Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-10-2001
Politiebericht Groningen
zaterdagochtend 20 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: wel beroofd , geen slachtoffer Een 28-jarige man zonder vaste woonplaats meldde zich vrijdagavond aan het politiebureau Rademarkt. De man verklaarde in het Noorderplantsoen iemand te hebben bedreigd en beroofd. Bovendien moest de man volgens zijn zeggen nog andere zaken bekennen. De verdachte verklaarde het slachtoffer met een kapot geslagen bierfles te hebben bedreigd en negentig gulden te hebben buit gemaakt. Door een slachtoffer is echter geen aangifte gedaan. De verdachte is wel ingesloten.

Groningen: aangereden door motor
Een 24-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag op de Westersingel aangereden door een motorfiets. De vrouw wilde met haar fiets links afslaan. Daarbij lette zij niet op de motorfiets achter haar en reed voor de motor langs de kruising op. De motor reed haar aan en zij moest met knieletsel naar een ziekenhuis .

Groningen: jongen slaat man in gezicht
Op de Gelkingestraat heeft de politie een 16-jarige jongen uit Hoogezand aangehouden. De jongen had in een café aan de Grote Markt woorden gekregen met een 38-jarige stadjer over diens vriendin. Hierbij werd door de verdachte aan de stadjer een vuistslag uitgedeeld. Nadat de heren de kroeg waren uitgezet werd de vechtpartij op straat voortgezet. De Hoogezandster deelde daarbij weer enkele klappen uit. Hij werd aangehouden en verhoor aan het bureau overgedragen aan zijn ouders.

Groningen: lastige klant
De politie moest vrijdagmiddag een 55-jarige stadjer uit een stadsbus halen. De man was nogal lastig in de bus en weigerde zijn plaatsbewijs te tonen. Hierbij werd de chauffeur van de stadsbus bedreigd en voor racist uitgemaakt. Ook tegenover de politieagenten gedroeg de verdachte zich zeer agressief. Aan het bureau gebracht kreeg de man een proces verbaal, waarna hij gekalmeerd naar huis mocht.

Groningen: letsel na tas in voorwiel
Een 25-jarige vrouw uit Groningen liep vrijdagmiddag op de Helperzoom hoofdletsel op. Zij kreeg door onbekende oorzaak de aan haar stuur hangende tas in het voorwiel, waarna deze blokkeerde. De vrouw vloog vervolgens met de fiets over de kop. Zij moest uiteindelijk met nek en hoofdletsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: aangehouden na bedreiging
Een 28-jarige man uit Den Haag werd vrijdagavond bij het Noorderstation aangehouden. De man viel een 23-jarige vrouw uit Groningen lastig en bedreigde haar. De vrouw wist de politie te waarschuwen en op aanwijzing van haar kon de man worden opgepakt. In zijn kleding droeg de verdachte een groot mes. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Groningen: eenzijdig ongeval
Op de Asingastraat belandde vrijdagavond een 38-jarige Groninger met zijn fiets op de straat. De man bleek zwaar onder invloed te zijn, waardoor hij met zijn hoofd op het wegdek terechtkwam. Hierbij liep de man een forse hoofdwond op, waarvoor hij in het ziekenhuis werd behandeld. Aan het bureau bleek dat de stadjer meer dan 2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij is na verhoor naar huis gebracht om zijn roes uit te slapen.

Groningen: vechtpartij met gewonden
Op het Gedempte Kattendiep ontstond afgelopen nacht een steekpartij tussen vijf asielzoekers. Twee van hen werden op straat plotseling door een groepje mannen die in een auto passeerden belaagd. Een 17-jarige man uit Hooghalen werd daarbij door de mannen uit de auto met een mes gestoken. Toen zijn 17-jarige metgezel tussen beide wilde komen werd ook hij met het mes in zijn arm gestoken. Snel aanwezige agenten konden drie mannen uit Appingedam, Delfzijl en Bergum aanhouden. De 17-jarige stadjer werd na behandeling van zijn steekwonden eveneens aangehouden. De man uit Hooghalen is in het ziekenhuis opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak en achtergrond van de steekpartij.

Groningen: brandstichting
Op de Neutronstraat raakte afgelopen nacht een vrachtauto met rollen papier in brand. Getuigen waarschuwden de brandweer en politie met de mededeling dat er bossages in brand zouden staan. Het bleek echter te gaan om een geparkeerde vrachtauto met voor ruim een ton aan papierrollen. De brandweer wist de zaak snel te blussen. De schade aan het voertuig beloopt door de brand gauw 30 duizend gulden.

Groningen: gestolen auto
Op de Kraneweg troffen agenten afgelopen nacht een 28-jarige man zonder vaste woonplaats aan. De man stond enige tijd opvallend voor een postkantoor aan de Kraneweg. Getuigen waarschuwden de politie. Toen zij de man aanspraken bleek de auto waarin hij zat gestolen te zijn in Ten Boer. Bovendien was het voertuig gesignaleerd bij een inbraak in Smilde. De verdachte is ingesloten voor onderzoek naar de diefstallen.

Groningen: auto over de kop
Op de Borgweg raakte een 20-jarige man uit Schildwolde afgelopen nacht met zijn auto over de kop. De bestuurder verklaarde plotseling geen remmen meer te hebben, waardoor hij uit de bocht vloog. De auto kwam op het dak terecht. De man kon zich zelf bevrijden. Hij moest wel met onbekend letsel naar een ziekenhuis. De auto zal technisch worden onderzocht.
.

Haren: vernielzucht
Op de Kerkstraat wist de politie vannacht een 30-jarige man uit Haren aan te houden. Getuigen zagen dat de man een ruit ingooide van een kapperszaak op de Rijksstraatweg. Na een onderzoek in de omgeving van het Raadhuisplein troffen agenten ook een vernielde personenauto en een afgebroken slagboom van een binnenplaats aan. De man werd meegenomen voor verhoor en in de loop van de nacht weer vrij gelaten. Hijbleek zich onder invloed van alcohol even te moeten afreageren.

Groningen: lastige kroegbezoeker
In een café aan de Grote Markt heeft de politie vannacht een 28-jarige stadjer aangehouden. De man had in het café ruzie gekregen met een 36-jarige man uit Nieuweschans. Hierbij sloeg de Groninger met een longdrinkglas in het gezicht van de stadjer. Het slachtoffer moest met een forse hoofdwond naar een ziekenhuis. De verdachte is ingesloten.

Groningen: vernieling autos
Op de Haddingestraat heeft de politie vannacht een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De man vernielde volgens getuigen meerdere geparkeerde personenautos. Agenten konden de verdachte snel traceren en aanhouden. Er werden twee beschadigde autos aangetroffen. De verdachte is ingesloten.

Geroningen: inbraak in super
Op de Hora Siccamasingel werd afgelopen nacht ingebroken in een supermarkt. De daders kwamen de winkel binnen door de voordeurruit te vernielen. Uit de winkel werd een hoeveelheid sigaretten weggenomen. De sloten van de schappen met rookwaren werden open gebroken.

Groningen: gapende hoofdwond
Een 31-jarige stadjer liep zondagochtend nabij de Zwanestraat een gapende hoofdwond op. De man liep op straat en werd daarbij bijna aangereden door een bestelauto. Toen het slachtoffer een klap tegen de auto gaf stopte de bestuurder. Deze sloeg het slachtoffer vervolgens met een ijzeren staaf op zijn hoofd en reed daarop weg. Het slachtoffer moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de automobilist.

Groningen: verdachte van ongeval aangehouden
Dankzij alert optreden van een tweetal stadswachten kon vrijdagmiddag op de Nieuwe Boteringestraat een 33-jarige Groninger worden aangehouden. De man bleek een week geleden op de Beneluxweg een aanrijding te hebben veroorzaakt, waarna hij was doorgereden. De stadswachtmedewerkers zagen de man rijden en herkenden de bestuurder en auto op grond van het signalement. Nadat zij de meldkamer hadden geinformeerd kon de bestuurder snel worden aangehouden. De man is ingesloten. Hij bleek nog voor enkele diefstallen te moeten worden gehoord.

Groningen: belangstelling voor geparkeerde autos Getuigen zagen afgelopen nacht dat een 17-jarige jongen uit Hoogezand erg veel belangstelling toonde voor geparkeerd staande autos. Toen agenten een praatje met hem maakten en hem naar zijn naam vroegen bleek de jongen gezocht te worden voor een ander onderzoek. Van vernielingen of inbraken bleek nog geen sprake. De jongen is ingesloten.

Diverse: alcohol aanhoudingen
Op de Nieuwstad hield de politie vrijdagnacht een 25-jarige man uit Leeuwarden aan. De man blokkeerde met zijn auto de rijbaan van de Nieuwstad om even met de dames te gaan praten. Toen agenten de man aanspraken bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Aan het bureau bleek de meter uit te slaan tot 1.2 promille. *Op de Zonnelaan werd een 59-jarige Groningse aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw stond met haar auto midden op de rijbaan stil. Toen agenten haar aanspraken bleek zwaar onder invloed te zijn en nauwelijks meer op haar benen te kunnen staan. Aan het bureau gekomen lukte het niet een blaastest af te leggen, waarop een bloedproef werd afgenomen. Beiden kregen een proces verbaal. *In Musselkanaal werd op de Schoolstaat een 31-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man had met zijn bromfiets de gehele rijbaan nodig om thuis te kunnen komen. Toen agenten hem hadden staande gehouden zagen ze dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Een blaastest wees uit dat hij bijna 2 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd in genomen
*In uithuizen werd op de Leeuwstraat nog een 56-jarige inwoner van Uithuizermeeden met iets meer dan 0.5 promille aangehouden. Zij kregen eveneens een proces verbaal.

Kolham: auto vol gebreken
Op de A7 werd vrijdagochtend een 27-jarige man uit Nieuwolda aangehouden. De man reed met een bedrijfsauto van zijn werkgever uit Sappemeer, terwijl de auto verschillende gebreken zoals gladde banden vertoonde. Ook de aanhangwagen achter de auto vertoonde gebreken. De bestuurder bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De auto is in beslag genomen voor een technisch onderzoek. Werkgever en bestuurder kregen een proces verbaal.

Hellum: auto tegen lantaarnpaal
Op de Hoofdweg botste vrijdagnacht een 23-jarige man uit Siddeburen met zijn auto tegen een lantaarnpaal. De man en zijn 18-jarige passagier moesten met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Delfzijl worden gebracht. Daar werd van de bestuurder een bloedproef genomen in verband met vermeend alcohol gebruik. De auto werd zwaar beschadigd afgevoerd.

Delfzijl: hoofdletsel na botsing
Een 42-jarige man uit Delfzijl liep vrijdagmiddag hoofdletsel op nadat hij met zijn fiets geen voorrang had verleend aan een 76-jarige automobilist uit die plaats. De fietser wilde de kruising Barentsstraat/Buschstraat oversteken, maar zag de auto over het hoofd. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De auto liep nauwelijks schade op.

Ten Boer: bedreiging in AZC
Een 17-jarige inwoner van het AZC vrijdagavond aangehouden. De man bleek een medewerkster van het AZC met een mes te hebben bedreigd, nadat tussen diverse bewoners een vechtpartij was ontstaan. De 17-jarige bewoner toonde daarbij een mes. Toen de medewerkster de man het mes wilde afpakken bedreigde hij haar. Uit veiligheidsoverwegingen is de man meegenomen voor een nachtje politiecel. De rust keerde na de aanhouding snel terug.

Stadskanaal: kwekerij
In een woning aan de Dopheide trof de politie vrijdagmiddag een kleine hennepkwekerij aan. Naar aanleiding van klachten stelden agenten een onderzoek in. Op de zolder van de woning werd een professioneel ingerichte kwekerij met ruim 300 planten gevonden. De bewoner bleek niet thuis. De planten, incluis benodigde apparatuur als lampen, filters, ventilatoren en het bevloeiingssysteem, werden in beslag genomen en vernietigd. De bewoner krijgt een proces verbaal.

Winschoten/Oude Pekela: bromfiets controle
Vrijdagmiddag werden in Winschoten en Oude Pekela bromfiets controles gehouden. Ruim 30 voertuigen moesten aan een controle worden onderworpen. In 26 gevallen werd een proces verbaal opgemaakt voor technische gebreken, niet dragen van een helm of het niet hebben van een verzekering. Twee bromfietsen werden meegenomen naar het bureau.

Nieuwe Pekela: vernielingen
Drie dertienjarige jongens moesten vrijdagmiddag mee naar het politiebureau. De heren waren gesnapt toen zij op het terrein van een grondwerkbedrijf verschillende geparkeerde kranen, bulldozers en shovels aan het vernielen waren. De geconstateerde schade beloopt bijna tienduizend gulden. De heren zijn aan de ouders overgedragen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Stadskanaal: mishandeling
Een bezoeker van een café aan de Hoofdstraat liep vrijdagavond een zeer ernstig oogletsel op. De man( gegevens nog niet bekend) werd in het ziekenhuis opgenomen. Hij had samen met een 37-jarige man uit Stadskanaal in de kroeg ruzie gekregen met de 50-jarige eigenaar van het café. Dit ontaarde uiteindelijk in een vechtpartij en klapperij over en weer. Het slachtoffer en zijn maat werden door de eigenaar en zijn zonen naar buiten gewerkt. Daar bleek dat het slachtoffer ernstig oogletsel had opgelopen en vermoedelijk een oog moet missen. De cafebaas werd aangehouden en gehoord. De politie stelt een

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ct pm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie