Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gewonden na onenigheid in Roermond

Datum nieuwsfeit: 21-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 21-10-2001
Mediabericht 21 oktober (13.15 uur)

ROERMOND Gewonden na onenigheid

ROERMOND De politie heeft afgelopen nacht op het Zwartbroekplein bemiddeld tussen een vijftal mensen die in een handgemeen betrokken waren. Twee mannen raakten hierbij gewond, waarvan een 46-jarige inwoner van Melick bij de EHBO moest worden behandeld aan een hoofdwond. De andere gewonde, een eveneens 46-jarige man uit Roermond, bleek buiten bewustzijn te zijn geweest. Hij verkeerde flink onder invloed en werd door de politie aan zijn huisgenoten overgedragen. De aanleiding van het meningsverschil is niet duidelijk geworden, omdat betrokkenen dermate onder invloed waren dat zij niet gehoord konden worden. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en zal nader onderzoek doen naar de mishandeling.

ROERMOND Golfslag

ROERMOND - Een 19-jarige inwoner van Roermond is door de politie opgenomen in het dossier Golfslag, nadat hij werd staande gehouden voor zijn onverantwoord rijgedrag. De jongeman reed afgelopen nacht omstreeks 01.30 uur met een snelheid van over de 90 km/u vanaf de Elmpterweg over de Kerkerveldlaan. Hij remde niet af voor de zijwegen. Op de Donderbergweg bracht hij zijn wagen met een slip tot stilstand. Omdat hij aangaf de auto te hebben geleend werd hij gesommeerd de wagen terug te brengen en zich aan het bureau te komen melden. Daar is tegen hem proces-verbaal opgemaakt en zijn zijn gegevens ingevoerd in het dossier Golfslag. Dit houdt in dat de politie hem extra in het oog zal houden en bij een volgende overtreding in overleg met justitie maatregelen kan nemen om zijn rijbewijs in te vorderen.

GRATHEM Kermisruzie

GRATHEM De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige jongen uit Wegberg (D) aangehouden en ingesloten na een handgemeen op de kermis in Grathem. De jongen was met een vriend bedreigd door omstanders, wat uitliep op duwen en trekken. De verdachte voelde zich dermate bedreigd dat hij tegen een rolluik sloeg hetgeen een deuk opleverde. Hierna vluchtte hij, achterna gezeten door een groep, die hem vasthield. Hierbij werd door de verdachte, zowel als mensen uit de groep geslagen. Beide Duitse jongens zouden in de omgeving op een camping verblijven, maar de verdachte kon niet zeggen waar.

WEERT Verkeerscontrole

WEERT Bij een verkeerscontrole heeft de politie zaterdagavond een 19-jarige in Weert wonende jongen bekeurd voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Hij moet een boete van 500 gulden betalen. De jongen gedroeg zich recalcitrant bij een verkeerscontrole waarbij zijn vrienden werden bekeurd voor het onnodig claxonneren. Ook werden tijdens de controle twee bromfietsers bekeurd voor rijden zonder helm, twee automobilisten omdat zij een stopverbod negeerden en een bestuurder die op de Ringbaan Noord rechts inhaalde.

HELDEN Vandalisme

HELDEN Bij een controle op de openbare orde heeft de politie afgelopen nacht een 26-jarige inwoner van Helenaveen bekeurd wegens vandalisme. De jongeman stond met een groep jongeren bij een eetgelegenheid voor de deur te vervelen. Omdat de agenten zagen dat hij met kracht achteruit tegen de glazen deur van de zaak trapte, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hierbij meende de groep zich ermee te moeten bemoeien, hetgeen enkelen van hen op een waarschuwing kwam te staan.

HORST Snelheidsovertreders

HORST De politie heeft afgelopen nacht twee automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Op de Midden Peelweg werd een automobilist genoteerd die 110 km/u reed, waar 80 km de limiet is. Op de A73 reed een automobilist met een snelheid van 150 km/u. Ook deze werd genoteerd.

VENLO Winkeldieven aangehouden

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag een 40-jarige man en een vrouw waarvan de leeftijd niet bekend is uit Roermond aangehouden voor winkeldiefstal in het centrum van Venlo. Nadat bekend werd dat beiden bezig waren goederen uit verschillende winkels weg te nemen met behulp van geprepareerde tassen, trof de politie de auto van de verdachten aan op de Dominicanenstraat. In de kofferbak lag een grote hoeveelheid kleding en beddegoed. De verdachte man zat in de auto, samen met twee kleine kinderen. De vrouw kwam juist bij de auto aan en gaf toe dat zij bezig was goederen te verzamelen. De politie hield de vrouw aan en liet de man met de kinderen vertrekken. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met justitie werd ook de man als verdachte / medeplichtige gehoord toen hij de vrouw kwam ophalen. Beiden kregen een dagvaarding aangereikt. De gestolen goederen met een waarde van zeker 1200 gulden werden aan de winkels terug gegeven.

TEGELEN Verkeersagressie

TEGELEN Een automobilist heeft zaterdagmiddag een 46-jarige politieman in burger in het gezicht geslagen, nadat deze hem aansprak over zijn agressieve weggedrag. De politieman reed met zijn auto over de Rijksweg van Roermond richting Tegelen, waarbij ter hoogte van Reuver een personenauto zo dicht achter hem kwam rijden, dat dit gevaar opleverde. De politieman gebaarde de achter hem rijdende automobilist enige afstand te nemen, hetgeen het tegengestelde opleverde. De man kwam nog dichter op zijn voorganger rijden. Even later reed de opdringerige automobilist voorbij, maar moest stoppen voor een verkeerslicht in tegelen. Daar maakte de politieman zich bekend en zei de automobilist proces-verbaal aan. Hij kreeg als antwoord een klap in zijn gezicht en een belediging toegeroepen. De politieman heeft aangifte van de mishandeling en belediging gedaan.

BEEGDEN Bromfiets met gebreken

BEEGDEN De politie heeft zaterdagmiddag een 15-jarige jongen uit Beegden aangehouden omdat hij zonder helm met een bromfiets over de Heerstraat Noord reed. Bij controle bleken de volgende overtredingen: de jongen bezit nog geen bromfietscertificaat, reed zonder helm en de jongen overschreed de snelheidslimiet. De bromfiets verkeerde in slechte staat. De richtingaanwijzer is defect, er ontbreekt een gele plaat, de voorrem is slecht , de bromfiets heeft een te groot vermogen en is niet verzekerd. Het voertuig is door de politie in beslag genomen.

ECHT Auto in beslag genomen

ECHT De politie heeft zaterdagmiddag na overleg met justitie de auto van een 27-jarige in Echt wonende man in beslag genomen, omdat de verdachte geen rijbewijs heeft en toch blijft autorijden. De agenten zagen de man in zijn auto rijden en hielden hem staande. Omdat hij de agenten verklaarde niet te kunnen beloven de auto te laten staan, werden de sleutels en het kentekenbewijs ingevorderd.

MAASBRACHT Verkeersletsel

MAASBRACHT Bij een aanrijding op de A2 zijn zaterdagmorgen twee betrokkenen overgebracht naar het ziekenhuis van Roermond. Zij mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten. De aanrijding is vermoedelijk onstaan door dat een van de personenautos een klapband kreeg en hierdoor onbestuurbaar werd. Hierbij kwam deze auto, bestuurd door een 37-jarige inwoner van Kerkrade, op de linker weghelft terecht en werd aangereden door de achter hem rijdende 39-jarige inwoner van Sittard. De man uit Kerkrade liep nekletsel op en de in zijn wagen zittende 24-jarige vrouw uit Heerlen kreeg snijwonden in haat gezicht en liep eveneens nekletsel op. De politie reikte aan de twee kinderen in de auto een politiebeertje uit als troost voor de schrik.

WEERT Vandalisme

WEERT Twee jongens uit Weert, 17 en 18 jaar hebben beiden een proces-verbaal gekregen omdat zij een boompje op de Emmasingel vernielden. De politie was op zoek naar een groep jongeren die nabij St.Martinus autospiegels zouden hebben vernield. Beide jongens maakten deel uit van een groep die zich ophield op de Emmasingel. Zij waren bezig een jonge boom zover om te buigen dat deze zou breken. Beiden kregen een boete voor baldadigheid. De agenten hebben geen vernielde autospiegels aangetroffen en zodoende de groep hiervoor niet kunnen aanspreken. De jongeren zijn hierna weggestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...