Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mc Garbage - concert fotoactiegroep Deeez! te Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Expositie/Concert

Deeez!

Jan Kees Helms & Norb Mommersteeg

Mc Garbage

Leden van de fotoactiegroep Deeez!, Jan Kees Helms en Norb Mommersteeg, exposeren in het weekeinde van 20 en 21 oktober 2001 de installatie Mc Garbage. Het alom vertegenwoordigde Mc Donald's zwerfvuil is het uitgangspunt voor de expositie.

In harmonie met de kleuren van het bos ligt een papieren zak met gele en rode letters tussen de herfstbladeren. Op het natte glinsterende asfalt is een blauw doosje nauwelijks zichtbaar. Verderop steekt een witte beker duidelijk af tegen het gras. In al zijn facetten is Mc Donald's overal ter wereld vertegenwoordigd. In Nederland alleen al mag Mc Donald's zich verheugen op 3,5 miljoen bezoekers per week. Reden genoeg om met het alomtegenwoordige materiaal aan de slag te gaan. Het zwerfvuil van Mc Donald's is gefotografeerd en verwerkt in geluidskollages. Na ruim een jaar lang werk resulteert dit in een flitsende diaserie en video waarin honderden foto's aan elkaar zijn gemonteerd.

Maar dat is niet alles. Mc Donald's verdient het om vereert te worden, hoeveel levens laten Mc Donald's hun hart binnen. Nieuwe iconen zijn nodig om de klanten van Mc Donald's hierbij stil te laten staan. Jan Kees Helms heeft nieuwe iconen gemaakt met mensen van vlees en bloed gefotografeerd met een direct klaar polaroid camera.

Op 20 oktober zal Deeez! een concert geven in De Kelder te Amersfoort. Bovenstaande elementen worden gegoten in een concert waarbij het Mc Donald's zwerfvuil gebruikt zal worden als muziekinstrument. Naast Deeez! zullen Kapotte Muziek en BMB con een concert geven. Beide groepen gaan eveneens muziek maken met afval.

Deeez! wil beelden, geluiden en woorden onder de aandacht brengen die opvallen. Waar wij verrast van zijn, wat ons interesseert. Deeez! werkt vanuit Do It Yourself (DIY) principes. Het gehele proces van begin tot eind wordt zelf uitgevoerd, al dan niet met hulp van anderen. Onafhankelijk of er een markt voor is, een doelgroep of een opdrachtgever. Deeez! creëert vanuit eigen zieleroerselen en hersenspinsels. Het resultaat kan zowel gericht zijn op het individu, de groep of op maatschappijkritiek. Een moment van bezinning zal afgewisseld worden met openbreken/aktiveren.

Jan Kees Helms is fotograaf en heeft de boeken Criminele Demonstranten en Generatie Speldenprik gemaakt. Norb Mommersteeg is fotograaf/grafisch vormgever en heeft het boek Niet morgen, maar nu gemaakt. Beide fotograferen alle lange tijd voor progressieve groepen.

Meer informatie: www.antenna.nl/deeez of 033-4632800

Expositie:
Studio Deeez!
Valkestraat 6
Amersfoort

Data:
20 en 21 oktober van 11.00 - 17.00 uur
Concert:
De Kelder
Lieve Vrouweplein 15
Amersfoort
Deur open: 21.30 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie