Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gewonden na onenigheid in Roermond

Datum nieuwsfeit: 21-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 21-10-2001
Mediabericht 21 oktober (13.15 uur)

ROERMOND Gewonden na onenigheid

ROERMOND De politie heeft afgelopen nacht op het Zwartbroekplein bemiddeld tussen een vijftal mensen die in een handgemeen betrokken waren. Twee mannen raakten hierbij gewond, waarvan een 46-jarige inwoner van Melick bij de EHBO moest worden behandeld aan een hoofdwond. De andere gewonde, een eveneens 46-jarige man uit Roermond, bleek buiten bewustzijn te zijn geweest. Hij verkeerde flink onder invloed en werd door de politie aan zijn huisgenoten overgedragen. De aanleiding van het meningsverschil is niet duidelijk geworden, omdat betrokkenen dermate onder invloed waren dat zij niet gehoord konden worden. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en zal nader onderzoek doen naar de mishandeling.

ROERMOND Golfslag

ROERMOND - Een 19-jarige inwoner van Roermond is door de politie opgenomen in het dossier Golfslag, nadat hij werd staande gehouden voor zijn onverantwoord rijgedrag. De jongeman reed afgelopen nacht omstreeks 01.30 uur met een snelheid van over de 90 km/u vanaf de Elmpterweg over de Kerkerveldlaan. Hij remde niet af voor de zijwegen. Op de Donderbergweg bracht hij zijn wagen met een slip tot stilstand. Omdat hij aangaf de auto te hebben geleend werd hij gesommeerd de wagen terug te brengen en zich aan het bureau te komen melden. Daar is tegen hem proces-verbaal opgemaakt en zijn zijn gegevens ingevoerd in het dossier Golfslag. Dit houdt in dat de politie hem extra in het oog zal houden en bij een volgende overtreding in overleg met justitie maatregelen kan nemen om zijn rijbewijs in te vorderen.

GRATHEM Kermisruzie

GRATHEM De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige jongen uit Wegberg (D) aangehouden en ingesloten na een handgemeen op de kermis in Grathem. De jongen was met een vriend bedreigd door omstanders, wat uitliep op duwen en trekken. De verdachte voelde zich dermate bedreigd dat hij tegen een rolluik sloeg hetgeen een deuk opleverde. Hierna vluchtte hij, achterna gezeten door een groep, die hem vasthield. Hierbij werd door de verdachte, zowel als mensen uit de groep geslagen. Beide Duitse jongens zouden in de omgeving op een camping verblijven, maar de verdachte kon niet zeggen waar.

WEERT Verkeerscontrole

WEERT Bij een verkeerscontrole heeft de politie zaterdagavond een 19-jarige in Weert wonende jongen bekeurd voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Hij moet een boete van 500 gulden betalen. De jongen gedroeg zich recalcitrant bij een verkeerscontrole waarbij zijn vrienden werden bekeurd voor het onnodig claxonneren. Ook werden tijdens de controle twee bromfietsers bekeurd voor rijden zonder helm, twee automobilisten omdat zij een stopverbod negeerden en een bestuurder die op de Ringbaan Noord rechts inhaalde.

HELDEN Vandalisme

HELDEN Bij een controle op de openbare orde heeft de politie afgelopen nacht een 26-jarige inwoner van Helenaveen bekeurd wegens vandalisme. De jongeman stond met een groep jongeren bij een eetgelegenheid voor de deur te vervelen. Omdat de agenten zagen dat hij met kracht achteruit tegen de glazen deur van de zaak trapte, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hierbij meende de groep zich ermee te moeten bemoeien, hetgeen enkelen van hen op een waarschuwing kwam te staan.

HORST Snelheidsovertreders

HORST De politie heeft afgelopen nacht twee automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Op de Midden Peelweg werd een automobilist genoteerd die 110 km/u reed, waar 80 km de limiet is. Op de A73 reed een automobilist met een snelheid van 150 km/u. Ook deze werd genoteerd.

VENLO Winkeldieven aangehouden

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag een 40-jarige man en een vrouw waarvan de leeftijd niet bekend is uit Roermond aangehouden voor winkeldiefstal in het centrum van Venlo. Nadat bekend werd dat beiden bezig waren goederen uit verschillende winkels weg te nemen met behulp van geprepareerde tassen, trof de politie de auto van de verdachten aan op de Dominicanenstraat. In de kofferbak lag een grote hoeveelheid kleding en beddegoed. De verdachte man zat in de auto, samen met twee kleine kinderen. De vrouw kwam juist bij de auto aan en gaf toe dat zij bezig was goederen te verzamelen. De politie hield de vrouw aan en liet de man met de kinderen vertrekken. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met justitie werd ook de man als verdachte / medeplichtige gehoord toen hij de vrouw kwam ophalen. Beiden kregen een dagvaarding aangereikt. De gestolen goederen met een waarde van zeker 1200 gulden werden aan de winkels terug gegeven.

TEGELEN Verkeersagressie

TEGELEN Een automobilist heeft zaterdagmiddag een 46-jarige politieman in burger in het gezicht geslagen, nadat deze hem aansprak over zijn agressieve weggedrag. De politieman reed met zijn auto over de Rijksweg van Roermond richting Tegelen, waarbij ter hoogte van Reuver een personenauto zo dicht achter hem kwam rijden, dat dit gevaar opleverde. De politieman gebaarde de achter hem rijdende automobilist enige afstand te nemen, hetgeen het tegengestelde opleverde. De man kwam nog dichter op zijn voorganger rijden. Even later reed de opdringerige automobilist voorbij, maar moest stoppen voor een verkeerslicht in tegelen. Daar maakte de politieman zich bekend en zei de automobilist proces-verbaal aan. Hij kreeg als antwoord een klap in zijn gezicht en een belediging toegeroepen. De politieman heeft aangifte van de mishandeling en belediging gedaan.

BEEGDEN Bromfiets met gebreken

BEEGDEN De politie heeft zaterdagmiddag een 15-jarige jongen uit Beegden aangehouden omdat hij zonder helm met een bromfiets over de Heerstraat Noord reed. Bij controle bleken de volgende overtredingen: de jongen bezit nog geen bromfietscertificaat, reed zonder helm en de jongen overschreed de snelheidslimiet. De bromfiets verkeerde in slechte staat. De richtingaanwijzer is defect, er ontbreekt een gele plaat, de voorrem is slecht , de bromfiets heeft een te groot vermogen en is niet verzekerd. Het voertuig is door de politie in beslag genomen.

ECHT Auto in beslag genomen

ECHT De politie heeft zaterdagmiddag na overleg met justitie de auto van een 27-jarige in Echt wonende man in beslag genomen, omdat de verdachte geen rijbewijs heeft en toch blijft autorijden. De agenten zagen de man in zijn auto rijden en hielden hem staande. Omdat hij de agenten verklaarde niet te kunnen beloven de auto te laten staan, werden de sleutels en het kentekenbewijs ingevorderd.

MAASBRACHT Verkeersletsel

MAASBRACHT Bij een aanrijding op de A2 zijn zaterdagmorgen twee betrokkenen overgebracht naar het ziekenhuis van Roermond. Zij mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten. De aanrijding is vermoedelijk onstaan door dat een van de personenautos een klapband kreeg en hierdoor onbestuurbaar werd. Hierbij kwam deze auto, bestuurd door een 37-jarige inwoner van Kerkrade, op de linker weghelft terecht en werd aangereden door de achter hem rijdende 39-jarige inwoner van Sittard. De man uit Kerkrade liep nekletsel op en de in zijn wagen zittende 24-jarige vrouw uit Heerlen kreeg snijwonden in haat gezicht en liep eveneens nekletsel op. De politie reikte aan de twee kinderen in de auto een politiebeertje uit als troost voor de schrik.

WEERT Vandalisme

WEERT Twee jongens uit Weert, 17 en 18 jaar hebben beiden een proces-verbaal gekregen omdat zij een boompje op de Emmasingel vernielden. De politie was op zoek naar een groep jongeren die nabij St.Martinus autospiegels zouden hebben vernield. Beide jongens maakten deel uit van een groep die zich ophield op de Emmasingel. Zij waren bezig een jonge boom zover om te buigen dat deze zou breken. Beiden kregen een boete voor baldadigheid. De agenten hebben geen vernielde autospiegels aangetroffen en zodoende de groep hiervoor niet kunnen aanspreken. De jongeren zijn hierna weggestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie