Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede editie indoor marathon in Brummen

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Tweede editie indoor marathon in Brummen

28/09/2001

Brummen, 28 september 2001
Op zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober staat Manege de IJsselruiters in Brummen weer in het teken van mensportspektakel. Gedurende twee dagen zullen alle vormen van aanspanningen (twee-en vierspannen, enkelspannen en tandems, zowel paarden als pony's) in Brummen de revue passeren tijdens de tweede editie van de Indoor Marathon Brummen.
Parcoursbouwer Jan Brink heeft voor deze gelegenheid een stevige bielzen brug in het parcours opgenomen, waar de menners in volle vaart overheen zullen stormen.
Elke rubriek krijgt gedurende twee manches de gelegenheid zich te kwalificeren voor de aansluitende barrage, waar hen een goed gevulde prijzenpot wacht.
Op zaterdag 20 oktober komen de rubrieken enkelspan paard, enkelspan pony en tweespan pony's aan bod, terwijl op zondag 21 oktober de piste ingeruimd zal worden voor de vierspan paarden, vierspan pony's, tweespan paarden en tandems.
Opvallend is het grote aantal (19!) deelnemers in de ponytweespanrubriek. Haflingers, Welshes, New Foresters en Shetlanders in alle soorten en maten zullen acte de présence geven. Onder de deelnemers ook enkele nationale menners zoals Koos de Ronde en Henk Garrits, onlangs nog winnaars van de Indoor Marathon in Utrecht. Ook zullen o.a. Mieke van Tergouw, Edwin van der Graaf, Hans Heus en Ton Kruithof zich in Brummen meten met hun mencollega's. Natuurlijk is ook de ponyvierspanrubriek vertegenwoordigd door o.a. Aart van de Kamp, John van Dorresteijn en Peter de Koning. Naar verwachting zal Aart van de Kamp junior het in Brummen tegen zijn vader opnemen met zijn eigen vierspan bonte Shetlanders.

Locatie: Manege de IJsselruiters, Eerbeekseweg 2 te Brummen. Toegang: volwassenen Fl. 10,00, kinderen tot 16 jaar gratis.

Klik op de onderstaande link voor het programma en de deelnemers:

www.hoefnet.nl/brummen01/progrbrummen.htm

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie