Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Filmfestival Cinekid op locatie in Hoogezand-Sappemeer

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 16 oktober 2001 Persbericht 2001/76

Opening Filmfestival Cinekid op locatieKids uit Hoogezand-Sappemeer één dagje VIP

Voor de derde achtereenvolgende keer staat Hoogezand-Sappemeer tijdens de herfstvakantie een week lang in het teken van Cinekid op locatie, hét filmfestival voor de jeugd vanaf 4 jaar. Op zaterdag 20 oktober vindt de opening van het filmfestival plaats in theater en filmhuis t Kielzog. Rond 13.30 uur rolt wethouder Menno Laaning van kunst en cultuur de rode loper uit voor 3 speciale VIP-gasten.

Tussen 13.00 en 13.30 uur worden Brenda Daems, Willemijn Ploeger en Danny Heininga als speciale VIP-gasten per limousine van huis opgehaald en met rode loper ontvangen in t Kielzog. Uiteraard hebben zij als VIP-gast recht op de beste plaatsen. De drie cinekids zijn aanstaande zaterdag niet zonder reden een dagje VIP tijdens het filmfestival. Theater en filmhuis t Kielzog wil de drie jeugdige inwoners nog eens bedanken voor hun creatieve bijdrage die zij door middel van een verhaal of tekening hebben geleverd aan het project Boegbeelden 2015, de nieuwe toekomstvisie van de gemeente Hoogezand-Sappemeer voor de komende 15 jaar.

Internationaal tintje

Tijdens de 'cinekidweek' worden er 5 internationale kinderfilms vertoond, onder andere uit Noorwegen, Denemarken en Zweden. In de films spelen zowel jongere als oudere kinderen de hoofdrol. De films zijn Nederlands ondertiteld of gesproken. Cinekids kunnen voor f 5,- ( 2,27) een film bezoeken. Ook is het mogelijk om een passe-partout te kopen voor f 20,- ( 9,08) zodat één film gratis kan worden bekeken.

Nationale Jeugd Theaterdag

Naast het Cinekid op locatie filmfestival vindt op zondag 21 oktober ook de Nationale Jeugd Theaterdag plaats voor de jeugd vanaf 4 jaar. In t Kielzog is dan onder andere een poppenspeler aanwezig, kunnen kinderen maskers maken en een kijkje nemen in de geheime kamer.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie