Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 21-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 21-10-2001

1ePersberichtzondag21oktober2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachten vuurwerk aangehouden
Zaterdagmiddag rond 16.45 uur zijn op de Bennekelstraat twee jongens van 16 jaar uit Eindhoven aangehouden. Zij hadden daar met enkele andere jongeren vuurwerk afgestoken. Bij controle bleek de 16-jarige jongen in het bezit te zijn van 40 strijkers en de andere 16-jarige jongen had een busje traangas in zijn bezit. De strijkers en het busje traangas zijn inbeslaggenomen. Beiden verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagmiddag rond 17.10 uur is op de Hurksestraat een 32-jarige automobilist uit Eindho-ven gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,75 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van fl. 410,- opgelegd.

Op de Stratumsedijk is zaterdagavond om 21.25 uur een 37-jarige automobilist uit Valkens-waard aangehouden. Hij was daar tegen een lantaarnpaal gereden. De man bleek gedron-ken te hebben. Hij blies
1,65 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verdachte kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Zaterdagavond om 19.20 uur zijn op de Mathildelaan een 21-jarige man uit Roosendaal en een 19-jarige man uit Oudenbosch aangehouden. De 21-jarige man gooide daar een glas bier tegen een politiesurveillanceauto. Verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De 19-jarige man uit Oudenbosch bemoeide zich daarmee en weigerde op vordering van de agent te vertrekken. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten vechtpartij aangehouden
Zondagmorgen rond 2,25 uur zijn op het Stratumseind twee mannen, 16 en 19 jaar, uit Geldrop en Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille trof hen daar, op een caféterras, vechtend aan. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met drugs aangehouden
Zondagmorgen om 3.00 uur is in een horecagelegenheid op de Dommelstraat een 33-jarige man uit Uden aangehouden. Een portier zag dat hij daar dealde en waarschuwde de politie. De bij verdachte aangetroffen 22 pillen, 2 cachets cocaïne en een buisje met vermoedelijk GHB zijn inbeslaggenomen. Verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Zondagmorgen rond 3.05 uur zijn op het Stadhuisplein twee mannen, 17 en 19 jaar, uit Geldrop aangehouden. Zij waren daar uit een horecagelegenheid gezet, omdat zij klanten lastig vielen. De 17-jarige nam dat niet en trapte met kracht tegen de toegangsdeur. Een portier kreeg daarop de deur tegen zijn hoofd en raakte gewond aan zijn oog. De gewaar-schuwde politie hield de man aan. Zijn 19-jarige maat nam dat niet en probeerde zijn 17-jarige vriend te ontzetten. Op vorderingen van de agent te vertrekken, weigerde de 19-jarige te gaan. Hij bleef zich bemoeien met de aanhouding. Hierop is hij aangehouden en zijn beide verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Lastige man aangehouden en ingesloten Zondagmorgen om 3.15 uur is op de Lindenlaan een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij had daar de voordeurruit van de woning van zijn 30-jarige ex vriendin vernield. Zij waarschuwde de politie die verdachte daar aantrof. De man, die gedronken had, bleef bij zijn aanhouding schreeuwen en dreigde te slaan. Hij is overge-bracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Omstreeks 6.00 uur is de man heengezonden. Korte tijd later rond 6.30 uur trof de politie op de Lindenlaan de 30-jarige man in de woning van zijn ex-vriendin aan. Hij was de woning via een wc-raam binnengedrongen. In de woning dreigde hij haar met een stoel te slaan. De vrouw vluchtte uit de woning en waarschuwde de politie. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling autos aangehouden Zondagmorgen rond 4.20 uur is op de Dr. Schaepmanlaan een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een bewaker zag dat de Eindhovenaar op de Bomansplaats geparkeerde autos vernielde en wegliep richting Dr. Schaepmanlaan. Hij volgde de vernieler en waar-schuwde de politie. De aangehouden verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Drugs aangetroffen
Zaterdagavond rond 19.45 uur zijn op de Rembrandtlaan een 36-jarige vrouw uit Gemert en een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. Een politiepatrouille trof hen daar in een geparkeerde auto aan. Op het dashboard lagen attributen die bestemd zijn voor het gebruik van harddrugs. In de auto is een cachet met heroïne en coke aangetroffen. De coke en heroïne zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een woning
Zaterdagavond tussen 19.00 en 23.15 uur is in een woning aan de Sassenstraat ingebroken. De voordeur is opengebroken. Uit de woning is een videorecorder, een computer met toebe-horen en een cd gestolen.

Helmond: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen rond 3.20 uur is op de Irenelaan een 20-jarige man uit Helmond aangehou-den. Een politiepatrouille zag dat hij op de Christinalaan een andere man schopte. Bij het zien van de agenten liep de Helmonder snel weg. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Mierloseweg. Een winkeldeurruit is ingegooid. Uit de winkel verdwenen twee kassalades.

Helmond: Bromfietscontrole
Zaterdag tussen 13.30 en 22.00 uur is op de Deltaweg, de Kasteel Traverse en Mierloseweg een bromfietscontrole gehouden. 58 bromfietser kregen een proces-verbaal voor: 2x het niet tonen van de bromfietscertificaat; 17x geen bromfietscertificaat; 10x rijden over het fietspad; 2x een te hoog vermogen; 1x lekkende brandstofinrichting; 20x geen helm; 2x verkeerde plaat; 1x geen verzekering; 1x geen verlichting ; 1x negeren roodlicht en 1x opgeven valse naam.

Nuenen: Diefstal uit een woning
Zaterdag tussen 11.00 en 15.30 uur is uit een woning aan de Hoge Tom een portemonnee gestolen. In de portemonnee zaten 600 franse francs en 300 gulden. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen via de niet afgesloten achterdeur.

Nuenen: Inbraak in een woning
Tussen vrijdagmorgen 7.15 uur en zaterdagavond 21.45 uur is ingebroken in een woning aan de Molvense Erven. Aan de achterzijde is een schuifpui opengebroken. Uit de woning is een fotocamera gestolen.

Nuenen: Alcohol
Zondagmorgen rond 2.00 uur is op De Doorn een 42-jarige automobilist uit Nuenen gecon-troleerd. Hij had gedronken. De man blies 1,00 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ver-dachte kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Deurne: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagmorgen rond 1.05 uur is op de Stationstraat een 46-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Een politiepatrouille zag dat hij daar door een kapotte ruit uit een horecagelegenheid kwam gekropen. De man vertelde dat hij even daarvoor de ruit had ingeslagen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Aarle-Rixtel: Alcohol
Zaterdagavond rond 21.50 uur is op de Dorpsstraat een 27-jarige bromfietser uit Aarle-Rixtel gecontroleerd. Hij reed zonder verlichting. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,95 pro mille. Verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur een boete van fl. 160,- opgelegd.

Gemert: Verdachte lokaalvredebreuk aangehouden
Zondagmorgen om 1.10 uur is in een uitgaanscentrum aan de Handelseweg een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. De man bleek een ontzegging voor het uitgaanscentrum te hebben. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Alcohol
Zondagmorgen rond 2.00 uur is op de Heerbaan een 38-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar tegen een hekwerk gereden. De man bleek gedronken te heb-ben. Hij blies 2,20 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Veldhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagmorgen om 5.15 uur is in een woning aan de Vlierbeek een 35-jarige man uit Veldho-ven aangehouden. Hij was daar de woning van zijn 34-jarige ex-vrouw binnengedrongen, na de voordeur te hebben ingetrapt. Zij waarschuwde de politie. Op vordering van haar de woning te verlaten weigerde de man te vertrekken. Hierop is verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagmorgen rond 2.45 uur is op de Markt een 22-jarige man uit Baexem aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar een fiets oppakte en deze in een busje probeerde te krijgen. Toen dat niet lukte gooide hij met kracht de fiets tegen de grond. De man had gedronken. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Son: Inbraak in een woning
Tussen zaterdagavond 22.30 en zondagmorgen 8.50 uur is ingebroken in een woning aan De Wadden. Aan de achterzijde is een raam geforceerd. Uit de woning verdween een post-zegelverzameling, en een geldkistje met daarin geld, waardepapieren en een muntenverza-meling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...