Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overlast fietsen op NS-stations wordt aangepakt in Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Overlast fietsen op NS-stations wordt aangepakt

donderdag 18 oktober 2001

Op maandag 22 oktober a.s. start de afdeling Stadshandhaving in samenwerking met de Stadswachten met het project Fietsenoverlast bij NS-stations. Gestart zal worden bij het Station Krommenie-Assendelft.

Rond de zeven NS-stations, die in Zaanstad liggen, worden veel fietsen en bromfietsen neergezet op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Hierdoor ontstaat grote overlast omdat ze de omgeving sterk ontsieren. Met name rond de stations Krommenie-Assendelft, Wormerveer en Zaandam zijn de vele wild geparkeerde (brom)fietsen een doorn in het oog. Terwijl er rond de stations voldoende gelegenheid is om de fietsen in een stalling of rek neer te zetten.

Waarom wordt er in Krommenie gestart? Omdat rond het station Krommenie-Assendelft elke dag plm. 300 fietsen wild geparkeerd staan, terwijl de fietsenstalling voor een groot gedeelte leeg staat.

Dat het wel goed kan gaan bewijst het Station Koog Bloemwijk waar bijna geen enkele fiets meer buiten de fietsenstallingen staat.

De actie zal bestaan uit een tweeweekse waarschuwingsperiode waarin wild geparkeerde fietsen zullen worden voorzien van een label. Op dit label staan de spelregels van het fietsparkeren rond de stations. Na deze veertien dagen worden de fietsen verwijderd. De eigenaren kunnen ze dan tegen betaling van fl. 25,,-- terughalen bij het wijkbureau van de politie in de buurt. Systematisch zullen alle NS-stations van Zaanstad worden afgehandeld waarna steekproefsgewijs teruggekomen wordt.

Overal rond de stations staan borden waarop duidelijk staat vermeld dat op basis van artikel 5.1.11 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Burgemeester en wethouders op de weg plaatsen aankunnen wijzen waar het in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, dan wel ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid, verboden is fietsen of bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan. Burgemeester en wethouders hebben voor alle NS-stations gebieden aangewezen waar dit gebod voor geld. Op basis van dit artikelnummer kanbestuursdwang worden uitgeoefend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie