Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 21-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 21-10-2001

1ePersberichtzondag21oktober2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachten vuurwerk aangehouden
Zaterdagmiddag rond 16.45 uur zijn op de Bennekelstraat twee jongens van 16 jaar uit Eindhoven aangehouden. Zij hadden daar met enkele andere jongeren vuurwerk afgestoken. Bij controle bleek de 16-jarige jongen in het bezit te zijn van 40 strijkers en de andere 16-jarige jongen had een busje traangas in zijn bezit. De strijkers en het busje traangas zijn inbeslaggenomen. Beiden verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagmiddag rond 17.10 uur is op de Hurksestraat een 32-jarige automobilist uit Eindho-ven gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,75 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van fl. 410,- opgelegd.

Op de Stratumsedijk is zaterdagavond om 21.25 uur een 37-jarige automobilist uit Valkens-waard aangehouden. Hij was daar tegen een lantaarnpaal gereden. De man bleek gedron-ken te hebben. Hij blies
1,65 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verdachte kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Zaterdagavond om 19.20 uur zijn op de Mathildelaan een 21-jarige man uit Roosendaal en een 19-jarige man uit Oudenbosch aangehouden. De 21-jarige man gooide daar een glas bier tegen een politiesurveillanceauto. Verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De 19-jarige man uit Oudenbosch bemoeide zich daarmee en weigerde op vordering van de agent te vertrekken. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten vechtpartij aangehouden
Zondagmorgen rond 2,25 uur zijn op het Stratumseind twee mannen, 16 en 19 jaar, uit Geldrop en Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille trof hen daar, op een caféterras, vechtend aan. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met drugs aangehouden
Zondagmorgen om 3.00 uur is in een horecagelegenheid op de Dommelstraat een 33-jarige man uit Uden aangehouden. Een portier zag dat hij daar dealde en waarschuwde de politie. De bij verdachte aangetroffen 22 pillen, 2 cachets cocaïne en een buisje met vermoedelijk GHB zijn inbeslaggenomen. Verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Zondagmorgen rond 3.05 uur zijn op het Stadhuisplein twee mannen, 17 en 19 jaar, uit Geldrop aangehouden. Zij waren daar uit een horecagelegenheid gezet, omdat zij klanten lastig vielen. De 17-jarige nam dat niet en trapte met kracht tegen de toegangsdeur. Een portier kreeg daarop de deur tegen zijn hoofd en raakte gewond aan zijn oog. De gewaar-schuwde politie hield de man aan. Zijn 19-jarige maat nam dat niet en probeerde zijn 17-jarige vriend te ontzetten. Op vorderingen van de agent te vertrekken, weigerde de 19-jarige te gaan. Hij bleef zich bemoeien met de aanhouding. Hierop is hij aangehouden en zijn beide verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Lastige man aangehouden en ingesloten Zondagmorgen om 3.15 uur is op de Lindenlaan een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij had daar de voordeurruit van de woning van zijn 30-jarige ex vriendin vernield. Zij waarschuwde de politie die verdachte daar aantrof. De man, die gedronken had, bleef bij zijn aanhouding schreeuwen en dreigde te slaan. Hij is overge-bracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Omstreeks 6.00 uur is de man heengezonden. Korte tijd later rond 6.30 uur trof de politie op de Lindenlaan de 30-jarige man in de woning van zijn ex-vriendin aan. Hij was de woning via een wc-raam binnengedrongen. In de woning dreigde hij haar met een stoel te slaan. De vrouw vluchtte uit de woning en waarschuwde de politie. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling autos aangehouden Zondagmorgen rond 4.20 uur is op de Dr. Schaepmanlaan een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een bewaker zag dat de Eindhovenaar op de Bomansplaats geparkeerde autos vernielde en wegliep richting Dr. Schaepmanlaan. Hij volgde de vernieler en waar-schuwde de politie. De aangehouden verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Drugs aangetroffen
Zaterdagavond rond 19.45 uur zijn op de Rembrandtlaan een 36-jarige vrouw uit Gemert en een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. Een politiepatrouille trof hen daar in een geparkeerde auto aan. Op het dashboard lagen attributen die bestemd zijn voor het gebruik van harddrugs. In de auto is een cachet met heroïne en coke aangetroffen. De coke en heroïne zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een woning
Zaterdagavond tussen 19.00 en 23.15 uur is in een woning aan de Sassenstraat ingebroken. De voordeur is opengebroken. Uit de woning is een videorecorder, een computer met toebe-horen en een cd gestolen.

Helmond: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen rond 3.20 uur is op de Irenelaan een 20-jarige man uit Helmond aangehou-den. Een politiepatrouille zag dat hij op de Christinalaan een andere man schopte. Bij het zien van de agenten liep de Helmonder snel weg. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Mierloseweg. Een winkeldeurruit is ingegooid. Uit de winkel verdwenen twee kassalades.

Helmond: Bromfietscontrole
Zaterdag tussen 13.30 en 22.00 uur is op de Deltaweg, de Kasteel Traverse en Mierloseweg een bromfietscontrole gehouden. 58 bromfietser kregen een proces-verbaal voor: 2x het niet tonen van de bromfietscertificaat; 17x geen bromfietscertificaat; 10x rijden over het fietspad; 2x een te hoog vermogen; 1x lekkende brandstofinrichting; 20x geen helm; 2x verkeerde plaat; 1x geen verzekering; 1x geen verlichting ; 1x negeren roodlicht en 1x opgeven valse naam.

Nuenen: Diefstal uit een woning
Zaterdag tussen 11.00 en 15.30 uur is uit een woning aan de Hoge Tom een portemonnee gestolen. In de portemonnee zaten 600 franse francs en 300 gulden. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen via de niet afgesloten achterdeur.

Nuenen: Inbraak in een woning
Tussen vrijdagmorgen 7.15 uur en zaterdagavond 21.45 uur is ingebroken in een woning aan de Molvense Erven. Aan de achterzijde is een schuifpui opengebroken. Uit de woning is een fotocamera gestolen.

Nuenen: Alcohol
Zondagmorgen rond 2.00 uur is op De Doorn een 42-jarige automobilist uit Nuenen gecon-troleerd. Hij had gedronken. De man blies 1,00 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ver-dachte kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Deurne: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagmorgen rond 1.05 uur is op de Stationstraat een 46-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Een politiepatrouille zag dat hij daar door een kapotte ruit uit een horecagelegenheid kwam gekropen. De man vertelde dat hij even daarvoor de ruit had ingeslagen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Aarle-Rixtel: Alcohol
Zaterdagavond rond 21.50 uur is op de Dorpsstraat een 27-jarige bromfietser uit Aarle-Rixtel gecontroleerd. Hij reed zonder verlichting. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,95 pro mille. Verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur een boete van fl. 160,- opgelegd.

Gemert: Verdachte lokaalvredebreuk aangehouden
Zondagmorgen om 1.10 uur is in een uitgaanscentrum aan de Handelseweg een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. De man bleek een ontzegging voor het uitgaanscentrum te hebben. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Alcohol
Zondagmorgen rond 2.00 uur is op de Heerbaan een 38-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar tegen een hekwerk gereden. De man bleek gedronken te heb-ben. Hij blies 2,20 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Veldhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagmorgen om 5.15 uur is in een woning aan de Vlierbeek een 35-jarige man uit Veldho-ven aangehouden. Hij was daar de woning van zijn 34-jarige ex-vrouw binnengedrongen, na de voordeur te hebben ingetrapt. Zij waarschuwde de politie. Op vordering van haar de woning te verlaten weigerde de man te vertrekken. Hierop is verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagmorgen rond 2.45 uur is op de Markt een 22-jarige man uit Baexem aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar een fiets oppakte en deze in een busje probeerde te krijgen. Toen dat niet lukte gooide hij met kracht de fiets tegen de grond. De man had gedronken. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Son: Inbraak in een woning
Tussen zaterdagavond 22.30 en zondagmorgen 8.50 uur is ingebroken in een woning aan De Wadden. Aan de achterzijde is een raam geforceerd. Uit de woning verdween een post-zegelverzameling, en een geldkistje met daarin geld, waardepapieren en een muntenverza-meling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie