Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-10-2001

Politieberichten district Binnensticht, 12.40 uur
Alcoholcontroles

BINNENSTICHT In het kader van de alcoholcampgane Doe nuchter, Rij alcoholvrij heeft de politie vrijdagavond en nacht op verschillende plaatsen in het district gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Op de Koninging Wilhelminaweg in Groenekan werd tussen een en twee uur gecontroleerd. Vijf bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Geen van hen hadden teveel alcohol gedronken.

Op de Rijskweg A27 bij Maartensdijk werd rond half drie een 33-jarige man uit Hilversum aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Op het politiebureau bleek hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod van een uur.

Op de Slotlaan in Zeist werd rond één uur een 28-jarige Zeistenaar aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Op het politiebureau bleek niet alleen dat hij teveel gedronken had, namelijk 0,95 promille, maar ook dat hij in een auto reed waarvan de APK keuring vervallen was. Hij kreeg voor beide feiten een bekeuring en ook een rijverbod van drie uur.

Aanrijding met alcohol op

ODIJK Op de Zeisterweg is vrijdagmiddag rond kwart voor twee, een 41-jarige man uit Wijk bij Duurstede met zijn auto achterop de auto van een 44-jarige vrouw uit Werkhoven gereden. De vrouw stond op genoemde weg stil voor het verkeerslicht bij de Werkhovenseweg. De man reed achterop haar auto.

Het bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Er is bloed bij hem afgenomen om het promillage vast te stellen. De uitslag is nog niet bekend. Er is proces verbaal opgemaakt

Snelheidscontrole

MAARTENSDIJK Op de Tolakkerweg heeft de politie vrijdagmiddag van kwart over twaalf tot half drie gecontroleerd op snelheid. In die periode passeerden 973 voertuigen de radarpost. Hiervan reden er 160 te hard.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur waar 50 km per uur maximaal is toegestaan.

Meisjes mishandeld

BILTHOVEN - Op de Tweelingen zijn vrijdagmiddag rond kwart voor drie, een 14-jarig meisje uit De Bilt en twee 13-jarige meisjes uit Utrecht geslagen en geschopt door een groep nog onbekende meisjes. De drie fietsten achter een groep over het fiestpad. De groep onbekende meisjes stond langs het fietspad.

Vanuit de groep fietsers werd iets richting die meisjes geroepen. Deze meisjes wilden hierop verhaal halen bij het drietal uit Utrecht en De Bilt, die er echter niets mee te maken hadden. Zij werden door de onbekende meiden geschopt en geslagen. De meisjes hebben aangifte gedaan.

De wijkagent stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie