Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zaterdagmarkt naar St Catharinaplein Bergen op Zoom

Datum nieuwsfeit: 20-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Bergen op Zoom


Zaterdagmarkt naar Sint Catharinaplein

Zaterdagmarkt naar St Catharinaplein

Vanaf zaterdag 20 oktober wordt de zaterdagse consumptiemarkt verplaatst van het Thaliaplein naar het St. Catharinaplein (bij de Bergenaren beter bekend als de Vismarkt).
Sinds het midden van de jaren '80 wordt op het Thaliaplein deze markt gehouden. In verband met de planontwikkeling Parade, opgravingswerkzaamheden en verdere herinrichting binnenstad dient deze markt te worden verplaatst naar een andere locatie. Onderzocht is welke locaties in het centrum van Bergen op Zoom geschikt zijn voor het organiseren van een dergelijke markt, waarbij aspecten van verkeersveiligheid en bereikbaarheid een belangrijke rol hebben gespeeld. De keuze is gevallen op het St. Catharinaplein, omdat dit plein de beste binding heeft met het winkelcentrum en voldoende ruimte biedt.

Onderkend wordt dat het organiseren van deze markt op het St. Catharinaplein een aantal gevolgen heeft. Gevolgen die kunnen worden geïnterpreteerd als een nadeel maar zeker ook gevolgen die een positief effect zullen sorteren.
Een positief effect van de zaterdagmarkt op het St. Catharinaplein is zeker dat hiermee wordt bereikt dat het plein frequenter wordt bezocht door het publiek, een omstandigheid waar de ondernemers rondom het plein op in kunnen spelen. Juist bezien vanuit de doelstelling om het imago van dit plein naar een hoger niveau te tillen is het organiseren van de zaterdagse consumptiemarkt op deze locatie een welkome activiteit.
Op dit moment nemen 2 handelaren in groente en fruit, een visverkoopwagen, een zuivelwagen en een bakker standplaats in. Het ligt in het voornemen om deze markt uit te gaan breiden. De markt wordt gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur. In verband met het houden van deze markt geldt op het desbetreffende gedeelte op het St. Catharinaplein op de zaterdag een parkeerverbod tussen 06.00 uur en 18.00 uur.
De wegsleepregeling is van toepassing. De politie heeft dus de bevoegdheid om geparkeerde auto's weg te laten slepen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie