Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwartaalcijfers United Services Group

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Bron: United Services Group
Zoek soortgelijke berichten
United Services Group

United Services Group: Voortzetting omzet- en winstgroei

Resultaten 3e kwartaal 2001
Almere, 22 oktober 2001. Het bedrijfsresultaat van United Services Group N.V. is over de eerste negen maanden van 2001 met 19,5% gestegen van Euro 42,9 miljoen (2000) naar Euro 51,3 miljoen. De omzet nam toe van Euro 376,2 miljoen naar Euro 437,9 miljoen. Dit is een stijging van 16,4% ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat in procenten van de omzet komt hiermee uit op 11,7% (2000: 11,4%).

De autonome toename van de omzet met circa 7% is, in vergelijking met de algemene marktontwikkelingen, zeer positief te noemen. De nettowinst voor amortisatie goodwill is toegenomen tot Euro 31,6 miljoen (2000: Euro 26,6 miljoen), hetgeen een stijging van 18,8% betekent. In procenten van de omzet bedraagt deze nettowinst 7,2% (2000: 7,1%). De groei van de winst per aandeel bedraagt 16% en komt hiermee uit op Euro 1,57 (2000: Euro 1,35).

Op basis van de resultaten over de eerste negen maanden van 2001 handhaaft de Raad van Bestuur de eerder uitgesproken verwachting dat voor het gehele jaar 2001 de groei van de winst per aandeel voor amortisatie goodwill boven de 15% zal uitkomen.

De voortdurende groei van United Services Group wordt in belangrijke mate bepaald door haar strategische keuzes: de keuze voor niche-markten, op basis van commerciële aantrekkelijkheid en beperkte conjunctuurgevoeligheid, en de focus op het midden- en kleinbedrijf met een brede klantenspreiding. Ook de afgelopen negen maanden is opnieuw gebleken dat United Services Group door deze keuzes minder gevoelig is voor spanningen op de arbeidsmarkt en bij lagere economische groeipercentages.

Overname Call-IT International B.V.
Op 9 oktober jl. kondigde United Services Group de overname aan van Call-IT International B.V. Call-IT exploiteert callcenters in Weert, Roermond, 's-Hertogenbosch en Dronten en heeft circa 550 mensen in dienst. Over het huidige boekjaar wordt een omzet verwacht van circa 15 miljoen Euro. Met de overname van Call-IT beoogt United Services Group een versnelde expansie te realiseren in niches van de callcentermarkt met een hoge toegevoegde waarde, alsmede hoge groeiverwachtingen in de Benelux en andere Europese landen.

Full-serviceconcept voor Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) Steeds meer veelal hoogopgeleide vakspecialisten kiezen ervoor om als zelfstandig ondernemer op projectbasis werkzaam te zijn voor of bij opdrachtgevers. Op grond van uitgebreid onderzoek heeft United Services Group in kaart gebracht welke aan te bieden faciliteiten en ondersteuning voor deze snel groeiende groep vakprofessionals relevant en kansrijk kunnen zijn. Begin november lanceert United Services Group vanuit haar nieuwe werkmaatschappij United Independent Solutions een geheel nieuw ontwikkeld dienstverleningsconcept voor ZZP'ers.

Overname Fa-med B.V.
In het kader van de nieuwe dienstverlening voor ZZP'ers heeft United Services Group op 16 oktober jl. de overname bekend gemaakt van Fa-med B.V. Fa-med realiseert over het huidige boekjaar naar verwachting een omzet van circa 10 miljoen Euro en de groeiverwachtingen zijn positief. De kernactiviteiten bestaan uit het ondersteunen en faciliteren van circa 3.000 zelfstandige professionals in de medische sector, zoals onder meer tandartsen en huisartsen. Fa-med verzorgt voor hen: factoring, leasing, (debiteuren)administratie en fiscale dossiervorming, waardoor de medische professional zich volledig kan concentreren op haar of zijn hoofdtaken. Bij de onderneming zijn circa 90 mensen werkzaam en zij heeft sinds haar start in 1989 een dominante positie in de medische sector opgebouwd. De expertise en de infrastructuur van Fa-med vormen een waardevol onderdeel in het full-serviceconcept voor zelfstandig opererende professionals.

Profiel United Services Group
United Services Group N.V. (voorheen Unique International N.V.) is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland en Spanje op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen, callcenterdiensten en facility management. De aandelen United Services Group N.V. staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Secretary Plus en Technicum (detachering & uitzending), United Capacity, United Technical Solutions en United ICT Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct (callcenterdiensten), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

Raad van Bestuur United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:
De heer Leo W. Houwen Telefoon: +31 (0)36 529 95 07

Zie ook: www.unitedservicesgroup.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie