Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Pronk bezoekt Bergen op Zoom

Datum nieuwsfeit: 22-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Bergen op Zoom


Minister Pronk bezoekt Bergen op Zoom

Op de foto: Minister Pronk in gezleschap van o.a. burgemeester P. van der Velden en (uiterst rechts)Wethouder G. Janssen Minister Pronk van het ministerie van VROM is vandaag (maandag 22 oktober) in Bergen op Zoom voor een informeel werkbezoek aan de Brabantse Buitensteden, Bergen op Zoom en Roosendaal. Het bezoek past in het streven van de beide gemeenten om samen aangemerkt te worden als stedelijk netwerk in het kader van de vijfde nota Ruimtelijke Ordening.
Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is een bestuurlijke samenwerking gegroeid die o.a. heeft geresulteerd in de Structuurvisie Plus. De regio staat voor de uitdaging om systematisch te zoeken naar gebieden voor verstedelijking, landschappelijke ontwikkeling, regioparken e.d. Om deze uitdaging goed te kunnen oppakken streven de beide gemeenten ernaar samen aangemerkt te worden als stedelijk netwerk in de 5e nota Ruimtelijke Ordening.

Vanochtend bracht de minister in Roosendaal een bezoek aan verschillende wijken o.a. "spoorplekken', Kade/Havengebied, Borchwerf I en II, de westelijke stadsrand met buisleidingenstraat, A17 en vuilverbrandingsinstallatie SITA.
In Bergen op Zoom werd na de lunch een bezoek gebracht aan Nedalco. Een risicovol bedrijf in de stad.Daarna ging het gezelschap naar de zuidwestrand van Bergen op Zoom. In de Augustapolder was er aandacht voor de contouren- problematiek, de grenzen van bebouwing en landschap.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie