Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandalisme-preventieproject Eindhoven van start

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 22 oktober 2001

Vandalisme-preventieproject gaat vandaag van start

Hou t gaaf op Helicon Groenschool

De leerlingen van de klassen 1 van de Helicon Groenschool gaan dit schooljaar aan de slag met het vandalisme-preventieproject Hou t Gaaf. Zon vijf weken lang werken de scholieren zelfstandig met het lesmateriaal. Samen zoeken zij antwoorden op vragen als: Wat is vandalisme? Wat zijn de oorzaken van vandalisme? En wat zijn de gevolgen? Hoe zou je vandalisme kunnen stoppen en voorkomen?

In het project dat vandaag, maandag 22 oktober, van start gaat, werken de scholen, de politie, de BBA, de NS en Bureau HALT Eindhoven nauw samen. Bureau HALT ontwikkelde het materiaal en verzorgt in opdracht van de gemeente de organisatie en coördinatie van het project. Door kinderen bewust te maken van de gevolgen van vandalisme voor slachtoffer en dader, keuzemogelijkheden en de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag, levert het project een bijdrage aan het terugdringen van vandalisme.

Politie, NS, BBA en Bureau HALT
In week 45 en 46 bezoeken medewerkers van de politie en Bureau HALT de klassen. De HALT-medewerker vertelt wat er gebeurt als een jongere (in verband met vandalisme) bij Bureau HALT terechtkomt. De politie vertelt over haar werk met behulp van Nick & Linda: de striptweeling die allerhande avonturen beleeft en de kinderen laat kennismaken met het werk van de politie. In week 47 bezoekt een medewerker van de BBA de scholen en in week 48 een medewerker van de NS. Zowel de Brabantse busonderneming als de Nederlandse Spoorwegen hebben genoeg te vertellen over vandalisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie