Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: volontairs gezocht

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Volontairs Gezocht
Het korps Amsterdam-Amstelland zoekt tientallen volontairs die als vrijwilliger bij de politie aan de slag willen. Het gaat om ondersteunende werkzaamheden en niet om feitelijk politiewerk. Het aantal plaatsen waarop volontairs worden ingezet, groeit tot 100. Op dit moment zijn er 36 volontairs bij de politie werkzaam. De Korpsleiding gaf destijds opdracht de idee rond volontairs levensvatbaar te maken. De gedachte vloeide voort uit het project Senioren en Veiligheid waar volontairs allerhande werkzaamheden deden. Er kwamen duidelijke signalen naar voren dat betrokkenen het vrijwilligerswerk bij de politie als een maatschappelijke bijdrage ervoeren. Toen bleek dat ook in het buitenland (USA & Japan) volontairs bij de politie werkten, ging ook hier de zaak van start. Projectcoördinator Commissaris Theo Stallmann kreeg van de Korpsleiding het groene licht voor een pilotproject Volontairs dat in maart 2000 startte.
Mond op mondreclame
De volontairs krijgen geen loon. Wel worden reiskosten vergoed en verzekeringen afgesloten (aansprakelijkheids-, ongevallen en eigendomsverzekering).
Mond op mondreclame zorgde tot nu toe voor de belangrijkste instroom van kandidaten. Ook via de buurtregisseurs kwamen kandidaten binnen. Op dit moment zijn er 36 volontairs aangesteld. Ze ondersteunen buurtregisseurs, helpen bij recepties in politiegebouwen, assisteren bij de Ruiterij, bieden de helpende hand bij diverse projecten of zijn slachtoffers van aanrijdingen behulpzaam bij het invullen van formulieren. Alle volontairs zijn gescreend en hebben een verklaring ondertekend dat ze zorgvuldig met informatie omgaan. Van 18 tot 70
Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan bij ons korps als volontair terecht. De leeftijd van het grootste gedeelte van de huidige volontairs ligt tussen de 50 en 80 jaar. De jongste volontair is 25 jaar oud. De ervaring leert dat volontairs met hun werk niet alleen een maatschappelijke bijdrage leveren, maar dat zij ook de waardering en sociale contacten rond het werk op prijs stellen. Mensen die volontair willen worden, kunnen zich schriftelijk aanmelden bij de: Regiopolitie Amsterdam-Amstelland
Dienst Executieve Ondersteuning
Onder vermelding van Volontairs
Antwoordnummer 2864
1000 PA Amsterdam

---

Internet-site
Vanaf vandaag is de website van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland uitgebreid met informatie in het Engels. Te vinden is een uitleg over de organisatie van het korps, de belangrijkste doelstellingen, actuele opsporingsberichten en een zoekmachine voor het vinden van het dichtstbijzijnde politiebureau. Ook is er een special over arrestantenzorg, compleet met een virtuele tour door het cellenhuis. Verder komt een zaak aan bod waarbij schiettelefoons werden geconfisqueerd en zijn er tips tegen zakkenrollerij. U vindt de Engelse paginas via het vlaggetje op de home page van www.politie-amsterdam-amstelland.nl.


---

Dode bij schietpartij
Zondagmorgen overleed een 23-jarige Amsterdammer aan de verwondingen die hij opliep tijdens een schietpartij in de Reguliersdwarsstraat. De aanleiding was een verkeersruzie. Als verdachte arresteerde de politie een 21-jarige man uit Almere is. Hij wordt als schutter aangemerkt. Bij hem is een vuurwapen in beslag genomen.
Rond 05.30 uur rijdt het slachtoffer met een aantal vrienden in een auto door de Reguliersdwarsstraat. De inzittenden zien een bekende en stoppen voor een gesprek. De stilstaande auto blokkeert de weg en er ontstaat een woordenwisseling met de inzittenden van een achteropkomende auto. Het geschil escaleert tot een handgemeen. Plotseling trekt één van de mannen uit de achterste auto een vuurwapen en schiet op de inzittenden van de voorste auto. Het slachtoffer wordt getroffen en overlijdt ter plaatse. Agenten houden de verdachte een paar straten verder aan en nemen bij hem een vuurwapen in beslag.
---

Dodelijk ongeval (3)
Zaterdagmiddag rond 15.30 uur overleed een 89-jarige voetganger op de Heemstedestraat, nadat hij door een bromfiets was geschept. Zijn 79-jarige echtgenote is met beenletsel in een ziekenhuis opgenomen. Beide slachtoffers staken het fietspad over aan de Heemstedestraat in de buurt van het spoorweg- en metroviaduct. Daar werden zij aangereden door de bromfiets waarop twee personen zaten. Na de aanrijding ging de bromfiets er vandoor, zonder dat de berijders zich om de slachtoffers bekommerden. De 89-jarige man overleed ter plaatse. Zondagmiddag hield de politie een 16-jarige Amsterdammer aan op verdenking van betrokkenheid bij deze aanrijding. De vermoedelijk bij de aanrijding betrokken bromfiets is aangetroffen en in beslag genomen. De Technische Recherche onderzoekt de tweewieler. De recherche stelt een nader onderzoek in.

---

Brand
Brandweer en politie rukten zaterdagmiddag rond 15.30 uur uit naar een brand in een woning aan het Ophemerthof. De brand woedde op de tweede etage en was ontstaan in een slaapkamer. Bij de brand raakte een 27-jarige Amsterdammer lichtgewond. Hij werd ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. Een vrouw en een vierjarig kind konden de woning op tijd verlaten. De woning bleek na de brand onbewoonbaar evenals de woning van de bovenburen. Deze liep zware rookschade op. Omwonenden zijn tijdens de blussingswerkzaamheden elders opgevangen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
---

Dodelijke aanrijding (2)
Zaterdagmiddag kort na drie uur overleed een 84-jarige inwoonster van Diemen aan de gevolgen van een aanrijding op het Claas van Maarssenplein.
De aanrijding ontstond toen een 85-jarige bestuurder uit Diemen met zijn auto achteruit uit een parkeerhaven reed. Bij deze manoeuvre raakte de man met de rechtervoorzijde een rechts naast hem geparkeerde auto. Het slachtoffer liep juist op dat moment met haar echtgenoot achter de uitparkerende auto langs en werd omver gereden. Vervolgens remde de automobilist niet, maar gaf hij juist gas. Waarom hij dat deed, is nog niet duidelijk. Hierdoor kwam de 84-jarige vrouw onder de wielen van zijn auto terecht. Omstanders grepen direct in, tilden de auto op en bevrijdden de vrouw. Politiepersoneel startte met reanimatie, maar dat mocht niet meer baten. De vrouw overleed ter plaatse. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.
Dodelijke aanrijding
Vrijdagmorgen rond 09.00 uur raakte een 44-jarige Amsterdammer zwaar gewond bij een aanrijding op de Nieuwe Vaart. Hij overleed in de loop van de dag in een ziekenhuis.

Rond 09.00 uur waren twee vrienden, waaronder het slachtoffer, aan het klussen op een boot aan de Nieuwe Vaart. Ze kregen honger en besloten wat te gaan eten. De auto, die een eind verderop ston, wordt gehaald. De 58-jarige bestuurder reed met geopend portier achteruit in de richting van zijn vriend. Plotseling hoorde hij een klap en zag hij de 44-jarige man over het geopende portier hangen. Hij stopte waarop bleek dat zijn maat zwaar gewond was. Hij hielp hem in de auto en kreegthulp van een voorbijganger. Ze rijden naar Zuidoost en leverden het slachtoffer af bij het AMCwaar hij tijdens een operatie overleed. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden via het telefoonnummer: 0 2 0 5 5 9 2 4 1
---

Poederenveloppe
Vrijdagmiddag arresteerde de politie twee werknemers van een communicatiebedrijf aan de Kabelweg. Ze worden ervan verdacht een enveloppe met poeder via de interne post te hebben verstuurd. Na onderzoek bleek dat het gelukkig niet om antrax ging. De ontdekking leidde uiteraard wel tot de geëigende veiligheidsmaatregelen. De verdachten zijn een 27-jarige man en een 29-jarige vrouw. Ze worden vandaag voorgeleid voor de officier van justitie. De arrestatie van het tweetal is in belangrijke mate te danken aan eigen (intern) onderzoek van het communicatiebedrijf. Hierbij kwamen verschillende personen naar voren die werden meegenomen in het onderzoek van de politie.

Dinsdagmiddag (16 oktober) kreeg een medewerker van het bedrijf een enveloppe met wit poeder op zijn bureau. Direct werden alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen getroffen. Ook werd de politie in kennis gesteld. De brief met het verdachte poeder werd in beslag genomen en onderzocht op een laboratorium in Lelystad. Een paar uur later kon worden vastgesteld dat het poeder een ongevaarlijke stof was en dat het om een wrange grap ging. De directie van het geplaagde bedrijf nam de zaak zeer serieus en stelde ook een eigen onderzoek in. Dit leverde uiteindelijk de twee verdachten op. Uit verklaringen van beiden komt betrokkenheid bij poederzaak naar voren.
---

Ontvoering
De centrale recherche van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland maakte vorige week een einde aan een gijzeling van een 60-jarige man. De gijzeling heeft een aantal weken geduurd en begon met de ontvoering van een 30-jarige man in Amsterdam Zuid-Oost. Bij twee acties door een arrestatieteam van de politie werden in een woning in Purmerend vier mannen aangehouden. Zij zijn inmiddels voorgeleid voor de officier van justitie en zitten nog vast.

Half september deed de familie van een 30-jarige man uit Amsterdam Zuid-Oost aangifte van diens vermissing. Politieonderzoek wees al snel in de richting van een ontvoering. De man zou schulden hebben en werd mogelijk gegijzeld om betaling af te dwingen. De 60-jarige vader van de gijzelaar nam op een gegeven moment diens plaats in zodat de zoon het geld kon regelen. Uiteindelijk kwam het tot een geldoverdracht ergens in Amsterdam. De politie had toen inmiddels voldoende informatie om de woning in Purmerend binnen te vallen en de gegijzelde man te bevrijden. In totaal werden vier verdachten aangehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...