Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afronding overname Cereon door neways electronics

Datum nieuwsfeit: 23-10-2001
Bron: Neways Electronics International N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Neways Electronics International N.V.

Son, 23 oktober 2001

PERSBERICHT

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.


· Overname Cereon afgerond

· Onderhandse plaatsing van 400.000 nieuwe aandelen
· Callopties door management aangekocht

Afronding overname Cereon
Neways Electronics International (Neways) heeft de eerder aangekondigde overname van Cereon succesvol afgerond. Cereon is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van mobiele telefoons en past daarmee uitstekend in het streven van Neways naar meer hoge toegevoegde waarde activiteiten.

De overname is volledig gefinancierd uit eigen middelen. Cereon zal met terugwerkende kracht per 1 juli 2001 worden meegeconsolideerd en zal reeds dit jaar positief bijdragen aan het resultaat per aandeel van Neways.

Plaatsing onderhandse aandelen en aankoop call opties door management De voorgenomen onderhandse aandelenemissie is eveneens geslaagd. In totaal zijn 400.000 nieuwe aandelen geplaatst die 6,6% vertegenwoordigen van het uitstaande aandelenkapitaal. De uitgifteprijs is vastgesteld op EUR 6,00 per aandeel. Gebaseerd op de uitgifteprijs bedraagt de totale opbrengst van de emissie EUR 2,4 miljoen. Door deze plaatsing is de balanspositie van Neways aanzienlijk versterkt.

Naast de aandelenemissie is ook de aankoop van de calloptie op 2% van de uitstaande aandelen Neways door het management van Neways definitief. De calloptie heeft een looptijd van 3 jaar en is genomen op in totaal 120.000 aandelen van enkele grootaandeelhouders. De uitoefenprijs van de calloptie is EUR 9.

Meer informatie kunt U krijgen bij:

Drs. ir. B. Doorenbos (CEO) Drs. V.B.M. de Bok (CFO) Tel. 040 - 2679226 Tel. 040 - 2679247 Mob. 06 - 53904218
Neways Electronics International N.V.
Adres hoofdkantoor:
Postbus 69, 5690 AB SON Website: www.neways.nl

Neways Electronics International N.V. is een kennisintensieve en technologisch hoogwaardige one stop service provider op het gebied van klantspecifieke elektronische systemen voor toepassingen in eindproducten. De groep bestaat uit een groot aantal internationaal opererende bedrijven en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop en onderhoud van een breed scala aan producten voor de diverse technologische marktsectoren. Neways richt zich op kennisintensieve, hoge toegevoegde waarde producten in mid-volume tot hoog-volume productieseries. De producten lopen uiteen van kabelmodems en modules voor telefoniecentrales voor de telecomsector, dashboardmodules en ventilatorsystemen voor de automotive sector tot satellietsystemen en pacemakers voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart en de medische sector. Daarnaast richt de onderneming zich ook op eindgebruikers in niche markten, waar het rechtstreeks hoge toegevoegde waarde producten, zoals industriële regelsystemen, voor ontwikkelt, produceert en verkoopt. Klanten van Neways zijn grote OEM's, zoals Philips, ASML, Lucent en Ericsson. Neways biedt werk aan ongeveer 1700 medewerkers. In 2000 werd een omzet gerealiseerd van EUR 220 miljoen. De onderneming is sinds 1986 genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V.

Tot de Neways groep behoren de volgende bedrijven:

Neways Advanced Electronics B.V. Son, Hoyte B.V. Son, Neways Heerlen B.V., Si-Lectron B.V Kerkrade, Neways Leeuwarden B.V., Neways Huizen B.V., Hymec B.V. Sittard, Hykong Ltd. - Hong Kong, Wuxi Ximec Electronics Co. Ltd. Wuxi, Neways Electronics Production GmbH- Kassel (Duitsland), Purfürst GmbH Isernhagen (Duitsland), Q-Nova a.s. - Nova Dubnica (Slowakije), Ripa Electronics Best, Ripa SMT Center Best, Ripa Assembly Belgium Opglabbeek (België), Evic Electronics Echt, Evic Service & Repair Center Echt, Evic Service en Repair Center Budapest (Hongarije), Evic Service & Repair Belgium Opglabbeek (België) en Ripa Systems Eindhoven, Evic Deutschland Gmbh Gerlingen (Duitsland)

Neways Electronics International N.V.
P.O. Box 69
5690 AB SON
Tel. 040 - 2679 201
Fax 040 - 2679 110
Email b.vd.berk@neways.nl Website www.neways.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie