Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspeld gemeente Rotterdam voor Gerard Hettema

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor Gerard Hettema

Wethouder Els Kuijper heeft vrijdagavond 19 oktober in de Doelen, een Erasmusspeld uitgereikt aan Gerard Hettema, eerste concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De heer Hettema gaat met ingang van 1 januari 2002 met pensioen. Zijn afscheidsconcerten waren donderdag 18 en vrijdag 19 oktober.

Gerard Hettema was 32 jaar eerste concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch. Vanaf de eerste stoel was hij al die jaren de toonaangevende en belangrijkste speler in het orkest. Als solist trad hij vele malen op bij grote concerten in binnen- en buitenland. In zijn functie van concertmeester vertegenwoordigde Gerard Hettema het orkest waar dat nodig was. In 1971 richte hij samen met enkele anderen Concerto Rotterdam op.

In haar toespraak prees wethouder Kuijper de grote verdiensten van Gerard Hettema voor de artistieke ontwikkeling van het orkest. "Mede dankzij zijn artistieke betrokkenheid kon het Rotterdams Philharmonisch zich van een vooraanstaand stadsorkest ontwikkelen tot een orkest van internationale allure".

Het criterium voor de Erasmusspeld: "Personen die zich op sociaal en/of cultureel en/of sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie