Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten Natuurmuseum Groningen in herfstvakantie

Datum nieuwsfeit: 21-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Natuurmuseum Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Natuurmuseum Groningen


PERSBERICHT
Groningen, 12 oktober 2001
HERFSTVAKANTIE IN NATUURMUSEUM
Tijdens de herfstvakantie staat Natuurmuseum Groningen traditiegetrouw bol van de activiteiten.
Mammoeten

In dit programma komen kinderen van alles te weten over de mammoet en de tijd waarin dit reusachtige dier geleefd heeft. In de tentoonstelling Barre Tijden zien ze een levensechte mammoet Tot slot maken ze een heus mammoetmasker om mee naar huis te nemen.

Zondag 21 en 28 oktober om 15.00 uur en woensdag 24 en vrijdag 26 oktober om 14.30 uur, f2,50 (1,13) per kind (excl. museumtoegang), voor kinderen vanaf 6 tot ca. 10 jaar. Beperkte deelname. Ouder/begeleiderparticipatie voorwaarde deelname.

Het Vreselijk Verschrikkelijke Avontuur van Cor Kraai

Cor Kraai is een voorstelling van Max Verstappen, bekend van theater én tv. Verstappen ontwerpt zelf zijn poppen en produceert ook de tekst en de muziek. Voor tv-series als 'Pakweg de Pakstraat ' en 'Otje' ontwierp hij het decor, de poppen en bespeelde ze zelf. In dit live-optreden heeft hij heel wat te stellen met de eigenwijze Cor Kraai.

Cor Kraai krijgt een geheimzinnig kristallen flesje voor zijn verjaardag. Ondanks een briefje van niet openmaken draaien zijn nieuwsgierige kraaienpootjes het dopje van de fles en dan

grijpt de wintergeest zijn kans: hij glijdt door de opening naar buiten en brengt vrieskou en ijspegels. De dieren in het bos hebben opeens klapperende tanden en loeikoude oren. Hoe krijgt Cor Kraai die snode bevriezer in vredesnaam weer de fles in?

Dinsdag 23 oktober om 13.30 uur en 15.00 uur, 5,00 (2,27) per persoon (excl. museumtoegang), voor iedereen vanaf 4 jaar.

Filmprogramma

* Een luizenleven: Disneyfilm waarbij de planten geïnspireerd zijn op de fotos van Karl Blossfeldt. Bij de tentoonstelling Karl Blossfeldt: het dubbele gezicht van de natuur.


* Raising the mammoth; De ontdekking van een mammoet in Siberië
Bilboquet (bal en speerpunt)

Bilboquet is een bijzonder spel dat kinderen van jagersvolkeren in de prehistorie speelden om het mikken en richten te leren zodat ze later goede jagers zouden worden. Samen met beenbewerkster Yvonne Ording gaan kinderen ook zon spel maken van een echt oud botje

Donderdag 25 oktober om 13.30, 14.30 en 15.30 uur, f2,50 (1,13) per kind (excl. Museumtoegang), voor kinderen vanaf 6 jaar. Beperkte deelname (max. 16 kinderen per tijdstip).

Pompoenen peuteren

Op de kindertuinen van Natuurmuseum Groningen groeien pompoenen. Van deze pompoenen maken kinderen tijdens dit programma prachtige lantaarns.

Dinsdag 23 oktober van 14.00 uur-15.30 uur op alle drie de kindertuinen: Kindertuin Helpman (Helperpad), Kindertuin Beijum (Oude Beijumerweg), Kindertuin Paddepoel (Coronastraat). Reserveren noodzakelijk via Natuurmuseum Groningen 050-3676170. Voor kinderen vanaf 6 jaar, f3,50 (1,59) per kind (op de tuinen hoeft geen toegang betaald te worden). Participatie van ouders/begeleiders is voorwaarde voor deelname.

Voor alle programma's geldt: reserveren aanbevolen. Vol is vol. Minimaal een half uur van tevoren de kaartjes afhalen. Meer informatie en reserveringen: telefoon 050-3676170 Op maandag gesloten
Bezoekadres: Praedinniussingel 59, Groningen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie