Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwaliteit van drinkwater in Tema bij de Teleac

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


RADIO
PERSBERICHT
TEMA
focus op maatschappelijke tendensen

Zaterdag 20 oktober 2001
14.02-15.00 uur
Teleac/NOT 747AM
Live te beluisteren via Internet op www.omroep.nl/747am Op zondag om 16.00 uur via de Wereldomroep
Alle uitzendingen blijven te beluisteren in Real Audio op www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand

In Tema deze week:


· De kwaliteit van ons drinkwater

· Deel 1 in de serie 'Je lijf, je leven': mantelzorg
In het hoofdtema van vandaag bekijken we de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater. Is er reden tot bezorgdheid over de zuiverheid van het water dat dagelijks uit de kraan stroomt?

In de studio is Jan Mülschlegel te gast, werkzaam bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Den Haag. Als gezondheidsdeskundige in drinkwatervoorziening legt hij uit waar ons drinkwater vandaan komt, waardoor het vervuild kan raken en hoe de zuivering in zijn werk gaat. Linda Nijenhuis van de milieuconsumentenorganisatie Milieu Centraal geeft praktische tips over hoe zorgvuldig met drinkwater om te gaan. Niet alleen de industrie, maar ook de huishoudens spelen een belangrijke rol als vervuiler. Bewust gebruik helpt dure zuiveringprocessen voorkomen en werkt uiteindelijk minder belastend voor het milieu. Ook zijn wij op bezoek bij een Noord-Hollands waterleidingbedrijf dat bacteriën en chemicaliën uit het drinkwater zuivert. Milieutoxicoloog prof. Bram Brouwer geeft commentaar op de mogelijke invloed van schadelijke stoffen in drinkwater op onze hormoonhuishouding.

In het eerste minitema in de serie 'Je lijf, je leven' staat de mantelzorger centraal. Tineke Kroon zit in een rolstoel, en met haar valide partner Jan gaat ze vaak rolstoeldansen. Hoe gaat Jan om met de handicap van zijn partner? Arie Ouwerkerk geeft een toelichting op de situatie van veel mantelzorgers. Hij is directeur van LOT - Vereniging voor Mantelzorgers, die op 5 november officieel geïnstalleerd zal worden.

TEMA - focus op maatschappelijke tendensen - is een programma van Zita Bebenroth, Menno Hoeboer, Irma Koevoet en Ditty Eimers. Techniek: Ronald Niehaus. Presentatie: Jeroen Dirks. Eindredactie: Carien Neeleman.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie