Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

I-recruitment: specialisme maakt het onderscheid

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

i-recruitment: specialisme maakt het onderscheid.

Breda, 22 oktober 2001- Het tenonder gaan van Newmonday verbaast drShift.com, de gespecialiseerde ICT-carrièresite geenszins. Internet recruitment is een nog jonge methode van arbeidsoriëntatie die kandidaten meerwaarde moet bieden door eenvoudige en volledige profilering. En bedrijven service moet bieden door het tegen lage kosten in contact komen met precies de juiste kandidaten. "Een nauwkeurige selectie van op jouw profiel toegesneden banen en kandidaten die uitstekend passen bij het vacature aanbod van een bedrijf: is de noodzakelijke minimumvoorwaarde waaraan een carrièresite moet voldoen. Maar aan die comfort-, kwaliteits- en prijsciteria voldoen de meeste carrièresites onvoldoende", stelt Thomas van Velthoven, directeur van drShift.com.

Internet recruitment vereist precisie in profilerings en matchingsoftware en positionering als alternatief kanaal. Newmonday is groot geworden door het doorplaatsen van advertenties vanuit printmedia naar internet. Maar internet komt pas tot zijn recht door gebruikmaking van comfortabele interactiviteit. Als kandidaat wil ik het zekere gevoel hebben dat ik mij nauwkeurig en gemakkelijk kan profileren. Ik wil alleen dan gestoord worden wanneer een passende aanbieding voorbij komt en niet wekelijks de mailbox zien vollopen met mismatches. Als bedrijf is het niet veel anders. Efficiënt en kosteneffectief moet een carriëresite de software bieden waarmee een recruiter uiterst nauwkeurig de juiste kandidaten tevoorschijn tovert. "Geen tientallen quasi potentiële kandidaten zoals bij generieke sites die vervolgens handmatig moeten doorgescrold om te kijken of het wel echt past. En zeker al geen shortlist van kandidaten waarvoor ik vervolgens ook nog eens als een recruitmentfee moet betalen om met ze in contact te mogen komen, zoals bij Newmonday", aldus Van Velthoven.

Newmonday ging mank aan haar concept en techniek.
JobNews gaat mank aan haar matchingssoftware waardoor deze site niet anders kon dan concluderen dat recruiters het houtje touwtje scrollen door de database prefeleren.

drShift.com biedt als enige in de Nederlandse markt een total scoll down profileringssysteem. Alle certificaten in de ICT gangbaar, skills, ervaring en beroepsterminologie is in dit sript voorbereid. Daardoor kunnen kandidaten al clickend met de muis in no-time hun ervaring en ambitie weergeven. Zo gedetailleerd als met open text velden niet wordt bereikt. Recruiters hebben via het exclusief ontwikkelde tracking and tracingsysteem, de RecruiTool, de ingang om hun vacatures net zo precies te profileren waardoor een selectie van alleen passende kandidaten wordt gemaakt.

"Als gespecialiseerde carrièresite steken wij ons duur verdiende geld liever in het verder ontwikkelen van drShift.com dan aan spotjes op radio en t.v.", aldus van Velthoven. "Immers de pijpfitters, secretaresses en buschauffeurs of ICT-jobhoppers hoeven ons niet te kennen. Echte specialisten vinden elkaar vroeg of laat altijd".

drShift.com is een Nederlands bedrijf voor internet recruitment services. En biedt:


- de gelijknamige ICT-gespecialiseerde carrièresite;
- RecruiTool, een applicant webenabled tracking- and tracingsysteem;
- Internet recruitment training in samenwerking met het Amerikaanse AIRS.
Voor meer informatie:

076-5316416 of 06 53298909

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie