Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Morbidelli wint ten koste van Coronel

Datum nieuwsfeit: 21-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tom Coronel
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

21 Oktober 2001: Morbidelli wint ten koste van Coronel

Tom Coronel was opnieuw op weg naar een overwinning op het Circuit van Estoril in de laatste race van het Europees Toerwagen kampioenschap toen hij op brute wijze naast de baan werd gezet door de Italiaan Gianni Morbidelli. Het leek een kopie van de ELMS race op hetzelfde Portugese circuit enkele maanden geleden waarin Tom Coronel in de Gulf Audi, eveneens in leidende positie, door de Fransman De Richebourg van het circuit gereden werd. Ook ditmaal werd de aanstichter van het kwaad, de italiaanse oud Formule 1 rijder Morbidelli tot winnaar uitgeroepen. Coronel wist de race nog te hervatten en een derde plaats veilig te stellen. Coronel's teamgenoot Sandor van Es kwam nog dicht bij Morbidelli maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats.

Ondanks de omstreden overwinning van Morbidelli was alle aandacht gevestigd op een ander race incident. Titelpretendenten Peter Kox en Duncan Huisman raakten elkaar na een periode achter de safety car. Kox raakte de BMW van Huisman waardoor de laatstgenoemde op slag kansloos was voor het kampioenschap. Peter Kox werd door het uitvallen van Huisman Europees kampioen.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie