Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma bezoek Willem Alexander en Máxima aan Nuth

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nuth
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nuth


WIE, WAT, WAAR ALS DE PRINS VAN ORANJE EN MÁXIMA ZORREGUIETA KOMEN

In dit overzicht geven we u alle informatie, die u van nut kan zijn wanneer u maandag 22 oktober a.s. ook getuige wilt zijn van het kennismakingsbezoek van prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta aan onze gemeente.

Tijdstip

Het paar wordt rond 14.30 uur verwacht aan de gemeentegrens. Om ongeveer 14.40 uur bij de hoeve Wissengracht. Het zal daar weer vertrekken rond 15.35 uur.

Route

Het paar arriveert in Nuth via de autoweg A76 afslag de Horsel. De bus rijdt vervolgens via Nuth en Wijnandsrade naar Huklsberg via de volgende route: Van Eynattenweg - Stationsstraat - Pastorijstraat - Uitleggersweg - Hellebroekerwe g - Offergeltstraat - Panhuysstraat (dus niet de normale route voor langs het kasteel) - Kersboomkensweg - Wijnandsraderweg - Parallelweg Noord (ventweg) - Schoolstraat - Wissengrachtweg.

Na het bezoek gaat de bus via Wissengrachtweg en Schoolstraat naar Hulsbergerweg naar de A79 richting Maastricht.

Stapvoets

Het is de bedoeling, dat de bus binnen de bebouwde kommen en zeker waar mensen staan stapvoets rijdt. Ter oriëntatie: de prins en zijn verloofde zitten in de bus aan de linkerkant, de zijde achter de chauffeur. Dat geldt voor zowel de heen- en terugreis. U kunt daar bij het zoeken van een plekje langs de route rekening mee houden.

Uitstappen

Het programma voorziet niet in het uitstappen langs de route. Alleen bij hoeve De Wissengracht zullen de gasten de bus verlaten. Ervaringen bij eerdere kennismakingsbezoeken sluiten echter niet uit, dat er toch ergens spontaan wordt uitgestapt. Dat is uiteraard ook afhankelijk van de mate, waarin het tijdschema (nog) klopt.

Stopverbod

Voor de route binnen de kern Hulsberg geldt maandag een stopverbod van 08.00 uur tot 17.00 uur. Het betreft Wijnandsraderweg, Parallelweg-Noord, Schoolstraat en Wissengrachtweg aan beide zijden. De Wissengrachtweg wordt vanaf 08.00 uur maandagmorgen afgesloten voor alle verkeer. Bewoners kunnen de straat wel verlaten, maar inrijden is alleen toegestaan als men kan aantonen, dat men langs de Wissengrachtweg woont en over parkeergelegenheid op eigen terrein beschikt. Voor deze dag is een afsleepregeling van kracht.

Parkeren

Er worden voor het bezoek geen extra parkeervoorzieningen getroffen. Dat betekent, dat gebruik gemaakt moet worden van de binnen de kernen aanwezige parkeergelegenheid. De verwachting is, dat men name in de kern Hulsberg veel autos te verwachten zijn. Op de inwoners wordt dat ook een vriendelijke maar dringend verzoek gedaan de eigen auto zoveel als mogelijk te plaatsen op eigen terrein (inrit of garage). Hierdoor kunnen we gastvrij ruimte bieden aan de bezoekers. De politie zal de verkeers- en parkeersituatie continu blijven volgen. Mocht op een gegeven ogenblik de parkeercapaciteit zijn benut, dan wordt Hulsberg voor het verkeer geheel afgesloten.

Versieringen

Het gemeentebestuur zal op enkele plaatsen zoals bij de aansluiting Wissengrachtweg/Wilhelminaplein en uiteraard bij de hoeve zorgen voor een passende versiering in de vorm van een aantal vlaggen. Het wordt uiteraard ten zeerste op prijs gesteld wanneer de bewoners van de panden langs de route daar spontaan een aanvulling op geven en ook vlaggen, versieringen, spandoeken etc. aanbrengen.

Bij de hoeve

Ook bij hoeve De Wissengracht is publiek van harte welkom. Er is echter slechts een zeer beperkte ruimte voor een paar honderd mensen. Wanneer die ruimte benut is zal de politie niemand meer doorlaten. Ook langs het laatste gedeelte van de Wissengrachtweg (voor, op en achter de knip) wordt géén publiek toegelaten. Niet alleen vanwege de breedte van de weg en de bodemgesteldheid van gronden erlangs, maar ook om de gasten te laten genieten van een onbelemmerd uitzicht over zowel het heuvelland als in de richting Heerlen en de unieke ligging van hoeve De Wissengracht waar te kunnen nemen.

Op de binnenplaats van de hoeve is ruimte gereserveerd voor de pers en een beperkt aantal schoolkinderen uit Hulsberg.

Overleg

Met de Oranjecomités van Hulsberg, Nuth en Wijnandsrade is overleg gepleegd over de organisatie van de dag. De comités hebben spontaan alle medewerking toegezegd, weaarvoor het gemeentebestuur hen ten zeerste erkentelijk is. Dat geldt ook voor de buurtvereniging Wissengrachtweg, die de eigen straat die dag zeker samen met de bewoners een feestelijk tintje zal geven. Ook met tal van andere instanties en diensten zijn afspraken gemaakt die aan een vlekkeloos verloop van deze dag zullen moeten bijdragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie