen op het stelen van een twee pakjes shag. De man is met een dagvaarding naar huis gestuurd. Bij een supermarkt aan de Nije Nering in Hoogeveen liep een 31 jarige Hoogeveener tegen de lamp toen hij door het personeel werd betrapt op het stelen van een paar blikjes vis en een potje champignons. Ook hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.
Een 33 jarige vrouw uit Hoogeveen is woensdagmiddag in verzekering gesteld. Ze wordt verdacht van kledingdiefstallen bij diverse zaken in Hoogeveen. De politie onderzoekt waar de kleding, die ze in zakken bij zich had, vandaan komt. De vrouw kon worden aangehouden nadat ze met drie volle tassen met kleding een winkel aan de van Echtenstraat was uitgerend.
Een 19 jarige man uit Emmen liep tegen in Nieuw Amsterdam tegen de lamp nadat hij bij een supermarkt aan de Vaart was betrapt op het stelen van een fles Martini en twee videobanden. Na een bekentenis is hij met een dagvaarding naar huis gestuurd.
Een 59 jarige man uit Assen kreeg woensdagmiddag een boete van 240 gulden. Bij de kassa van een supermarkt aan de Nobellaan kwam aan het licht dat hij een zak met fruit nog voor 3,75 had bijgevuld nadat er al een prijssticker op zat.
Een 38 jarige inwoner van Assen werd in de Bremstraat in Assen aangehouden met een tas vol etenswaren die hij bekende te hebben gestolen bij een supermarkt op winkelcentrum Vredeveld. De man verklaarde dat hij de zaken had gestolen omdat hij honger had. Ook hij kreeg een dagvaarding mee.

EMMEN
De politie haar woensdagavond vijf jeugdige inwoners van Emmen bekeurd op grond van het samenscholingsverbod uit de onlangs uitgebreide Algemene Politie Verordening van Emmen. Op de overtreding staat een boete van negentig gulden. De politie
trad op naar aanleiding van klachten uit de bevolking dat ze bij het winkelcentrum Angelslo zouden zijn uitgescholden door een groepje jeugd. Verder was er nogal wat lawaaioverlast. De leeftijd van de groep varieerde van15 tot 21 jaar. De politie heeft met het deze uitbreiding van de APV een instrument in handen om op te treden tegen overlast van groepen in winkelcentra, portieken e.d.

ASSEN

In Assen zijn woensdagmiddag- en avond vier autos opengebroken. Van autos die geparkeerd stonden aan de Tuinstraat en de Zuidersingel werd de radio-cd speler gestolen. Aan het Zuidenveld betrapte de eigenaresse een autodief toen ze bij haar auto terugkwam. De dief kon ontkomen. Aan de Einsteinlaan in Assen is een auto met een valse sleutel geopend en doorzocht. Er wordt niets vermist.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie