Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-10-2001

Politieberichten district Utrecht stad, 13.20 uur
Aanrijding letsel

UTRECHT Op vrijdag 19 oktober vond tijdens de ochtendspits een aanrijding plaats op het Stationsplein. Een 24-jarige inwoonster van Amersfoort, rende tussen twee stilstaande bussen de weg op. Een passerende bus, bestuurd door een 35-jarige buschauffeur, kon de vrouw niet meer ontwijken en reed haar aan.

Het slachtoffer werd met verwondingen aan nek en arm overgebracht naar het U.M.C..

Auto over de kop

UTRECHT Op vrijdag 19 oktober tijdens de ochtendspits raakte een 19-jarige inwoonster van De Bilt gewond bij een aanrijding op de C.H. Letschertweg. Het slachtoffer reed met haar auto over de C.H. Letschertweg in de Meern in de richting van de Meerndijk.

Toen zij bij de afrit met de rijksweg A 12 kwam, reed een 51-jarige bestuurder uit Zeist met zijn auto over de doorgetrokken streep op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Hij zag daarbij te laat de auto van het slachtoffer uit de Bilt.

De beide voertuigen raakten elkaar en de vrouw raakte met haar auto in de berm en sloeg vervolgens over de kop. Het slachtoffer werd met nekletsel overgebracht naar het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.

Glazenwasser valt van ladder

UTRECHT Op vrijdagochtend 19 oktober was een 30-jarige glazenwasser op een ladder aan het werk aan de Chico Mendesstraat. De man stond op vijf meter hoogte op een ladder en wilde zich vasthouden aan een beugel die aan de gevel was bevestigd. De beugel liet los en de glazenwasser viel van de ladder af.

Het slachtoffer werd met lestel aan voeten, benen, rug en armen overgebracht naar het U.M.C.. Door de Arbeidsinspectie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Verkeerscontrole

UTRECHT Door de politie van district Utrecht noord werd op vrijdagochtend op diverse plaatsen een verkeerscontrole uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op de Moldaudreef, de Tigrisdreef, de Neckardreef en Franciscusdreef.

Er werden 13 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid en 5 bestuurders voor het niet dragen van de autogordel.

Brandstichting school
UTRECHT Op vrijdag 19 oktober werd in de middag brand gemeld in een school aan de Nijenoord. In het gebouw was de rookontwikkeling dusdanig groot, dat overgegaan moest worden tot ontruiming van het gebouw.

Een medewerker van de school had iets teveel rook binnen gekregen en werd ter plaatse behandeld door de GGD. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De politie is volop bezig met het onderzoek.

Met alcohol op achter het stuur
UTRECHT Vrijdagavond rond kwart over negen kreeg de politie een melding dat er op het Stationsplateau een aanrijding zou hebben plaatsgevonden. De dader zou zijn weggelopen. Toen de politie ter plaatse kwam, kon na onderzoek de verdachte van de aanrijding toch in de omgeving worden aangehouden. De man, een 44-jarige Utrechter, bleek te hebben gedronken (2,0 promille). Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Op de Verlengde Vleutenseweg moest in de nacht van vrijdag op zaterdag rond twee uur een 36-jarige Utrechter een blaastest ondergaan omdat zijn rijstijl opviel bij surveillerende agenten. Het bleek dat hij 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. De Utrechter was zijn rijbewijs reeds enige tijd kwijt in verband met herhaaldelijk rijden onder invloed. Ook gaf hij bij zijn aanhouding in eerste instantie een valse naam op.

De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie