Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijfde plaats voor Stefan de Groot in Formule Ford

Datum nieuwsfeit: 21-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Uitstekende vijfde plaats voor Stefan de Groot tijdens officieus wereldkampioenschap Formule Ford

Brands Hatch (GB)/ Oosterhout, 21 oktober 2001. Geva Racing heeft erg goed gepresteerd tijdens het Formule Ford Festival op het circuit van Brands Hatch in Engeland. Tijdens het officieuze wereldkampioenschap Formule Ford eindigde Stefan de Groot (Hillegom) op een zeer fraaie vijfde plaats. Tristan te Pas (Blaricum) werd na een indrukwekkende inhaalrace dertiende in de finale. Ik ben zeer, zeer tevreden , aldus teameigenaar Gert Valkenburg.

Het Formule Ford Festival trekt traditioneel een grote hoeveelheid Formule Ford rijders uit landen binnen en buiten Europa. Voor Geva Racing, dat dit jaar het Nederlands- en het Benelux-kampioenschap Landis Formule Ford domineerde, vormde het Formule Ford Festival de ultieme kans om aan te tonen dat het team ook buiten de Benelux tot de toppers behoort. Tijdens de kwalificatietrainingen, de kwalificatieheats, de kwartfinales, de halve finales en in de finale behoorde Stefan de Groot continu tot de snelsten . Het feit dat Stefan tijdens zijn halve finale van de pole position mocht vertrekken met zijn Geva Racing Mygale SJ2001 is daarvan een overtuigend bewijs. Helaas voor De Groot was het tijdens de halve finales en gedurende de finale noodweer. We hadden in de dagen voorafgaande aan de beslissende zondag wel op een vochtige baan kunnen testen, maar we hadden nog geen enkele keer in een hoosbui gereden , aldus de Formule Ford-kampioen. We wisten dus ook niet precies hoe we onze Mygales moesten afstellen. Dat nadeel hadden de fabrieksteams van Mygale en Van Diemen en de overige teams die in het Brits Formule Ford kampioenschap uitkomen niet. Stefan de Groot presteerde desondanks prima in de halve finale, hij kwam als derde over de finish. Hij stelde hiermee een startpositie op de derde startrij in de finale veilig. Tijdens de finale reed Stefan een foutloze race, hij kwam als vijfde over de finish. Dit is echt een heel goed resultaat , prees teameigenaar Gert Valkenburg zijn coureur. Stefan had de pech dat er in de finale helemaal niemand uitviel in de kop van het veld. Ik loop al een paar decennia in de Formule Ford mee, uit ervaring weet ik dat in bijna elke finale één of meerdere kanshebbers uitvallen, meestal omdat ze teveel risico nemen. Ik had natuurlijk op een podiumplek gehoopt, zeker toen de aanloop naar de halve finale en de finale zo geweldig verliep , aldus Valkenburg. Met dit resultaat ben ik echter dik tevreden. Stefan heeft laten zien dat hij een echte kampioen is.

Tristan te Pas hield zich goed staande tussen de wereldtop. De coureur, net als zijn teamgenoot uitkomend voor het TOTAL/Ford Junior Team, beëindigde zijn halve finale als veertiende. Ik kampte met hetzelfde probleem als Stefan: geen testkilometers in de zeer slechte weersomstandigheden waarin wij de halve finale en de finale moesten rijden , aldus Tristan. De jonge coureur herstelde zich echter snel en goed. In de Last Chance Race werd hij netjes derde, waardoor hij zich alsnog voor de finale kwalificeerde. Onder moeilijke omstandigheden werkte Tristan zich in de finale van de 25ste startpositie op naar de uiteindelijke dertiende plaats. Met dit resultaat, plus de achttiende plaats van de Nederlandse Formule Ford coureur Jaap van Lagen, won Nederland bovendien de Landencup. Het Formule Ford Festival werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Alan van der Merwe, voor de Deen Ronnie Bremer (beiden Mygale SJ2001).

Voor de redactie:
Meer informatie wordt u graag verstrekt door Gert Valkenburg, telefoon (06) 53 17 17 78

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie