Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groen zonder bestrijdingsmiddelen in gemeente Wageningen

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

rondje Eerste straat in Wageningen Dolderstraat: Groen zonder bestrijdingsmiddelen

In Wageningen wordt, bij het tegengaan van onkruid, zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. In de Bovenbuurt wordt binnenkort zelfs helemaal gestopt met het gebruik van chemische onkruidverdelgers. Dit najaar gaat het wijkteam Oost van start met een totale omvorming van het groen in de Dolderstraat.

Om te zorgen dat de bestrijdingsmiddelen niet meer nodig zijn, worden sommige groene gedeelten meteen opnieuw ingericht. Alle groene gedeelten in de Bovenbuurt zijn daarom geïnventariseerd. Waar het groen aan vervanging toe is, wordt het in veel delen van de wijk gelijk ingericht. De natuur wordt meer onderdeel van het plantsoen. Uiteindelijk zijn hierdoor geen bestrijdingsmiddelen meer nodig!

Dolderstraat
De omvorming van de Bovenbuurt begint met de Dolderstraat. Ook het groen voor en om de flats maakt deel uit van deze eerste stap.

Huizen
De groenvakken aan de Dolderstraat worden groter gemaakt tussen de Nobelweg en de Churchillweg. Een rij van drie tegels wordt weggehaald. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor het groen. Het voetpad blijft natuurlijk goed begaanbaar. De in- en uitritten veranderen niet. De doorgaans oude beplanting in de vakken wordt gerooid en maakt plaats voor nieuwe beplanting. Deze nieuwe beplanting wordt voor een deel ingezaaid en aangevuld met bloeiende struiken (zoals Buddleia,Viburnum en Sambucus).

Flats
Voor de flats aan de Dolderstraat liggen nu nog grasvelden met smalle heestervakken. Dit gaat veranderen. De speeltuintjes worden afgesloten met meidoornhagen. Er komen bredere groenvakken met groepen heesters. Verschillende delen van de grasvelden zullen zich in de toekomst meer gaan ontwikkelen als onderdeel dat aansluit bij de groepen heesters. Een deel van het gazon wordt een bloemrijke zoomvegetatie (gras met hier en daar bloemen). Dit wordt ingezaaid. Aan de trottoirzijde blijft het gazon wel intensief gemaaid.

Start in november
De gemeente gaat het werk uitvoeren samen met een aannemer. In november gaat de eerste schep de grond in. In het voorjaar is de omvorming aan de Dolderstraat klaar. Vervolgens kan de natuur zich verder gaan ontwikkelen. De rest van de Bovenbuurt wordt ook stap voor stap omgevormd. Voor een deel gebeurt dit in samenwerking met de deelplannen (zoals de herinrichting van de speelplaats aan de Nobelweg).

Nieuwsbrief
In de Bovenbuurt is een nieuwsbrief verspreid over deze aanpak. Wanneer u interesse heeft in deze nieuwsbrief dan kunt u bellen met het informatiecentrum, tel. 492400.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie