Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dodelijke aanrijding op A31 bij Zweins (Fr)

Datum nieuwsfeit: 19-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 19-10-2001
Politieberichten van 18/10 (13.00) t/m 19/10 (07.00)

Beetgum: inbraak auto
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Doniastrjitte. Men kwam binnen door een achterruit in te slaan. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 56-jarige inwoonster van Beetgum.

Burgum: inbraak woning
Donderdag omstreeks 12.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Burgemeester Steenhuisenlaan. Getuigen hadden gezien dat in de woning werd ingebroken. Hierop werd de politie gewaarschuwd, die binnen vijf minuten ter plaatse was. Een getuige had gezien dat twee mannen net de woning via de achterkant wilden verlaten. Ze gingen via de achtertuin in de richting van de Westersingel. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, maar de verdachten niet meer aangetroffen. Ontvreemd werd een videorecorder. Aangifte zal worden gedaan door een 71-jarige inwoner van Burgum.

Beetgumermolen: eenzijdige aanrijding
Donderdag omstreeks 12.20 uur reed een 22-jarige automobilist uit Spannum over de Langestraat. Vermoedelijk heeft de man uit moeten wijken voor een tegenligger, waardoor de auto in de berm kwam. Tijdens het op de weg sturen is de Spannummer waarschijnlijk in een slip geraakt en aan de andere kant in de sloot terechtgekomen. De bestuurder is, met onbekend letsel, door een familielid overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: tassenrollerij
Terwijl een 42-jarige inwoonster van Achlum donderdagmiddag aan het winkelen was in een winkel aan het Zaailand werden een portemonnee en een gsm uit haar tas gestolen. De portemonnee bevatte enkele honderden guldens, de gsm had een waarde van circa 900 gulden. De vrouw heeft aangifte gedaan. De portemonnee is even later, zonder inhoud, terug gevonden.

Dokkum: winkeldief aangehouden
Donderdag omstreeks 15.15 uur werden een jas (waarde 79 gulden 95) en zes broeken (waarde 89 gulden 95 per stuk) gestolen uit een winkel aan de Grote Breedstraat. De verdachte had de winkel verlaten met de spullen onder zijn kleren. Even later kon de man, een 21-jarige inwoner van Dokkum, buiten de winkel worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 21-jarige inwoner van Harkema.

Sneek: bedrijfsongeval
Donderdag omstreeks 16.00 uur was een 39-jarige inwoner van Joure de ramen aan het schoonmaken van een bedrijf aan het Normandiaplein. Hij maakte daarbij gebruik van een tweedelige ladder met 16 treden. De vloer in het bedrijf is gelakt. Om de bovenste ramen te bereiken had het slachtoffer de ladder uitgeschoven staan op het lak. De ladder schoof weg en het slachtoffer viel op zijn arm/schouder. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Sint Antoniusziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Bolsward: diefstal auto
Donderdag tussen 09.00 en 15.00 uur is een groene Toyota Starlet, met het kenteken PD XX 15, die geparkeerd stond aan de Dodo Feitemalaan, gestolen. Aangifte is gedaan door een 62-jarige inwoonster van Tzum.

Rijksweg A31: dodelijke aanrijding
Donderdag omstreeks 17.30 reed een auto, met daarin twee inzittenden, over de A31 bij Zweins. De bestuurder had net een paar autos ingehaald en wilde weer naar rechts gaan. Hier reed de auto, door nog onbekende oorzaak, naar rechts door. De auto kwam, op zijn kop, in een sloot naast de rijbaan terecht. Een toevallig in de buurt staande vrachtwagen met kraan werd direct ingezet. Een man sprong in het water en bevestigde een kabel aan de auto. Deze werd uit het water gehaald. De twee mannen, een 32-jarige inwoner van Goutum en een 32-jarige inwoner van Oudebildtzijl hebben adequaat gereageerd. Korte tijd later waren twee ambulances en de brandweer ter plaatse. De twee inzittenden zijn in zorgwekkende toestand overgebracht naar het MCL-zuid te Leeuwarden, waar ze korte tijd later zijn overleden. Het betreft de 34-jarige Ferdinandus Robertus John Paulus de Jeer uit Leeuwarden en de 23-jarige Joram van der Heijden, eveneens uit Leeuwarden. Het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland heeft het ongeval in onderzoek. De weg is enige tijd afgezet.

Leeuwarden: fietsenactie NS-station
Deze week zijn 67 fietsen ingenomen bij de fietsenactie rond het NS-station. 24 fietsen zijn weer opgehaald door de eigenaar. In totaal zijn tijdens het project 4609 fietsen ingenomen, circa 2500 fietsen zijn weer opgehaald door de eigenaar.

Grou: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 21.30 uur werd een auto gecontroleerd op de Rijksweg A32 bij Grou. De automobilist reed slingerend. De verdachte, een 52-jarige inwoner van Koudum, bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 540 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur.

Burgum: ongeval met letsel en getuigenoproep
Donderdag omstreeks 18.55 uur reed een 18-jarige automobilist uit Tytsjerk over de Zomerweg in de richting van de voorrangskruising met de Oude Commissieweg. Hij wil rechtdoor oversteken. Een 75-jarige automobilist uit Dokkum rijdt over de Oude Commissieweg en wil rechtdoor richting Quatrebras. De Tytsjerker ziet de Dokkumer over het hoofd en de Dokkumer rijdt met de voorzijde vol in de rechterflank van de Tytsjerker. De automobilist uit Tytsjerk verleende geen voorrang aan de automobilist uit Dokkum. Een 17-jarige inzittende uit de auto van de Tytsjerker is afgevoerd, met nek- en zijproblemen, naar het ziekenhuis in Drachten. De 77-jarige vrouwelijke inzittende uit de auto van de inwoner van Dokkum is met nekletsel afgevoerd naar het ziekenhuis in Dokkum. Omdat er tegenstrijdige verklaringen zijn (reed de automobilist uit Tytsjerk te snel of niet) wil de politie graag in contact komen met de bestuurder van een groene Golf (type 3), die voor de auto van de Tytsjerker gereden zou hebben. Ook komt de politie graag in contact met eventuele andere getuigen van de aanrijding via het algemene nummer van de politie Friesland, 9000 8844.

Sneek: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 19.50 uur reed een 19-jarige automobilist uit Nijland over de Singel. Toen hij rechtsaf het Kleinzand op wilde rijden, moest hij iets achteruit om de bocht te kunnen nemen. Terwijl hij achteruit reed, reed hij tegen een 59-jarige inwoonster van Hindeloopen aan, die achter hem het zebrapad overstak. Deze schreeuwde nog, maar zonder resultaat. Na de aanrijding sloeg de inwoner van Nijland rechtsaf en verdween. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat het kenteken was genoteerd door omstanders, kon de veroorzaker even later worden gehoord. Hij verklaarde dat hij niets van de aanrijding had gemerkt, waarschijnlijk omdat hij de muziekinstallatie in zijn auto aanhad.

Leeuwarden: zware mishandeling
Vrijdag omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Groeneweg. Volgens het slachtoffer, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, was hij overvallen van achteren, is hij vervolgens in de buik gestoken en zijn de verdachten er vervolgens op de fiets vandoor gegaan. Een getuige beaamde dit. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het MCL-zuid.

Sneek: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.00 uur werd een 25-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd op de Berkenlaan. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 285 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...