Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 21-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 21-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aangever gezocht
ALMERE Mocht de eigenaar van een ingebroken auto vrijdagmiddag op het parkeerterrein van Station Muziekwijk bij de Bartokweg zich nog niet gemeld hebben bij uitgave van dit persbericht, dan wordt deze vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie in Almere. Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van de autoinbreker. Een persoon die voldeed aan het opgegeven signalement, werd in de omgeving op de Gershwinstraat aangehouden. De autoradio die de 39-jarige Amsterdammer bij zich had, werd in beslag genomen. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering gesteld is.

Aanhoudingen
ALMERE De politie hield zaterdagnacht op het Enschedepad drie mannen (32 en 29 jaar uit Almere en 19 jaar met onbekende woonplaats) aan voor openlijke geweldpleging tegen personen. De drie mannen maakten volgens de verklaringen onenigheid met een groep van 5 vrienden. Daarbij liep een 21-jarige inwoner van Almere verwondingen aan zijn hoofd op en is per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn vriend een 23-jarige man verklaarde twee van de drie mannen al eerder ontmoet te hebben. Hij werd onder andere in zijn gezicht geslagen. De verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

LELYSTAD De politie hield zaterdagavond in de Waagpassage een 33-jarige Lelystedeling aan voor diefstal van een jas. De man werd door een agent en de 27-jarige aangever in de kraag gevat. De jas was in een horecagelegenheid in De Stelling ontvreemd. De aangever zette met de agent de achtervolging in. In de Waagpassage hielden ze de verdachte aan. Ook de jas is teruggevonden. De Lelystedeling is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

URK De politie hield op de Nink een 21-jarige Urker aan voor mishandeling van een 18-jarige Urker. De 18-jarige deed hiervan kort daarvoor aangifte. Hij verklaarde dat de voor hem bekende 21-jarige hem op dat moment zonder aanleiding zaterdagavond in een uitgaansgelegenheid in het centrum begon te slaan. Hij liep daarbij hoofdletsel op. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Emmeloord en is daarna ingesloten op het politiebureau in Lelystad.

LELYSTAD Zaterdagnacht hield de politie 3 jongeren op het Stadhuisplein aan. Surveillerende agenten hoorden een knal gevolgd door glasgerinkel. Zij zagen ongeveer 25 jongeren bij het postkantoor op het plein staan waarvan één tegen een telefooncel trapte. De politie hield deze 16-jarige jongen uit Twello aan voor vernieling. Verder hielden zij een 20-jarige Lelystedeling aan die er bij betrokken was. Een 22-jarige Lelystedeling die zich met de aanhouding bemoeide en de agenten uitschold, is ook aangehouden. De drie zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

LELYSTAD Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van overlast van een groep jongeren op een speelterrein aan de
Rivierenlaan/Donaustraat. Daar troffen agente jongeren aan die na herhaaldelijke vordering niet weggingen. Eén van hen, een 20-jarige Lelystedeling, die vermoedelijk alcohol gedronken had, gedroeg zich vervelend tegenover de politie en is aangehouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

LELYSTAD De politie is op zoek naar een 16-jarige Lelystedeling die zaterdagmiddag volgens verklaringen een winkeldiefstal bij een winkel in de Nerringpassage pleegde. Volgens getuigen had de man kleding uit de winkel meegenomen, maar bleef bij het verlaten van de winkel achter een haak hangen. Twee oplettende omstanders grepen de verdachte in de kraag en namen deze mee naar binnen. De verdachte verzette zich, een omstander kreeg daarbij klappen in zijn gezicht en de verdachte vluchtte.

Bezorgde inwoners
ALMERE De politiemeldkamer kreeg zaterdagavond veel telefoontjes van bezorgde inwoners van Almere. Sommigen zagen een vreemd licht in de lucht en anderen roken een sterke brandlucht. De politie en de brandweer gingen op zoek naar de oorzaak. Het licht bleek afkomstig te zijn vanuit de omgeving Grote Markt en de brandlucht was afkomstig van een hooibrand in Zeewolde (precieze lokatie niet bij politie bekend). Meer informatie niet bekend.

Controles
Controle suikerbietenvervoer
EMMELOORD De politie hield vrijdag overdag op de Muntweg een verkeerscontrole met name op het vervoer van suikerbieten. Daarbij lette zij vooral op de technische eisen en op de belading van de vrachtwagens en opleggers. Overbelading betekent niet alleen oneerlijke concurrentie, maar kan tot gevaarlijke situaties op de weg leiden (langere remtijd). En eventueel schade aan het wegdek. In totaal controleerden de agenten in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) 30 voertuigen, waarvan 20 bieten vervoerden. Van deze 20 gecontroleerde combinaties waren 6 te zwaar beladen, waarvan 5 tussen 11% en 17,7% over de maximale aslast. Van de overige 8, onder andere twee beladen met vloeibare mest, waren 6 overbeladen (2 zaten 21% en 25 % over de maximale aslast). Tegen allen wordt proces-verbaal opgemaakt. Eén bestuurder ontving een beschikking omdat de kisten die hij vervoerde, niet goed geladen waren (gevaar op vallen).

Verkeerscontrole
LELYSTAD Op de Larserringweg controleerden agenten zaterdagochtend aanhangwagens. In totaal werden 25 voertuigen met aanhangers bekeken. Daarvan wordt tegen 7 proces-verbaal opgemaakt voor het niet in orde hebben van de hulpkoppeling en de losbreekreminrichting.

Alcohol
NOORDOOSTPOLDER & DRONTEN De politie controleerde een aantal bestuurders op alcohol. Zo hield zij zaterdagavond op de Urkerweg te Emmeloord een 39-jarige automobilist uit Emmeloord aan. Op het bureau blies de man 410 ug/l. Hij werd met een rijverbod van 3 uur heengezonden. Op diezelfde weg te Tollebeek hielden agenten zaterdagavond een 17-jarige bromfietser uit Urk aan. Deze reed met hoge snelheid, ongeveer 80 km/u over het fietspad richting Tollebeek. De politie achtervolgde de overtreder en hield tussen Urk en Tollebeek de verdachte aan. Hij blies 350 ug/l. Met een rijverbod van 2 uur werd hij heengezonden. In Dronten werd op De West zaterdagnacht een 42-jarige automobilist uit Lelystad voor het rijden onder invloed aangehouden. Hij blies 575 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij werd met een rijverbod van 6 uur heengezonden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijdingen
LELYSTAD Een 28-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Hardewijk raakten zaterdagavond op het Larserpad gewond toen hun auto over de kop sloeg en in de sloot belandde. Een oplettende omstander hielp met zijn tractor de twee uit hun auto. De 38-jarige bestuurder verklaarde dat hij mede door een hoge snelheid de macht over het stuur verloor (richting Harderwijk). De twee zijn met onbekend letsel per GGD-ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis te Harderwijk. De brandweer was ook ter plaatse. De auto die total loss is, is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Dodelijk ongeval
ALMERE Een 42-jarige motorrijdster uit Hilversum is zaterdagmiddag na een motorongeval op de Hogering (kruising met Karperweg) ter plaatse aan haar verwondingen overleden. Omstanders en de politie probeerden de vrouw te reanimeren. De vrouw overleed ter plaatse; de gealarmeerde traumahelicopter is tijdens het aanvliegen omgedraaid. Het slachtoffer is per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Volgens de opgenomen verklaringen probeerde de vrouw haar 49-jarige echtgenoot die met zijn motor voor een oranje verkeerslicht stopte, te ontwijken, passeerde hem rechts, kwam in de berm tegen een verkeerspaal en viel. Een 36-jarige kennis uit Haarlem die ook achter de 49-jarige motorrijder reed, passeerde links. De drie kwamen uit de richting van de Tussenring. De Hogering is vanaf de Tussenring tot het kruispunt met de Karperweg ongeveer een uur afgesloten geweest voor het verkeer. De politie begeleidde de twee mannen. De drie motoren zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Brand
ALMERE De politie kreeg zaterdagnacht een melding van een schuurbrand op de Jarenweg. De 55-jarige bewoner doofde het vuur. De schuur is vermoedelijk in brand gestoken. De brandweer is ter plaatse geweest.

ALMERE De politie kreeg zaterdagavond een melding van een brandje in een treinstel op station Muziekwijk. Bij aankomst zagen de agenten alle passagiers ongedeerd het station uitlopen. Toen de trein afkomstig uit Weesp op het station gestopt was, zag een agent van de Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) rook onder het treinstel vandaan komen. De brandweer kwam ter plaatse en blustte de brand. Vermoedelijk is de brand ontstaan door oververhitting.

Beroving
ALMERE Een 19-jarige inwoner van Almere heeft aangifte gedaan van beroving van zijn snorfiets zaterdagavond op het Piet Moeskopspad. Volgens de aangever wilde hij twee tegenmoetkomende mannen passeren toen één van de mannen met een mes voor hem sprong, de snorfiets afpakte en hem een stomp in zijn maag gaf. De politie is op zoek naar de verdachten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...