Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Skeleton-seizoen begint

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING SKELETON NEDERLAND

Skeleton seizoen begint: Eindhalte olympische spelen?

De afgelopen jaren is er door Nederlandse atleten deelgenomen in diverse door de FIBT georganiseerde circuits in deze supersnelle sleesport door de bobsleebaan. Nederland komt met twee atleten, Jurrien Kuipers en Peter van Wees, uit in de World Cup. Marije Kos en Bas Hofman zullen het Europa Cup circuit sleeen. De heren in de World Cup kunnen zich nog kwalificeren voor de olympische spelen. De volgende eis is de NOC NSF gesteld als reactie op de goede prestaties: Een resultaat in de World Cup 2001/2002 binnen de geschoonde top 10.

De skeleton atleten sleeen op dezelfde banen als de zo succesvolle Nederlandse bobslee collega's. Na een sprint van maximaal 50 meter springt de skeletonner op zijn buik op een laag sleetje en gaat hij of zij headfirst naar beneden. Na een hectische afdaling met +/- 15 bochten waar de druk kan oplopen tot 5 g, komt de atleet door de finish in een tijd van minder als een minuut. Snelheid van handelen, precisie en koelbloedigheid gecombineerd met atletisch vermogen staan centraal in deze gedurfde tak van sport.

Door de Nederlandse atleten wordt diverse stappen ondernomen om de prestaties naar topniveau te krijgen. Sprint- en krachttrainingen worden waar mogelijk gecombineerd met de bobslee collega's. Op de bobstart baan van Bobstart Groningen is door sponsor Skates4all een startskeleton geconstrueerd waar de starttechniek met video's en versnellingsmeters onderhanden wordt genomen. De atleten hebben elkaar opgezocht en verenigd in de Stichting Skeleton Nederland die naast de topprestaties op de banen zich ook richt op de groei van de skeletonsport in Nederland. Nederland heeft met de coach Luxenburger (ex-coach Groot Brittanie en Alex Coomber, World cup winner bij de dames) een contract gesloten voor professionele baanbegeleiding in het seizoen. Diverse oud-skeleton atleten hebben zich beschikbaar gesteld om diverse begeleidingstaken op zich te nemen.

Door sponsor Skates4all is een revolutionaire skeleton ontworpen en geconstrueerd. Deze skeleton zal tijdens het persweekend van het Team Glas in Winterberg op 20 en 21 oktober voor het eerst getest worden door de World Cup skeletonners die zich ook in Winterberg presenteren. De ervaring van Skates4all met ijs en staal is onbetwist sinds hun successen met de klapschaats. De atleten hopen dan ook de wedstrijden in 2001/2002 op eigen ontwikkeld materiaal te kunnen sleeen.

Op dit moment is Stichting Skeleton Nederland (SSN) nog hard op zoek naar sponsoren die haar doelstellingen willen ondersteunen. E&M Syntax, Skates4all en Febodruk sponsoren SSN vanaf het eerste uur en staan achter het bepaalde beleid. Met de live uitzendingen op Eurosport, een item van Jules Unlimited gepland in februari, de verhoogde media aandacht in verband met de olympische spelen en het dynamische karakter van de sport is skeleton een van de hot items voor partijen die zich met sportsponsoring aan de markt willen presenteren.

Op de website www.skeleton.nl is veel achtergrond informatie en fotomateriaal te vinden over deze fascinerende sport. De sportcv's van het Nederlandse team zijn daar onder andere te downloaden inclusief de wedstrijdprogramma's voor het komende seizoen.

Stichting Skeleton Nederland
Annastraat 1
9724 LD Groningen
Fax +31 (0)50 5891275
Tel +31 (0)50 5891274
E-mail: (info@bobstart.org)
Mobiel +31 (0)650505816


08 okt 01 10:28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie