Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-10-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 18 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Heiligerlee: hennepkwekerij
In een bedrijfshal aan de Provinciale weg in Heiligerlee trof de politie woensdagmiddag een professionele hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat omliggende bedrijven bij de stroomleverancier hadden geklaagd over herhaaldelijk stroomstoringen. Uit onderzoek was inmiddels gebleken dat de stroomstoringen vermoedelijk werden veroorzaakt door afname van abnormale hoeveelheden in de betreffende loods. Bij controle troffen politiemensen een inwerking zijnde hennepplantage aan. In de hal werden een 25-jarige man en een 20-jarige man, beiden uit Rotterdam aangehouden. Ze waren bezig de hennepplanten te verzorgen. Enige tijd later werd ook nog een 24-jarige Rotterdammer aangehouden bij de bedrijfshal. De gehele kwekerij is door de politie ontmanteld. Er werden 4000 henneplanten in beslag genomen alsmede enkele tientallen assimilatielampen, transformatoren, filters en afzuigapparatuur. Bij onderzoek werd tevens geconstateerd dat de stroom voor de kwekerij buiten de meter om werd afgetapt. De verdachten werden naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Ze bekenden de kwekerij samen te hebben gerund. De partij hennepplanten, die bij normale oogst ongeveer 400.000 gulden zou hebben opgebracht, is vernietigd. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Usquert: moeder en kind gewond
Een 35-jarige automobiliste uit Usquert en haar 2-jarige zoon raakten woensdagavond gewond bij een verkeersongeval op de Provinciale weg in Usquert. De vrouw kwam met haar auto door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en belandde naast de weg waarna ze met de wagen de sloot inreed. Aanvankelijk bleek niemand gewond maar later bleek toch dat de bestuurster en haar zoontje letsel hadden opgelopen. Ze zijn beide met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Een tweede kind van de vrouw, die in een babyzitje werd vervoerd, raakte niet gewond. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Delfzijl: man aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag in de Kazematstraat in Delfzijl een 21-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht maandagavond zijn even oude ex-vriendin te hebben mishandeld en bedreigd in haar woning, ook in Delfzijl. De vrouw deed dinsdagmiddag aangifte van de mishandeling. Bij de aanhouding trof de politie bij de verdachte een hoeveelheid harddrugs alsmede scherpe munitie voor een handvuurwapen aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Sint Annen: snelheidscontrole
Op de Eemshavenweg bij Sint Annen heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd van 1960 voertuigen de snelheid gemeten. Twaalf bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 100 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km per uur.

Oldehove: fietsster gewond
Een 18-jarige fietsster uit Oldehove is woensdagmiddag gewond geraakt aan de Boventilsterweg in Oldehove. De vrouw werd aan het hoofd geraakt door de bak van een kraan waarmee een 21-jarige kraanmachinist een sloot schoonmaakte. Toen de man een volle kraanbak met bagger uit de sloot tilde en de giek van de kraan over het fietspad draaide zag hij de aankomende fietsster over het hoofd. De vrouw kwam te vallen en liep een hoofdwond op. Ze is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Bedum: inbraak
In een drietal containers van een bouwbedrijf op een bouwterrein aan de Velduil in Bedum is dinsdagnacht ingebroken. De inbrekers kwam de containers binnen door daarvan een deur te vernielen. Ze namen diverse elektrische gereedschappen mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Groningen: kind gewond bij ongeval
Een 4-jarig jongentje uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan De Held in Groningen. Het kind rende plotseling vanuit de Jacob Schorerstraar de rijbaan van De Held op. Daar werd hij aangereden door een naderende auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Groningen. Zij kon het rennende kind niet meer ontwijken. De jongen is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen/Haren: diefstal van rondvaartboot
Een 39-jarige stadjer werd woensdagochtend op een rondvaartboot langs de Stationsweg aangehouden. De man bleek daar te hebben ingebroken om een slaapplaats te vinden. Toen de man meeging naar het bureau bleek hij ook in het bezit van een sporttas met diverse goederen die hij in de boot had verzameld. Na verhoor werd hij weggestuurd. Nog geen uur later konden agenten de man weer aanhouden toen hij probeerde goederen te stelen uit een kledingzaak aan de Rijksstraatweg in Haren . Hij werd op heterdaad betrapt en weer gehoord. Na het opmaken van een proces verbaal werd de man weggestuurd.

Groningen: na diefstal ingesloten
Een 23-jarige stadjer werd woensdagmiddag ingesloten in een politiecel. De man bleek meerdere potjes brilcreme te hebben gestolen bij een winkel aan de Dierenriemstraat. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog tien dagen celstraf te goed had. Hij werd overgedragen aan de parketpolitie. Ook een 27-jarige stadjer werd ingesloten voor de parketpolitie. Hij bleek,na de diefstal van een fiets, nog een week te moeten zitten.

Groningen: diefstal roestvrijstaal
Een 29-jarige stadjer werd woensdagavond op de Bornholmstraat aangetroffen. Hij bleek achter op de fiets een lading roestvrijstalen dakgoten te vervoeren. De man verklaarde deze goederen te mogen verkopen. Na een onderzoek bleek echter dat de goederen gestolen waren vanaf een terrein aan de Bornholmstraat. Daar was het hek open geknipt. De man is ingesloten.

Groningen: diefstal whiskey
Een 49-jarige stadjer werd woensdagavond betrapt bij een drankzaak aan de Kerklaan. De man nam een fles whiskey weg uit een van de schappen. Toen de man mee moest naar het bureau bleek hij onder invloed van alcohol en drugs. Er viel niets met de man te beginnen, waarop hij werd ingesloten om te ontnuchteren.

Groningen: inbraak grafisch bedrijf
Bij een grafisch bedrijf aan de Neutronstraat werd vannacht ingebroken. Toen de politie na een alarmmelding een onderzoek instelde troffen agenten een open gebroken voordeur aan. In het gebouw werd geprobeerd een kast open te breken. Een zware kluis werd door een raam naar buiten gegooid en open voor het gebouw aangetroffen. Vermoedelijk ZIJN hieruit alleen papieren weggenomen.

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt
In de Balistraat werd een 30-jarige stadjer afgelopen nacht aangehouden. De man had kort tevoren ingebroken in een woning aan de Riouwstraat. Agenten zagen hem de woning uitkomen met diverse goederen. Na een korte achtervolging kon hij in zijn kraag worden gevat. De deur van de woning stond open. Toen agenten een onderzoek in de woning instelden troffen ze de bewoners slapend aan. Zij bleken niets van de kraak te hebben gemerkt. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie