Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 22-10-2001

1ePersberichtmaandag22oktober2001


Politieberichten

Eindhoven: Fietser gewond
Op de kruising John F Kennedylaan Onze Lieve Vrouwestraat is zondagavond rond 21.15 uur een 32-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt. De fietser reed over de John F Kennedylaan en stak de kruising met de Onze Lieve Vrouwestraat over. Hij kwam in botsing met de auto van een 46-jarige Eindhovenaar die op dat moment over de Onze Lieve Vrouwestraat reed. Vermoedelijk reed de fietser door rood. Hij werd met een gebroken pols en een aantal kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij naar huis. Mogelijk had de fietser een slok te veel op. Bij de man is een bloedproef afgenomen.

Eindhoven: Verdachte met valse credit card en identiteitskaart aangehouden
In een horecagelegenheid in de Heuvel Galerie is zondagavond rond 23.40 uur een 31-jarige man uit Mechelen (België) aangehouden. Hij wilde aldaar met een valse creditcard en een vals identiteitsbewijs betalen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Mishandeling
Op het Stratumseind is zondagochtend rond 2.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar door een onbekende man in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer is hierdoor ten val gekomen. Hij liep een gebroken neus en een hersenschudding op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Johannes Buijslaan is zondagavond rond 21.00 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een behoorlijke slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 2,70 uit. De man kreeg een rijverbod van 15 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de John F Kennedylaan is zondagavond rond 20.00 uur een 42-jarige automobilist uit Tilburg betrapt met een slok te veel op. Een getuige waarschuwde de politie die vervolgens het voertuig staande kon houden. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,85 weer. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Scherpenakkerweg is zondag rond 17.00 uur een 48-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. De verdachte was kort daarvoor op de Karel de Grotelaan betrokken bij een aanrijding. Na uitwisseling van de gegevens van de betrokkenen reed de verdachte door rood. De getuige achtervolgde de verdachte, reed hem klem en schakelde de politie in waarop de man aangehouden kon worden. Uit onderzoek bleek dat de verdachte een behoorlijke slok te veel op had en reeds eerder betrapt was met een slok te veel op achter het stuur. Een ademanalyse wees een promillage van 2,40 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Slachtoffer verkeersongeluk overleden
Op de A270, ter hoogte van hectometerpaal 6,6, is op 13 oktober jl. de 29-jarige Daniel Boer uit Helmond zwaar gewond geraakt. Zaterdag 20 oktober is het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De automobilist reed over de A270 in de richting van Eindhoven. Door nog onbekende oorzaak botste hij met zijn voertuig tegen de achterzijde van de auto van een 35-jarige man uit Helmond, die voor hem reed. Hierdoor raakte de 29-jarige man de controle over zijn stuur kwijt waardoor hij met zijn voertuig via de berm tegen het stenen talud van een viaduct aan reed. Getuigen van het ongeluk worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie van de afdeling Helmond Centrum via 0900-8844.

Helmond: Bromfietscontrole
Tijdens een bromfietscontrole op de Deltaweg, Kasteel Traverse en op de Mierloseweg zijn zondagavond 26 bekeuringen uitgedeeld. Elf voor het niet dragen van een helm, vijf voor het niet rijden op de rijbaan, vijf voor het ontbreken van het bromfietscertificaat, een keer voor het onverzekerd rondrijden, twee voor het rijden op een bromfiets onder de 16 jaar, een voor het te hard rijden en een voor het ontbreken van de gele/oranje bromfietsplaat. Een bromfiets was van diefstal afkomstig en is in beslag genomen.

Eersel: Auto gestolen
Vanaf de Holster is tussen maandag 1.00 en 7.30 uur een witte Opel Corsa met het kenteken RS-24-RB gestolen.

Eersel: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Kapelweg is zondag tussen 13.50 en 20.45 uur ingebroken. Uit de woning wordt een geldbedrag van ongeveer 125 gulden en een bankpasje vermist. De dader kwam binnen door een deur aan de voorkant van de woning open te breken.

Eersel: Controle over stuur verloren door klapband Op de A67 is maandagochtend rond 00.20 uur een 22-jarige automobilist uit Helmond, die richting Antwerpen reed, de controle over zijn voertuig verloren toen hij een klapband kreeg. Zijn auto sloeg over de kop. De man is met verwondingen aan zijn rug en nek overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Geldrop/Nuenen/Mierlo: Alcoholcontrole bij sportkantines Zondag heeft de politie in Geldrop, Nuenen en Mierlo een alcoholcontrole gehouden onder bezoekers van sportkantines. De controles vonden in Geldrop plaats op de Nuenenseweg en op de Eindhovenseweg. In Nuenen op de Kerkstraat, de Europalaan en op de Geldropsedijk en in Mierlo op de Brugstraat. In totaal werden 226 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders werden betrapt met een slok te veel op. Een 41-jarige vrouw uit Geldrop werd op de Eindhovenseweg betrapt met een promillage van 1,1 en een 40-jarige man uit Melick werd op de Geldropsedijk met een promillage van 0,8 betrapt. Zij kregen respectievelijk een rijverbod van 4 uur en 2 uur. Tegen beiden wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Mierdseweg zijn zondag tussen 18.30 en 23.15 uur een geldbedrag van ongeveer 50 gulden en een aantal pasjes weggenomen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Waalre: Verdachte aangehouden voor diefstal emballage Een getuige zag een man vanaf het terrein van een horecagelegenheid aan de Molenstraat een emballage wegnemen en waarschuwde een 47-jarige medewerker. Deze heeft de verdachte achtervolgd en hem in een winkel aan de Bus aan kunnen houden. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en beet de man in zijn onderarm. De verdachte werd overgenomen door de politie en voor verder onderzoek ingesloten. De 47-jarige medewerker is in het ziekenhuis behandeld aan zijn wond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie