Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vader en zoon Berg winnen 'Zandvoort 500'

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

Vader en zoon Berg winnen 'Zandvoort 500'

Zandvoort, 20 oktober. Onder een stralend najaarszonnetje werd op Circuit Park Zandvoort de 'Zandvoort 500' verreden, de eerste wedstrijd uit een serie van vijf lange afstand races, meetellend voor het Winterkampioenschap 2001. Na 117 ronden werd de slijtageslag voor mens en machine gewonnen door de équipe Berg/Berg in Audi A4. Na de snelste trainingstijd gerealiseerd te hebben leek de équipe Euser/Buurman in het begin van de race op weg naar de zege, maar reeds na een uur, van de ruim vier uur durende wedstrijd, haperde de versnellingsbak van de Marcos, waarna vader en zoon Berg het heft in handen namen, mede doordat de concurrentie het elkaar in het begin van de race behoorlijk moeilijk maakte. De op de derde plaats gefinishte équipe Brugman/de Wit/van Merksteijn kampte de gehele wedstrijd met een onwillige koppeling. Van de 44 deelnemende auto's haalden 36 de finish. De Winterserie is een initiatief van Circuit Park Zandvoort en de Stichting DNRT en vooral bedoeld om de breedte in de autosport meer reliëf te geven.

Uitslag:

1. Berg/Berg, Audi A4, 117 ronden in 4 uur 2 min 15,334 sec. (124,604 km/uur); 2. Noorman/van de Haterd/van Dongen, Marcos Mantis, op een ronde; 3. Brugman/de Wit/van Merksteijn, Porsche GT3, op een ronde; 4. Hehl/de Jong/Deelstra, op twee ronden; 5. Lohr/Karsson (S), Porsche 993, op drie ronden; 6. Ambaum/Bastiaans, Marcos Mantis, op drie ronden..

Snelste ronde: Euser/Buurman, Marcos Mantis, 1:49.326 (141,825 km/uur)

Klassewinnaars: Boven 2000cc: Berg/Berg; tot 2000cc: Schaap/Bolten, Renault Clio; tot 1600cc: Struylaart/Kroes, Citroën Saxo; BMW Compact: Stoker/Lammers; Diesel: Koelman/Pandelaar, Seat Ibiza.

Volgende wedstrijd: zaterdag 1 december, Zolder (B). Voor nadere informatie: Dirk Buwalda, tel. 06-54644347

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie