Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 20-10-2001

1ePersberichtenzaterdag20oktober2001

Politieberichten

Veldhoven: Verkeerscontrole A67
Vrijdagavond tussen 18.30 en 23.30 uur zijn tijdens een verkeerscontrole op de A67 129 automobilisten gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Douane en de KLPD. Vier verdachten,16, 17 en 18 jaar oud, uit Hamont Achel en Neerpelt zijn aangehouden voor het in het bezit hebben van 48 gram gedroogde paddos. Zij zijn overgebracht en ingesloten in het politiebureau. Bij de controle zijn verder processen-verbaal uitgeschreven voor: 2 bestuurders kregen een boete opgelegd van fl. 500,- voor het rijden met rode diesel 2 bestuurders voor het rijden in een buitenlandse auto met een Nederlands rijbewijs 1 automobilist voor het voorhanden hebben van een geheim handwapen (dolk in pen). Een Duitse automobiliste die met een snelheid van 200 km/u over de snelweg reed kon, door tussenkomst van de Officier van Justitie, na betaling van fl. 1.500,- haar weg vervolgen.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagavond rond 20.30 uur is op de Aalsterweg een 43-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij was daar tegen een stilstaande auto gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,15 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden
Vrijdagavond rond 20.25 uur is in het EVV stadion aan de Charles Roelslaan een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar op de tribune zijn ontbloot achterwerk aan het publiek getoond. De gewaarschuwde politie sprak de man daarop aan. Door een steward werd zijn seizoenkaart ingenomen en is aan hem de toegang tot het stadion ontzegd. Op vordering het stadion te verlaten weigerde de man te vertrekken. Hierop is de man aangehouden. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond rond 22.20 uur is een 28-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Getuigen waarschuwden de politie dat twee mannen aan het inbreken waren in een woning op de Willem de Zwijgerstraat. Een agent met diensthond zag de mannen aankomen lopen richting Kleine Berg. De 28-jarige man probeerde zich te onttrekken aan zijn aanhouding. Hij rukte zich los en liep weg richting Willem de Zwijgerstraat. De agent stelde zijn hond, die de verdachte vast beet. Een te hulp geschoten politiepatrouille heeft de verdachte overgebracht en ingesloten in het politiebureau. De bij verdachte aangetroffen inbrekerswerktuig zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Verdachten vechtpartij aangehouden
Zaterdagmorgen rond 1.45 uur zijn op het Stratumseind een 17-jarige meisje en 19-jarige man uit Best en een 21-jarige man uit Boxtel aangehouden. Een politiepatrouille trof hen daar vechtend aan. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Zaterdagmorgen om 2.45 uur is op het Stratumseind een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar een portier van een horecagelegenheid bedreigd en geslagen. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Tevens uitte hij zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte inbraak auto aangehouden
Zaterdagmorgen rond 3.35 uur is op de Boschdijk een 24-jarige man aangehouden. Een getuige zag dat hij daar aan een auto stond te rommelen. De gewaarschuwde de politie trof de verdacht daar bij een geopende auto aan. De verdachte is voor nader onderzoek inge-sloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal etenswaren aangehouden Zaterdagmorgen rond 6.00 uur zijn op de Zeelsterstraat twee mannen, 29 en 30 jaar oud, uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de mannen daar in het bezit waren van 3 zakken krentenbollen, een zak met zachte broodjes en een zak tropical mix nootjes. Bij onderzoek bleek dat de goederen afkomstig waren van de bevoorrading van een bakker op de Bredalaan. De verdachten zijn ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Diefstal auto
Vrijdag tussen 0.30 en 10.00 uur is vanaf de Mercuriuslaan een rode personenauto Ford Fiësta, kenteken FS-TD-61, gestolen.

Helmond: Verdachten aangehouden
Zaterdagmorgen rond 2.15 uur zijn op de Havenweg drie mannen, 20, 21 en 24 jaar oud, uit Helmond aangehouden. De 20-jarige Helmonder had daar in een horecagelegenheid een 24-jarige man uit Helmond geslagen. De gewaarschuwde politie hield de Helmonder aan. De 21 en 24-jarige Helmonder bemoeide zich met de aanhouding. Op vordering van een agent te vertrekken weigerden zij te gaan. Tevens bracht de 24-jarige verdachte een Hitlergroet naar de politiepatrouille. Beiden zijn aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Alcohol
Zaterdagmorgen rond 2.00 uur is op de Hendrik Herpstraat een 35-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Een politiepatrouille zag dat hij daar een rood verkeerslicht negeer-de en doorreed. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 0,65 pro mille. De man kreeg een geldboete van fl. 500,- opgelegd.

Op de Rivierensingel is zaterdagmorgen rond 3.05 uur een 27-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,40 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdagmorgen rond 3.00 uur viel het slingerend rijgedrag van een automobiliste op de Kasteel Traverse op. Bij controle bleek de 30-jarige bestuurster uit Bakel SMS-berichtjes aan het versturen te zijn. Tevens had zij gedronken. Zij blies 1,15 pro mille. De vrouw kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Verdachte vernieling aangehouden
Zaterdagmorgen om 6.25 uur is op het Sallandhof een 45-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Een getuige zag dat hij daar tegen een geparkeerde auto schopte. De gewaar-schuwde politie trof hem daar aan. De auto bleek rondom beschadigd en gedeukt te zijn. De verdachte is voor verhoor overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Nuenen: Inbraak in een woning
Vrijdagavond tussen 18.30 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Boordseweg. Aan de achterzijde is het slot van de deur geforceerd. Uit de woning verdwenen drie pas-poorten en een fototoestel.

Son: Alcohol
Zaterdagmorgen rond 0.10 uur is op de Dommelstraat een 56-jarige automobilist uit Gerwen aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,35 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Someren: Verdachten bedreiging aangehouden
Zaterdagmorgen rond 1.40 uur zijn op het Wilhelminaplein een 27-jarige man uit Boxmeer en een 40-jarige man uit Someren aangehouden. Zij hadden daar in een horecagelegenheid meerdere bezoekers met een vuurwapen en mes bedreigd. Bij onderzoek ter plaats bleek in een bloembak aan de Postelstraat en de Speelheuvelstraat een aansteker, gelijkend op een vuurwapen, en een mes te liggen. Het mes en de aansteker zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Oirschot: Alcohol
Zaterdagmorgen rond 3.05 uur is op de Bestseweg een 28-jarige automobilist uit Oostel-beers aangehouden. Hij viel daar op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man verleende niet de volle medewerking aan het onderzoek. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is inbeslaggenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Verdachten vernieling aangehouden
Zaterdagmorgen rond 3.40 uur zijn op de Broekstraat drie jongens, 14,16 en 17 jaar oud, uit Beek en Donk aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de jongens daar de ruiten van een abri vernielden. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Controle verlichting
Zaterdagmorgen zijn op de Hogeweg 12 brom-/ fietsers bekeurd voor het niet voeren van de juiste- of geen verlichting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie