Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburgse galeries tijdens Nationale Galerie Weekend

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

Nationaal Galerieweekend 2001
Galeries in de Regio Limburg

Welke galeries in welke regio.
 
Noord Limburg: 

Galerie Marijke Raaijmakers, Lottumseweg 43, Grubbenvorst Galerie Pieter Breugel, Oude Markt 5, Venlo
Galerie Rooyart, De Hulst 12, Venray
Galerie de Lochting, Laagheidseweg 16, Venray

Midden Limburg:
Art.Dabekaussen, Echterstraat 50, Echt
Galerie Mariska Dirkx, Wilhelminasingel 67, Roermond DZD Art, Willem II Singel 59, Roermond

Zuid Limburg:
Rob van Rijn Kunsthandel/Galerie, Bredestraat 4, Maastricht Galerie en Kunstuitleen Tracé, Alexander Battalaan 31, Maastricht Kunsthuis Theo Hübens, Cortenstraat 6a, Maastricht Galerie Wawana, Hoogbrugstraat 14, Maastricht
Galerie Artisart, Grote gracht 43, Maastricht
Galerie Dis, Tafelstraat 28, Maastricht
Galerie Yorash, Hekerweg 42, Valkenburg a/d Geul
Galerie de Auw Sjoekelaatfabriek, Ringweg 31, Gulpen Galeridelaar, Kruisstraat 17, Bingelrade
Galerie Hof van Oensel, Haagstraat 5, Oensel/Schimmert Galerie Keerder Kunstkamer, Kerkstraat 10, Cadier en Keer

Wat: Bijzondere activiteiten in verschillende galerieën

Nationaal Galerieweekend 2001

Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober wordt voor de derde keer het Nationaal Galerieweekend gehouden. Op die dag houden achttien verschillende galerieën in Limburg en bijna 200 andere professionele galeries open huis. Rechtgeaarde kunstliefhebbers, maar ook mensen die zich volstrekte leek wanen, kunnen tussen 12 en 18 uur kennismaken met het gevarieerde en kwalitatief hoogstaande aanbod van hedendaagse kunst in Nederlandse galeries. Verspreid over de provincie zijn bij de deelnemende galeries, herkenbaar aan een vrolijk wapperende oranje vlag, activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals lezingen, rondleidingen, concerten, filmvertoningen, etc. Op vele plaatsen zijn kunstenaars aanwezig om een toelichting te geven op hun werk. En natuurlijk is er prachtige kunst te bewonderen. Galeries functioneren immers als intermediair tussen kunstenaars en publiek, waarbij zij zich toeleggen op het presenteren en verkopen van kunstwerken. Het publiek is dus van harte welkom.

In het kader van het Nationaal Galerieweekend zijn bij de achttien Limburgse galerieën een schitterende selectie aan tentoonstellingen te bezichtigen. In het noorden van het Limburgse landschap treffen we Galerie de Lochting, Galerie Marijke Raaijmakers, Galerie Pieter Breugel en Galerie Rooyart . In het midden van Limburg zijn de galerieën Art.Dabekaussen, Galerie Mariska Dirkx en DZD Art in dit feestelijk evenement betrokken. Het zuiden van ons mooie Limburg wordt opgevrolijkt met exposities bij Rob van Rijn Kunsthandel/Galerie, Galerie en Kunstuitleen Tracé, Galerie Wawana, Galerie Yorash, Galerie de Keerderkunstkamer, Galerie Artisart, Galerie Dis, Galerie de Auw Sjoekelaatfabriek, Galeridelaar, Galerie Artisart en Galerie Hof van Oensel.

Informatie
Wilt u meer informatie over het Nationaal galerieweekend? Een handzaam magazine met een overzicht per provincie van alle participerende galeries en hun programma is gratis verkrijgbaar bij de deelnemers. Het magazine verschijnt tevens als bijlage bij Vrij Nederland. Voor het programma kunt u ook kijken op internet: www.galerieweekend.nl met linken naar de websites van de deelnemende kunstgaleries.

Bijlage
Als aanvulling op onderstaande tekst is het mogelijk ook per email of post foto`s te
ontvangen. Wij vragen u dan ook vriendelijk uw voorkeuren op te geven via e-mail adres: (galerie.dirkx@wxs.nl)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie