Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herdenkingsbijeenkomst overlijden Lachmon in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-10-19: Herdenkingsbijeenkomst overlijden Lachmon

Op zaterdag 20 oktober vindt in het stadhuis van Den Haag een bijeenkomst plaats ter nagedachtenis van de vandaag overleden voorzitter van het Surinaamse parlement, de heer J. Lachmon.

Vanaf 16.00 uur staat de kist met het stoffelijk overschot opgebaard in het Atrium. Leden van de Surinaamse gemeenschap in Nederland kunnen dan afscheid nemen van Lachmon. Aansluitend vindt om 17.00 uur een herdenkingsplechtigheid plaats. De plechtigheid begint met toespraken door vier geestelijken. Andere sprekers zijn Minister-President Kok, Tweede Kamer-voorzitter mevrouw J. van Nieuwenhoven, Tweede-Kamerlid de heer F. Weisglas, burgemeester W. Deetman van Den Haag, de heer O. Rodgers, meerderheidsleider in het Surinaamse parlement, de heer R. Sardjoe, namens de VHP, en de heer S. Bisesur, namens de Surinaamse gemeenschap in Nederland. De herdenkingsbijeenkomst wordt omstreeks 18.00 uur besloten met een gezamenlijk Hindoestaans gebed.

De pers is welkom op de herdenkingsbijeenkomst. Journalisten die de bijeenkomst willen bijwonen, worden nadrukkelijk verzocht voor 16.00 uur aanwezig te zijn. Zij dienen zich te melden bij Ricardo Janssen, tel. 06-55740059.

19 oktober 2001

last update: 19 oktober 2001 ;pag.: 9003; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie