Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-10-2001

Politieberichten district Binnensticht, 9.30 uur
Inbraak in winkel

DE BILT In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Hessenweg.

Om half vijf s morgens kreeg de politie de melding dat werd ingebroken in de winkel. Een getuige verklaarde dat zij voor de inbraak twee jongens had zien rondhangen bij de winkel. Toen het alarm afging zag zij dezelfde twee jongens met een tas vol goederen weglopen de Eurusweg in.

De politieagenten constateerden dat het rolluik en de deur geforceerd waren. Binnen bleken diverse artikelen te zijn gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontrole

ZEIST Woensdagochtend heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg in Zeist.

Tussen half tien en twaalf werd de snelheid van 1350 voertuigen gemeten. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. 52 automobilisten reden te hard en zullen een bekeuring ontvangen. De hoogstgemeten snelheid was 107 km/u.

Rijden onder invloed

ZEIST Een bromfietser werd woensdagmiddag aangehouden tijdens een alcoholcontrole op de Arnhemse Bovenweg. Om half vijf werd de bromfietser, een 29-jarige man uit Zeist, gevraagd om mee te werken aan de blaastest. De blaastest wees uit dat de man te veel had gedronken, waarna hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het bureau bleek de man 2,15 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Dit is meer dan vier keer de wettelijk toegelaten maximum hoeveelheid. Hij kreeg een rijverbod van twaalf uur en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Om half vijf kreeg de politie een melding dat er een automobilist over de Oude Arnhemseweg reed, die mogelijk te veel alcohol gedronken zou hebben. De agenten hielden de bestuurder, een 55-jarige man uit Zeist, staande en vroegen hem om te blazen. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder kreeg een rijverbod van 7 uur, zijn rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.

Roodlichtcontrole

DE BILT Woensdagmiddag heeft de politie een roodlichtcontrole voor fietsers gehouden op de kruising Utrechtseweg / Amersfoortseweg. Daarbij zijn 45 fietsers bekeurd voor het rijden door het rode licht.

Sportauto rijdt 165 km/u op provinciale weg
ZEIST Woensdagmiddag hield de politie een automonteur aan toen deze een testritje maakte in een sportauto. De 28-jarige man uit Soest reed ter hoogte van de kruising van de Amersfoortseweg met de Panweg 165 km/u.

Politieagenten reden in een onopvallende politieauto achter de sportauto, die met hoge snelheid over de Utrechtseweg reed. Hier geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Ter hoogte van de kruising met de Panweg wisten de agenten de snelheid te meten. De verdachte bleek hier 165 km/u te rijden.

De bestuurder van de sportauto werd gesommeerd te stoppen. De 28-jarige man, een monteur van een garagebedrijf, verklaarde dat hij de auto aan het testen was. De eigenaar van de auto zou een klacht hebben, dat de ontsteking uitvalt als de motor warm is. Het rijbewijs van de monteur is ingevorderd en proces verbaal is opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie