Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: district Sittard

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 14.30 uur) Maandag 22 oktober 2001

Sittard, rijden onder invloed:
De politie heeft zondagavond 21 oktober 2001 tegen een 46 jarige inwoner van Geleen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed zondag omstreeks 21.45 uur over de Langs de Heij te Sittard zonder de verlichting van zijn auto ontstoken te hebben. De politie ging daarop tot een controle over, waarbij bleek dat de bestuurder naar alcohol rook. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een schikkingvoorstel aangeboden van fl. 550,-. Fl. 410,- wegens het rijden onder invloed en fl. 140,- wegens het rijden zonder verlichting. De boete werd door de inwoner van Geleen direct betaald. Na de betaling kon de inwoner van Geleen huiswaarts. Zijn auto diende nog drie uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Sittard, paaltje omver gereden onder invloed:
De politie heeft maandagmorgen 22 oktober 2001 tegen een 25 jarige inwoner van Geleen proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcoholhoudende drank. Omstreeks 00.20 uur trof een politiepatrouille op de Bokscoulweg nabij de Eggerweg te Sittard een grote plas met olie op het wegdek aan. Duidelijk was dat een auto een paaltje omver gereden had en dat daarbij het carter van een auto beschadigd werd. Na het volgen van het oliespoor kwam de patrouille uit bij een op de Kamillestraat stilstaande personenauto die uit het carter olie lekte. Achter het stuur zat een man die behoorlijk sterk naar het gebruik van alcohol rook. Het bleek een militair te zijn waarop de Koninklijke Marechaussee werd gewaarschuwd. Aan het politiebureau legde de aangehouden verdachte een ademanalyse af die een uitslag aangaf van 2.2 promille. De Koninklijke Marechaussee maakt tegen de militair proces-verbaal op. Zijn auto moest door een takelbedrijf worden weggesleept terwijl de brandweer het wegdek moest reinigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie