Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedreiging met broodmes in Bilthoven

Datum nieuwsfeit: 19-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-10-2001

Politieberichten district Binnensticht, 10.30 uur
Bedreiging met broodmes

BILTHOVEN Een 69-jarige Utrechter is donderdagmiddag rond half twee aangehouden nadat hij een 29-jarige Utrechter had bedreigd. De 29-jarige reed met zijn auto over de Soestdijkseweg Zuid. Omdat hij de weg aan het zoeken was, reed de man langzaam en stopte. De 69-jarige reed achter de man en ergerde zich kennelijk aan dit rijgedrag. Hierop zette hij zijn auto naast de auto van de zoekende man en maakte stekende bewegingen met een broodmes in zijn hand in diens richting. Vervolgens reed hij weg.

De bedreigde man waarschuwde hierop de politie die de man op de Vinkenlaan aanhield. Ook tijdens zijn aanhouding sloeg de man bedreigende taal uit richting de 29-jarige. In de auto van de 69-jarige werd ook een busje traangas aangetroffen. Dit is in beslag genomen.

Met alcohol op achter het stuur

BILTHOVEN Een 30-jarige IJsselsteiner is in de nacht van donderdag op vrijdag rond drie uur aangehouden omdat hij met alcohol op achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen de man rijden en onderwierpen hem aan een controle.

Het bleek dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van negenhonderd gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie