Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Robins verzekerd zich van tweede plaats in ONK motocross

Datum nieuwsfeit: 21-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Serie: ONK
Ronden: 6/6
Datum: 21 oktober 2001
Plaats: Gemert
Weer: bewolkt, 16°c
Motocross
Erwin Robins verzekerd zich van tweede plaats in ONK

Mill - In het Brabanste Gemert heeft Erwin Robins zich verzekerd van de tweede plaats in het Open Nederlands Kampioenschap. De kans op de titel was nog zeker aanwezig wat de achterstand van Erwin op leider Marcel van Drunen was 18 punten. Tijdens een wedstrijd verreden over twee manches van 25 minuten en 1 ronden zijn 60 punten te verdienen.

Trainingen:
Met een zevende tijd zette Erwin geen supertijd tijdens de kwalificatie maar hij raakte zeker niet in paniek. "Een plek in de top is belangrijk voor een goede startplaats. De motor is goed afgesteld want het circuit worden erg zwaar vanmiddag." sprak Erwin vol zelf vertrouwen.


1e manche
Een redelijk start bracht Erwin net buiten de top vijf in de eerste bocht. In de pits kreeg men na enkele meters hoop op de Nederlandse titel want Van Drunen was onderuit gegaan op het startveld. Op een vijfde plaats reed de YAMAHA rijder vrij gemakkelijk zijn rondjes op de voet gevolgd door Van Wessel. Na zo'n 10 minuten wedstrijd maakte Erwin echter een foutje waardoor hij onderuit ging. Zijn voorsprong op Van Drunen werd direct tenietgedaan, met een elfde plaats bleef Erwin achterop zijn eigen verwachtingen. Door de veertiende plaats van Van Drunen werd zijn voorsprong terug gebracht naar 15 punten.


2e manche
Als een pijl uit een boog vertrok Van Drunen als leider voor de tweede manche. Op een zesde plaats kwam Erwin uit de eerste ronden waarna hij vrij snel een plaatsje kon winnen voor een valpartij van Van Drunen. Deze viel daarna terug naar de tiende plaats terwijl vrij makkelijk op de vijfde plaats leek af te stevenen. Halverwege de wedstrijd werd de slager echter van zijn YAMAHA geslingerd waardoor hij niet verder kwam dan de elfde plaats en Van Drunen met een dertiende plaats zich verzekerde van zijn eerste Nederlandse titel.

Einde van het seizoen 2001:
Het seizoen 2001 is afgelopen middag dus afgerond met een tweede plaats. "Via deze weg wil ik graag iedereen bedanken voor hun steun en vertrouwen in het seizoen. Ik had graag de titel gepakt maar helaas is dat niet gelukt, Wanneer ik had kunnen tekenen voor een tweede plaats had ik dat in het begin van het jaar zeker gedaan. Als je zo dichtbij bent wil je echter maar een ding en dat is de titel maar helaas, volgend jaar gaan we er zeker weer voor!" aldus de altijd strijdlustige Helmondse motocrosser.

Jan van Hastenberg:
Sinds enkele weken is Jan van Hastenberg weer met de motor aan het trainen. Tijdens de eerste ONK wedstrijd medio april ging Jan onderuit en blesseerde hij zijn schouder ernstig. Na een operatie en een lange revalidatie reed hij gisteren zijn eerste wedstrijd weer bij de nationale. In Son en Breugel pakte de uit Zijtaart afkomstige crosser een vierde en tweede plaats.

Uitslag 250cc/500cc ONK Gemert:

1e manche

1 J Boonen B KTM

2 D Theybers B KTM

3 O Vromans NL YAMAHA
11 E Robins NL YAMAHA


2e manche

1 L Freibergs Let Honda

2 J Boonen B KTM

3 O Vromans NL YAMAHA
11 E Robins NL YAMAHA

Eindstand 250cc/500cc na 6 van 6 de wedstrijden:

1 Marcel van Drunen Nederland Husaberg JM Racing 273
2 Erwin Robins Nederland YAMAHA Team YAMAHA-Sigmans-Vd Laar 260
3 Willie van Wessel Nederland Honda Team CARE Innovation/Honda 258
4 Oscar Vromans Nederland YAMAHA Team Oscar Vromans/Ikar Keukens 256
5 Damien King Nieuw-Zl. KTM Team KTM WPM 233
28 Ralph Sigmans Nederland YAMAHA Team YAMAHA-Sigmans-Vd Laar 43

Door: Steven van Kempen/KEMCO

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie