Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-10-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 18 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Heiligerlee: hennepkwekerij
In een bedrijfshal aan de Provinciale weg in Heiligerlee trof de politie woensdagmiddag een professionele hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat omliggende bedrijven bij de stroomleverancier hadden geklaagd over herhaaldelijk stroomstoringen. Uit onderzoek was inmiddels gebleken dat de stroomstoringen vermoedelijk werden veroorzaakt door afname van abnormale hoeveelheden in de betreffende loods. Bij controle troffen politiemensen een inwerking zijnde hennepplantage aan. In de hal werden een 25-jarige man en een 20-jarige man, beiden uit Rotterdam aangehouden. Ze waren bezig de hennepplanten te verzorgen. Enige tijd later werd ook nog een 24-jarige Rotterdammer aangehouden bij de bedrijfshal. De gehele kwekerij is door de politie ontmanteld. Er werden 4000 henneplanten in beslag genomen alsmede enkele tientallen assimilatielampen, transformatoren, filters en afzuigapparatuur. Bij onderzoek werd tevens geconstateerd dat de stroom voor de kwekerij buiten de meter om werd afgetapt. De verdachten werden naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Ze bekenden de kwekerij samen te hebben gerund. De partij hennepplanten, die bij normale oogst ongeveer 400.000 gulden zou hebben opgebracht, is vernietigd. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Usquert: moeder en kind gewond
Een 35-jarige automobiliste uit Usquert en haar 2-jarige zoon raakten woensdagavond gewond bij een verkeersongeval op de Provinciale weg in Usquert. De vrouw kwam met haar auto door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en belandde naast de weg waarna ze met de wagen de sloot inreed. Aanvankelijk bleek niemand gewond maar later bleek toch dat de bestuurster en haar zoontje letsel hadden opgelopen. Ze zijn beide met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Een tweede kind van de vrouw, die in een babyzitje werd vervoerd, raakte niet gewond. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Delfzijl: man aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag in de Kazematstraat in Delfzijl een 21-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht maandagavond zijn even oude ex-vriendin te hebben mishandeld en bedreigd in haar woning, ook in Delfzijl. De vrouw deed dinsdagmiddag aangifte van de mishandeling. Bij de aanhouding trof de politie bij de verdachte een hoeveelheid harddrugs alsmede scherpe munitie voor een handvuurwapen aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Sint Annen: snelheidscontrole
Op de Eemshavenweg bij Sint Annen heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd van 1960 voertuigen de snelheid gemeten. Twaalf bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 100 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km per uur.

Oldehove: fietsster gewond
Een 18-jarige fietsster uit Oldehove is woensdagmiddag gewond geraakt aan de Boventilsterweg in Oldehove. De vrouw werd aan het hoofd geraakt door de bak van een kraan waarmee een 21-jarige kraanmachinist een sloot schoonmaakte. Toen de man een volle kraanbak met bagger uit de sloot tilde en de giek van de kraan over het fietspad draaide zag hij de aankomende fietsster over het hoofd. De vrouw kwam te vallen en liep een hoofdwond op. Ze is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Bedum: inbraak
In een drietal containers van een bouwbedrijf op een bouwterrein aan de Velduil in Bedum is dinsdagnacht ingebroken. De inbrekers kwam de containers binnen door daarvan een deur te vernielen. Ze namen diverse elektrische gereedschappen mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Groningen: kind gewond bij ongeval
Een 4-jarig jongentje uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan De Held in Groningen. Het kind rende plotseling vanuit de Jacob Schorerstraar de rijbaan van De Held op. Daar werd hij aangereden door een naderende auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Groningen. Zij kon het rennende kind niet meer ontwijken. De jongen is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen/Haren: diefstal van rondvaartboot
Een 39-jarige stadjer werd woensdagochtend op een rondvaartboot langs de Stationsweg aangehouden. De man bleek daar te hebben ingebroken om een slaapplaats te vinden. Toen de man meeging naar het bureau bleek hij ook in het bezit van een sporttas met diverse goederen die hij in de boot had verzameld. Na verhoor werd hij weggestuurd. Nog geen uur later konden agenten de man weer aanhouden toen hij probeerde goederen te stelen uit een kledingzaak aan de Rijksstraatweg in Haren . Hij werd op heterdaad betrapt en weer gehoord. Na het opmaken van een proces verbaal werd de man weggestuurd.

Groningen: na diefstal ingesloten
Een 23-jarige stadjer werd woensdagmiddag ingesloten in een politiecel. De man bleek meerdere potjes brilcreme te hebben gestolen bij een winkel aan de Dierenriemstraat. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog tien dagen celstraf te goed had. Hij werd overgedragen aan de parketpolitie. Ook een 27-jarige stadjer werd ingesloten voor de parketpolitie. Hij bleek,na de diefstal van een fiets, nog een week te moeten zitten.

Groningen: diefstal roestvrijstaal
Een 29-jarige stadjer werd woensdagavond op de Bornholmstraat aangetroffen. Hij bleek achter op de fiets een lading roestvrijstalen dakgoten te vervoeren. De man verklaarde deze goederen te mogen verkopen. Na een onderzoek bleek echter dat de goederen gestolen waren vanaf een terrein aan de Bornholmstraat. Daar was het hek open geknipt. De man is ingesloten.

Groningen: diefstal whiskey
Een 49-jarige stadjer werd woensdagavond betrapt bij een drankzaak aan de Kerklaan. De man nam een fles whiskey weg uit een van de schappen. Toen de man mee moest naar het bureau bleek hij onder invloed van alcohol en drugs. Er viel niets met de man te beginnen, waarop hij werd ingesloten om te ontnuchteren.

Groningen: inbraak grafisch bedrijf
Bij een grafisch bedrijf aan de Neutronstraat werd vannacht ingebroken. Toen de politie na een alarmmelding een onderzoek instelde troffen agenten een open gebroken voordeur aan. In het gebouw werd geprobeerd een kast open te breken. Een zware kluis werd door een raam naar buiten gegooid en open voor het gebouw aangetroffen. Vermoedelijk ZIJN hieruit alleen papieren weggenomen.

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt
In de Balistraat werd een 30-jarige stadjer afgelopen nacht aangehouden. De man had kort tevoren ingebroken in een woning aan de Riouwstraat. Agenten zagen hem de woning uitkomen met diverse goederen. Na een korte achtervolging kon hij in zijn kraag worden gevat. De deur van de woning stond open. Toen agenten een onderzoek in de woning instelden troffen ze de bewoners slapend aan. Zij bleken niets van de kraak te hebben gemerkt. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...